Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Uganda, o destinatie de misiune - reportaj Alfa Omega TV

Uganda este o tara situata in inima continentului african, deviza statului fiind: „Pentru Dumnezeu si tara mea”. 80% din populatia acestei tari este crestina, incepand chiar cu presedintele.

Uganda este o tara foarte frumoasa, cunoscuta ca si „perla Africii”, dar si o destinatie pentru misionarii din intreaga lume.

Organizatia crestina „Tineri pentru Misiune” Medias a trimis o echipa care s-a implicat in diferite lucrari sociale si de evanghelizare.

Impreuna cu patru fete am slujit acolo, alaturi de alti misionari localnici, dar si misionari din alte tari, precum Argentina si Germania. Am fost toti impreuna ca o familie si am slujit in diferite lucrari. De exemplu, la scoli de copii. In fiecare dimineata mergeam inainte de orele de scoala si predam lectii biblice, jocuri si cantecele. O alta lucrare a fost ca mergeam in vizita la puscarii, atat le femei, cat si la barbati. Acolo tineam ca o slujba: aveam inchinare si le predicam Evanghelia. Mi-a placut foarte mult acolo. A fost o experienta foarte impresionanta pentru mine. A marturisit Stefan Miron, misionar Uganda.

Tinerii misionari au mai slujit la o casa de copii si in triburile Karamoja. Ei au fost impresionati de simplitatea localnicilor si de modul in care au fost folositi de Dumnezeu.

Era orfelinat si casa de copii. Acolo se aflau copii foarte mici, de la 2-3 zile, pana la trei-patru ani. Noi trebuia sa ii hranim, sa le schimbam scutecele si sa ne jucam cu ei. Pentru mine a fost acolo ceva nou. O alta experienta a fost aceea ca am fost plecati patru zile intr-un trib, pe langa localitatea Moroto a Ugandei. De fapt, acolo sunt mai multe triburi. Am ramas impresionat de oameni si de modul lor simplu in care locuiau: in casute de lut foarte mici, cu acoperisuri de paie, in vestimentatia lor traditionala. Am facut fotografii impreuna cu ei. In primul rand i-am vazut foarte deschisi pentru Evanghelie si acest lucru mi-a placut si vreau sa Ii aduc slava lui Dumnezeu pentru asta. A marturisit Stefan Miron, misionar Uganda.

In aceasta misiune pe termen scurt in Uganda, tinerii au trait o experienta care i-a maturizat spiritual.

Noi fiind din locuri si din biserici diferite, am vazut cum Dumnezeu ne-a adus impreuna si ne-a unit. A fost armonie in echipa. Am avut impreuna cu noi o fata din Kenya, care locuieste in Romania, invatand limba romana. Acesta a fost ca un schimb de experiente culturale si Dumnezeu ne-a unit. Acest lucru a fost minunea cea mai mare, cum El ne-a unit. Domnul ne vorbea zilnic despre ce sa facem, cum sa vorbim cu oamenii si cum sa-i incurajam. A marturisit Stefan Miron, misionar Uganda.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 696 - 19 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!