Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Legătura între boală și păcat

Eram la începutul activității de consiliere și la un moment dat mi s-a încredințat în biserică un caz al unui tânăr care avea dureri lombare cronice. Eram chiar la început și mă gândeam „Doamne, acuma ajută-mă să rezolv cumva problema asta că n-am nicio expertiză în domeniu”. Ne-am retras într-un colț al bisericii și am început să vorbesc. Având mentalitatea că boala e legată de păcat în cele mai multe cazuri, l-am întrebat dacă își aduce aminte de vreun păcat și i-am zis să ne rugăm să vedem ce ne descoperă Domnul că ar trebui să mărturisești. Ne-am rugat și el mi-a spus că nu-și aduce aminte de niciun păcat. Eram disperat. Îi ceream ajutor lui Dumnezeu în gând, și i-am spus mai apoi tânărului să ne mai rugăm o dată.

I-am spus că sunt unele lucruri pe care poate el nu le consideră păcate, dar ele sunt, așa cum spune Isus „dacă te uiți la o femeie cu gândul să o poftești în inima ta, deja ai și preacurvit cu ea în inima ta.” Imediat omul meu a lăsat garda jos și mi-a zis: „Într-adevăr aici am tot felul de gânduri și de fantezii și mă masturbez, și cred că asta ar fi o problemă.” I-am zis atunci să-și ceară iertare de la Domnul pentru că a avut astfel de gânduri și practici pentru ca mai apoi să mă pot ruga pentru el. A făcut acest lucru. Apoi am alungat orice duh de curvie, de legare a minții, de confuzie, de practici sexuale aberante, le-am alungat în numele Domnului și tânărul a mărturisit că a simțit cum l-a lăsat durerea, o durere care persista constinuu, nu-i dădea pauze. Au fost niște dureri permanente care-i creau un disconfort continuu, de la niște păcate comise la nivelul minții, fără să fie implicat în altfel de păcate.

Important este să înțelegi legătura dintre boală și păcat. Să nu uităm că Dumnezeu are totuși niște principii și e constant în felul în care le așteaptă împlinirea lor. Și un principiu este acesta al mărturisirii păcatelor și El zice: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte și să ne curățească de orice fărădelege” (1 Ioan 1:9).

 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!