Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

bazele crestinismului web1Dorești să afli mai multe aspecte de bază ale creștinismului? În această secțiune vei desoperi articole și resurse care te pot ajuta.

Descarcă aceste articole în format PDF, printează-le și împărtășește-le familiei, prietenilor sau celor care crezi că le-ar fi de ajutor.

Dorești să pătrunzi mai adânc și să parcurgi câteva cursuri pentru viața creștină? Iată ce îți recomandăm:

Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi mai detaliat teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, omul și viitorul.

Intră în curs

Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt

Intră în curs

Harul

Vine de la cuvântul grecesc charis (dar, cadou) cu derivațiile lui, folosit pentru a indica iertarea umană și divină. 

În creștinism, harul divin se referă la favoarea făcută de Dumnezeu omenirii, în special mântuirea. Favoare, deoarece nu poate fi câștigată, ci este oferită benevol de Dumnezeu („Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus” Romani 3:24). Într-un sens larg se referă la viață, creație și mântuire. Într-un sens mai restrâns și mai des folosit, harul se referă la salvarea omului de sub puterea păcatului originar (al lui Adam și Eva, răsfrânt asupra întregii creații).


harulConceptul harului este o credință de bază în creștinism. Doar prin harului Domnului putem fi răscumpărați de sub puterea păcatului, care ne poziționează sub autoritatea diavolului („Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteți sub Lege, ci sub har” Romani 6:14).

Prin har suntem considerați neprihăniți (fără păcat) în fața lui Dumnezeu, copii ai Lui și păziți de El, deci scoși de sub autoritatea diavolului și puși la adăpost, sub protecția lui Dumnezeu. Acest lucru este posibil doar prin jertfa Domnului Isus Hristos, prin sângele căruia suntem spălați de orice păcat („Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har, în care suntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu” Romani 5:2). 

Credința este răspunsul omului la harul lui Dumnezeu.

Credinciosul este poziționat în har prin voia lui Dumnezeu.

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni (Efeseni 2:8-9).

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!