Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Noutatile Alfa Omega TV

 • Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019

  Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 11 iulie 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 11 iulie 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 4 iulie 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 4 iulie 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 27 iunie 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 27 iunie 2019

 • Emisiune celebrativă: Alfa Omega împlinește 25 de ani de lucrare!

  Emisiune celebrativă: Alfa Omega împlinește 25 de ani de lucrare!

 • Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 11 iulie 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 4 iulie 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 27 iunie 2019
 • Emisiune celebrativă: Alfa Omega împlinește 25 de ani de lucrare!

Recomandari TV

 • FILM: Fară milă - Luni, 22 iulie 2019, ora 22

  FILM: Fară milă - Luni, 22 iulie 2019, ora 22

  Detalii...

 • DOC: Impactul lui Plass I - Luni, 22 iulie 2019, ora 21

  DOC: Impactul lui Plass I - Luni, 22 iulie 2019, ora 21

  Detalii...

 • DOC: Întoarcerea din exil II - Duminica, 21 iulie 2019, ora 21

  DOC: Întoarcerea din exil II - Duminica, 21 iulie 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: Izvoare în pustiu 1 - Sambata, 20 iulie 2019, ora 21

  FILM: Izvoare în pustiu 1 - Sambata, 20 iulie 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: 1500 de pași - Vineri, 19 iulie 2019, ora 21

  FILM: 1500 de pași - Vineri, 19 iulie 2019, ora 21

  Detalii...

 • PROGRAM RELIGIOS STRAIN: Restaurarea barăcii - Joi, 18 iulie 2019, ora 23

  PROGRAM RELIGIOS STRAIN: Restaurarea barăcii - Joi, 18 iulie 2019, ora 23

  Detalii...

Ucenicie 4 - Calea spre viața veșnică

Ziua de 22 noiembrie, 1963, a fost o zi care a șocat și a întristat întreaga lume – a fost ziua când președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, a fost ucis de glontele unui asasin. Lumea grăbită și agitată s-a oprit când unul dintre cei mai mari lideri ai săi a murit.

Impactul incredibil al acestui eveniment a fost simțit în întreaga lume; totuși, un mare efect a avut loc asupra orașului Dallas, unde s-a întâmplat tragedia. Pentru cei care au fost martorii acelui eveniment, acea zi este o zi de neuitat. Printre cei care priveau în acea zi oribilul eveniment a fost și cel mai tânăr fiu al meu, Denis.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

În dimineața zilei de 22 noiembrie, 1963, Denis și alți doi băieți au urcat în micul lui Volkswagen roșu și au pornit spre aeroportul Love Field din Dallas. În drumul lor au observat că ceasul mare de pe o clădire arătase că trecuse puțin de ora 11. Trebuiau să se grăbească pentru că știau că președintele va ateriza curând cu avionul. Au ajuns la aeroport înainte ca avionul să aterizeze. Curând a aterizat avionul, iar în câteva minute mașina președintelui a intrat pe poarta terenului. Unul dintre băieți era urcat pe Volkswagen și făcea poze. Președintele a privit la băiat, a zâmbit și apoi a salutat mulțimea în timp ce trecea.

Denis și prietenii lui au reușit să obțină bilete la Mart, locul unde președintele a fost programat să vorbească într-o oră. Mai târziu, în timp ce se plimbau pe lângă Mart, au văzut un reporter cu un walkie-talkie alergând spre locul fotografului. În acel moment, o mașină a intrat zgomotos cu sirenele pornite. În timp ce privea în vizorul aparatului, ceea ce a văzut l-a șocat peste măsură de mult. Președintele era trântit la pământ, iar doamna Kennedy și încă un bărbat erau aplecați spre el. Unul dintre fotografi a exclamat: „Președintele a fost împușcat!”

Băieții au urcat în Volkswagen și au urmărit mașina care gonea spre spital. Bărbații serviciului secret nu fuseseră încă puși în fața ușilor. Cu o curiozitate copilărească, au intrat înăuntru și au urmărit un reporter până spre camera unde trebuia adus președintele. O asistentă a alergat spre ei și i-a întrebat ce grupă sanguină au și dacă ar dori să doneze sânge în cazul în care va fi nevoie. Denis a spus că o va face bucuros, dar înainte de a se lua alte decizii, doctorii au chemat asistenta în salon și i-au spus că nu va folosi la nimic. Președintele nu putea fi salvat. La scurt timp s-a anunțat că președintele a murit!

În timp ce băieții se întorceau spre școală, aceștia erau foarte gânditori. Nimeni nu a zis ceva. Au trecut pe lângă ceasul pe care l-au privit cu doar 2 ore în urmă. Nu știau ei că sub acel ceas se ascundea arma unui asasin.

Au trecut pe lângă Oak Cliff și au avut parte de un alt șoc! Au ajuns la locul unde s-a tras pe stradă. Sângele era pe asfalt, iar polițiștii urmăreau un bărbat care a ucis un polițist. Polițiștii au reușit să-l prindă și l-au dus la secția de poliție. Mai târziu, s-au găsit dovezi că acel bărbat era cel care îl omorâse pe președintele Kennedy.

A fost o zi sobră pentru băieți. L-am întrebat pe Denis de impactul avut asupra lui evenimentul din acea zi. „Ne-a arătat cât de scurtă este viața și cât de brusc poate veni moartea. M-a făcut să realizez că indiferent dacă ai sute de bărbați care te protejează, poți fi luat într-o fracțiune de secundă și trebuie să fii gata să pleci”, a răspuns Denis.

Există viață după moarte?

De când Iov a rostit cuvintele: „Dacă un om moare, va mai trăi el din nou?”, omenirea s-a întrebat: De unde am venit noi? Unde mergem? Care este destinația omului? Dacă omul va trăi din nou, cum va fi viața?

Există ceva în inima omului – un instinct de tânjire după imortalitate. Există ceva în om care spune că moartea și mormântul nu reprezintă sfârșitul. Într-adevăr, nu toți oamenii din lume cred că există viață după moarte.

Omul este cea mai măreață creație dintre toate ființele care trăiesc pe fața pământului – cu toate acestea, specia cea mai de jos posedă instincte care sunt remarcabile. De exemplu, dacă pui un porumbel mesager într-o cutie închisă și îl duci într-un loc la kilometri depărtare, într-un loc în care nu a mai fost – ce se întâmplă? Cum este eliberat porumbelul, pasărea se ridică în aer, zboară în cerc de câteva ori, apoi pornește spre o linie directă către casă. Curând va ajunge la locul de unde a plecat.

Acum, este posibil ca instinctul din porumbelul mesager să-l poată duce în siguranță acasă și, totuși, instinctul din om să nu-l poată duce în siguranță către casa cerească? Cu cât mai de preț este valoarea unui om decât a unui porumbel? Aceasta este ceea ce a zis Isus când a vorbit de vrăbii.

„Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Matei 10 : 29, 31)

Natura ne învață că există viață după moarte. Un bob de grâu cade în pământ aparent doar pentru a muri. Dar nu! Natura a pregătit un miracol. Din moarte vine viața! Bobul de grâu care a murit primește nu doar viață, ci se și reproduce de mai multe ori. Cu siguranță că omul valorează mai mult decât un bob de grâu!

Isus a învățat destul de clar că există viață după moarte. Când saducheii au negat că a existat o înviere, El le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, când zice: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov?” Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii.” (Matei 22 : 29, 31, 32)

Da, tu și eu vom trăi din nou după această viață. Singura întrebare și cea mai importantă este dacă acea existență va fi una fericită sau dacă, ferească Dumnezeu, va fi de conștientizare a unei oportunități pierdute pe care am avut-o în timpul vieții noastre pe pământ?

Citește integral Calea spre viața veșnică, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare

Cele mai noi video-uri

Doua cinematografe din Canada au fost nevoite sa retraga filmul pro-viata „Unplanned” dupa ce au primit amenintari cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

S-ar putea ca Biserica care se raspandeste cel mai repede din lume sa fie in Republica Islamica din Iran. Echipa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

O masina capcana a explodat langa o biserica in Al-Qamishli in Siria saptamana trecuta. Conform oficialitatilor, 11...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Biserica din Iran va cunoaste o crestere semnificativa in urmatorii ani Chris Mitchell este cu noi in studio pentru a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Recent, o comisie guvernamentala din Egipt a legalizat 127 de biserici. Pana acum, aceste biserici au functionat fara...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv - continuam sa vorbim despre proiectul Cartea Cartilor:...

Categorie: Alfa Omega in Obiectiv - Despre AOTV
Vizualizari: 4

Sesiunea 4 din 4. Conferinta „Cum sa ucenicizezi pe oricine, oriunde” a fost organizata in luna februarie 2019 de...

Categorie: Seminarii-studii biblice
Vizualizari: 0

Sesiunea 1 din 4. Conferinta „Cum sa ucenicizezi pe oricine, oriunde” a fost organizata in luna februarie 2019 de...

Categorie: Seminarii-studii biblice
Vizualizari: 2

Sesiunea 2 din 4. Conferinta „Cum sa ucenicizezi pe oricine, oriunde” a fost organizata in luna februarie 2019 de...

Categorie: Seminarii-studii biblice
Vizualizari: 1

Sesiunea 3 din 4. Conferinta „Cum sa ucenicizezi pe oricine, oriunde” a fost organizata in luna februarie 2019 de...

Categorie: Seminarii-studii biblice
Vizualizari: 5

Am avut un har deosebit, deoarece Alfa Omega TV s-a oferit sa ne transmita conferinta live. Am fost surprinsi de-a...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 174

Multumim postului de televiziune Alfa Omega TV, noi il urmarim cu interes. O parte din biserica noastra sunt abonati...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 102

In ce priveste activitatea si revista Alfa Omega, sunt foarte incantata. Citesc de cate ori reusesc sa o procur, e o...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 196

Multumesc mult pentru emisiunile foarte interesante despre Israel, ceea ce nu am gasit la nici un alt canal. Astfel am...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 70

Ne bucuram foarte mult ca prindem si in Resita postul de televiziune Alfa Omega. Ani de zile nu am reusit sa...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 51

Ceea ce ma incurajeaza pe mine cel mai mult sunt emisiunile live de slujire si emisiunile de rugaciune. De asemenea,...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 176

Din sumarul editiei: Erdogan anunţa cand vor fi livrate in Turcia ultimele componente S-400; Premierul israelian...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1645

Am asistat la discutii ale unor sociologi despre scaderea increderii populatiei in Biserica. Si ei au pareri diferite....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 42
Resurse pentru suflet
 • Dobândește viața care ți-o dorești cu adevărat - de Joyce Meyer

  Dobândește viața care ți-o dorești cu adevărat - de Joyce Meyer

  Am făcut prioritate din a studia despre dragoste în Cuvântul lui Dumnezeu. Revelația dragostei lui Dumnezeu și faptul că am învățat să o primesc mi-au transformat viața. A fost cheia care m-a ajutat să mă bucur cu adevărat de viața mea, întrucât, atunci când am primit dragostea lui Dumnezeu, am fost în stare să-i iubesc la rândul meu pe alții. Am descoperit de asemenea că cel mai bun mod – singurul mod – de a trăi o viață fericită și relevantă, este acela de a-ți lua gândurile de la propria-ți persoană și a face ceva pentru alții. A urma exemplul lui Isus înseamnă a-i ajuta pe alții, a fi o binecuvântare și a da valoare vieții altora.

  Mai departe...

 • Plinatatea lui Dumnezeu - darul lui Dumnezeu pentru tine

  Plinatatea lui Dumnezeu - darul lui Dumnezeu pentru tine

  A-ţi lua moştenirea divină

  Tânărul băiat cu haine zdrenţoase nu avea nici o idee că era fiul unui nobil. El a trăit ca orfan şi a suferit respingere din toate părţile. Drumul către maturitate a fost o luptă amară. Dar acum, printr-o întâmplare, află că este moştenitorul celui mai bogat, bun şi darnic om din împărăţie! Anii în care inima lui a fost zdrobită au dispărut într-o clipă. Tânărul şi-a petrecut restul vieţii bucurându-se de bunăstarea şi poziţia sa; purta cele mai fine haine, călărea caii cei mai scumpi şi era gazda unor mari petreceri. A crescut şi a fost la fel de generos şi bun ca tatăl său.

  Această poveste de la zdrenţe la bogăţii a avut un sfârşit plăcut. Dar să presupunem pentru un moment că acest copil nu ar fi primit niciodată bogăţia care a fost de drept a lui. Imaginaţi-vă un tribunal nedrept care a ascuns adevărul până când nefericitul moştenitor a îmbătrânit şi a murit în sărăcie.

  Mai departe...

 • Exista o legatura intre lupta spirituala si rugaciunea in limbi?

  Exista o legatura intre lupta spirituala si rugaciunea in limbi?

  O alta forma in care putem fi eficienti in lupta spirituala este vorbirea in limbi. Intr-una din zile parca am fost indemnat sa ma rog mai mult in limbi. Am continuat sa fac asta, gandindu-ma ca acest lucru foloseste undeva. Dupa ce mi-am scos fetita de la gradinita (avea vreo cinci anisori), in drum spre casa aveam o trecere de pietoni pe o strada cu sens unic. Ea topaia, se bucura si isi vedea de treburile ei. Eu ma aflam la cativa metri, in spatele ei. Urma sa mergem pe trecerea de pietoni. Ea s-a cam repezit si o masina era sa dea peste ea. Cand a observat-o soferul, a pus o frana foarte brusca si s-a auzit un tiuit in toata strada, dar s-a oprit la timp. De asemenea, eu strigasem: „Gloria, stai!” Ea s-a oprit exact unde era si accidentul a fost preintampinat, la o apropiere foarte mica de a se intampla o tragedie. Cand am vorbit cu sotia despre ce s-a intamplat si ea mi-a spus ca a fost indemnata sa se roage in limbi si sa mijloceasca in acea zi ceva mai mult. Atunci am stiut amandoi ca in momentul in care am fost indemnati de Duhul Sfant sa mijlocim mai mult in limbi, a fost pentru a preveni o tragedie si o catastrofa in familia noastra.

  Mai departe...

 • Liviu Neagoe - Tipuri de post

  Liviu Neagoe - Tipuri de post

  Cat de lung trebuie sa fie postul? Ce se intampla daca nu pot posti o zi intreaga? Este primit postul meu daca nu este complet? Ce ar insemna un post de o zi, de trei zile, de paisprezece zile, de douazeci si una de zile, de patruzeci de zile?

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.