Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Modificari ale regulamentului scolar: telefoanele mobile vor fi interzise in timpul orelor de curs

Regulamentul de functionare a scolilor din Romania a fost modificat de ministrul educatiei, Liviu Pop. Cele mai importante schimbari se refera la utilizarea telefoanelor mobile in timpul orelor, la serviciul pe scoala efectuat de elevi si la uniforma scolara.

Astfel, in timpul cursurilor elevii nu vor mai putea tine asupra lor telefoanele mobile. Pe durata orelor, acestea vor fi pastrate in locuri special amenajate in salile de clasa (in cutii sau dulapuri) si vor fi setate astfel incat sa nu deranjeze procesul educativ. Utilizarea telefoanelor mobile era interzisa si pana acum in timpul orelor, doar ca elevii puteau sa le pastreze asupra lor.

In regulament se mai arata ca elevii nu vor mai putea efectua serviciul pe scoala si nu vor mai putea fi sanctionati daca nu poarta uniforma unitatii de invatamant. Pentru integrarea in colectiv a elevilor scutiţi medical, in timpul orei de educaţie fizica şi sport, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea in vedere recomandarile medicale, de exemplu: arbitraj, cronometrare, masurare, inregistrarea unor elemente tehnice sau ţinerea scorului.

Potrivit noului regulament rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota sau punctaj, nu poate fi folosit ca mijloc de corectie, dar pentru fraudarea evaluarilor scrise elevii vor primi nota 1 sau calificativul insuficient.

Si parintii sunt afectati de noile modificari. Astfel, daca nu isi trimit copiii la scoala in perioada invatamantului obligatoriu vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 100 si 1000 de lei.

Noile prevederi ale Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unitaţilor de invaţamant preuniversitar vor intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial

Stiri crestine - Mapamond crestin 704 - 14 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!