Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

banner-intro-mantuire-250px

Crezi deja că Isus Hristos este Domnul și mântuitorul vieții tale? Dacă umbli deja cu Dumnezeu și dorești să te maturizezi spiritual, îți punem la dispoziție o varietate largă de resurse AICI

Dacă nu ești sigur de ce înseamnă mântuirea, de ce ai nevoie de ea sau vrei să începi o viață nouă împreună cu Dumnezeu, acesta este locul potrivit pentru tine. Parcurge aceste resurse și descoperă planul lui Dumnezeu pentru tine.

Siguranta raspunsului la rugaciune

Inapoi Înainte

A fi sigur de un lucru înseamnă a pune acel lucru dincolo de orice îndoială. Aceste scurte lecții au scopul de a sădi în tine acea siguranță care te pune dincolo de orice îndoială atunci când vine vorba despre anumite promisiuni de o importanță deosebită, pe care Dumnezeu le-a făcut copiilor Săi.

În timp ce parcurgi aceste lecții, memorează Cuvântul lui Dumnezeu, meditează asupra lui și studiază-l! Astfel vei reuși să înțelegi promisiunile lui Dumnezeu.

Începe prin a memora Ioan 16:24.

MEDITAȚIE ASUPRA TEXTULUI IOAN 16:24

Ce este rugăciunea? R:
În numele cui trebuie să te rogi? R:
Ce rezultă din rugăciune? R:

„...până acum n-ați cerut nimic în Numele Meu...”

1. Ce ne învață Isus cu privire la rugăciune, în Matei 7:7-8?
2. Prin ce se caracterizează răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre?

Ieremia 33:3


Efeseni 3:20


„...Cereți și vi se va da...”

3. Care sunt câteva dintre condițiile importante care se cer unei rugăciuni pentru ca ea să primească răspuns?

Ioan 15:7


1 Ioan 5:14-15


4. Citește Matei 7:9-11

Ce fel de daruri dă Dumnezeu fiilor Lui?Cum crezi că va răspunde Dumnezeu la o rugăciune prin care ceri ceva ce ți-ar face rău?


Ce crezi că ar face Dumnezeu dacă ar știi că răspunsul ți-ar folosi altă dată, mai mult decât acum?
5. Care sunt câteva dintre lucrurile care împiedică răspunsul la rugăciune?

Iacov 4:3


Psalm 66:18


„...ca bucuria voastră să fie deplină...”

6. Care sunt câteva dintre rezultatele rugăciunii? Filipeni 4:6-7


7. Care a fost răspunsul date lui Zaharia și Elisabetei când s-au rugat pentru un fiu?

Luca 1:13-14Scrie din memorie Ioan 16:24
Iată patru părți importante ale rugăciunii:

Descarcă această lecție în format PDF și printeaz-o pentru tine sau prietenii tăi. siguranta raspunsului

ADORAREA este o privire cu ochii inimii la Dumnezeu Însuși. Laudă-L pentru dragostea Lui, pentru puterea Lui, pentru majestatea Lui, pentru darul minunat pe care ți l-a făcut prin Isus Hristos.

MĂRTURISIREA înseamnă să-l spui lui Dumnezeu tot ce ai greșit. Fii cinstit și umil. Ține minte că El te cunoaște și că te iubește, cu toate greșelile tale.

MULȚUMIREA înseamnă să-I spui lui Dumnezeu cât de recunoscător îi ești pentru tot ce ți-a dat – chiar și pentru lucrurile neplăcute. Mulțumirea te va ajuta să descoperi mai limpede scopurilor Sale.

CEREREA – prin aceasta îi aduci la cunoștință dorințele și nevoile tale. Roagă-te mai întâi pentru alții și apoi pentru tine.

Ține bine minte aceste patru părți ale rugăciunii și caută să treci de fiecare dată prin toate. Lucrul acesta te va ajuta să menții de fiecare dată prin toate. Lucrul acesta te va ajuta să menții o viață de rugăciune echilibrată.

Aplicația lui Ioan 16:24

Notează patru lucruri concrete pentru care să te rogi astăzi. Oprește-te și vorbește-i lui Dumnezeu despre ele chiar acum.

AdorațieMărturisireMulțumireCerereInapoi Înainte
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!