Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Începe Campania „40 de Zile Pentru Viață”

Mâine, 14 martie 2018, va începe Campania „40 de Zile Pentru Viață”.

La Timișoara va avea loc o manifestare în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, (Maternitatea Odobescu), unde timp de 40 de zile, între orele 7 și 19, câțiva voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului într-o manifestare tăcută, cu mesaje pro-viață.

În România, Campania „40 de Zile Pentru Viață” se desfășoară în orașele Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Năsăud şi Iaşi. La nivel mondial, campania se desfăşoară încă din 2004, începând din Texas, şi astăzi numărând peste 700 de oraşe în aproximativ 47 de ţări.

Prin această campanie se doreşte conștientizarea populației cu privire la valoarea vieţii intrauterine şi să se atragă atenţia asupra consecinţelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi şi asupra întregii societăţi româneşti.

„Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”, transmite Claudiu Petre Morar, în numele comitetului de organizare.

Campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara este o campanie civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni, nu în numele unei biserici sau al unei organizații sau instituții.

România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul doi la nivel național, cu puțin peste 4.000 avorturi/an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015). Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.

„Cu toate că este o campanie civică, desfășurată în nume personal de creștini din diferite confesiuni, campania beneficiază totodată de binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe și de susținerea Bisericilor creștine de diferite confesiuni din Timișoara: Biserica Romano-Catolică – PS Martin Ross, Biserica Greco-Catolică – Pr. Ioan Chișărău, Biserica Reformată – Părinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptistă – Pastor Samuel Tuțac, Biserica Penticostală – Pastor Ioan Filip, Bisericile non-denominaționale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Adventistă – Pastor Memete Pavel, Biserica Evanghelică – Pastor Adrian Stan, Biserica Creștină după Evanghelie – Pastor Gabi Răducan”, transmite Claudiu Petre Morar.

„Am observat că toți cei care sunt în favoarea avortului au fost deja născuți”, spunea Ronald Reagan.

Sursă: Timis Online

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!