Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Noutatile Alfa Omega TV

 • Despre mărturiile personale, la Alfa Omega în obiectiv | 28 mai 2020

  Despre mărturiile personale, la Alfa Omega în obiectiv | 28 mai 2020

 • Alternativa educației în comunitățile de romi - DOC SPECIAL Speranță pentru România

  Alternativa educației în comunitățile de romi - DOC SPECIAL Speranță pentru România

 • PREMIERĂ 14 iunie: Substitutul - tânjirea lăuntrică din spatele unei dependențe - DOC SPECIAL SPR

  PREMIERĂ 14 iunie: Substitutul - tânjirea lăuntrică din spatele unei dependențe - DOC SPECIAL SPR

 • Cum s-a născut emisiunea Puterea rugăciunii | Alfa Omega în obiectiv, 21 mai 2020

  Cum s-a născut emisiunea Puterea rugăciunii | Alfa Omega în obiectiv, 21 mai 2020

 • Încurajare pentru Alfa Omega de la pastorul Aurelian Barbu

  Încurajare pentru Alfa Omega de la pastorul Aurelian Barbu

 • De ce suntem pro-Israel și de ce ar trebui să îl susții și tu Alfa Omega în obiectiv, 14 mai 2020

  De ce suntem pro-Israel și de ce ar trebui să îl susții și tu Alfa Omega în obiectiv, 14 mai 2020

 • Despre mărturiile personale, la Alfa Omega în obiectiv | 28 mai 2020
 • Alternativa educației în comunitățile de romi - DOC SPECIAL Speranță pentru România
 • PREMIERĂ 14 iunie: Substitutul - tânjirea lăuntrică din spatele unei dependențe - DOC SPECIAL SPR
 • Cum s-a născut emisiunea Puterea rugăciunii | Alfa Omega în obiectiv, 21 mai 2020
 • Încurajare pentru Alfa Omega de la pastorul Aurelian Barbu
 • De ce suntem pro-Israel și de ce ar trebui să îl susții și tu Alfa Omega în obiectiv, 14 mai 2020

Recomandari TV

 • FILM ARTISTIC: Izvoare în pustiu - Miercuri, 3 iunie 2020, ora 21

  FILM ARTISTIC: Izvoare în pustiu - Miercuri, 3 iunie 2020, ora 21

  Detalii...

 • FILM ARTISTIC: Aventurile lui Ociee Nash - Marti, 2 iunie 2020, ora 21

  FILM ARTISTIC: Aventurile lui Ociee Nash - Marti, 2 iunie 2020, ora 21

  Detalii...

 • FILM ARTISTIC: Casa dincolo de soare - Luni, 1 iunie 2020, ora 21

  FILM ARTISTIC: Casa dincolo de soare - Luni, 1 iunie 2020, ora 21

  Detalii...

 • DOCUMENTAR: James Hudson Taylor - Duminica, 31 mai 2020, ora 21

  DOCUMENTAR: James Hudson Taylor - Duminica, 31 mai 2020, ora 21

  Detalii...

 • FILM ARTISTIC: Călătorie în viitor - Sambata, 30 mai 2020, ora 21

  FILM ARTISTIC: Călătorie în viitor - Sambata, 30 mai 2020, ora 21

  Detalii...

 • DOCUMENTAR: Ultima reformă - Vineri, 29 mai 2020, ora 21

  DOCUMENTAR: Ultima reformă - Vineri, 29 mai 2020, ora 21

  Detalii...

Ucenicie 4 - Calea spre viața veșnică

Ziua de 22 noiembrie, 1963, a fost o zi care a șocat și a întristat întreaga lume – a fost ziua când președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, a fost ucis de glontele unui asasin. Lumea grăbită și agitată s-a oprit când unul dintre cei mai mari lideri ai săi a murit.

Impactul incredibil al acestui eveniment a fost simțit în întreaga lume; totuși, un mare efect a avut loc asupra orașului Dallas, unde s-a întâmplat tragedia. Pentru cei care au fost martorii acelui eveniment, acea zi este o zi de neuitat. Printre cei care priveau în acea zi oribilul eveniment a fost și cel mai tânăr fiu al meu, Denis.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

În dimineața zilei de 22 noiembrie, 1963, Denis și alți doi băieți au urcat în micul lui Volkswagen roșu și au pornit spre aeroportul Love Field din Dallas. În drumul lor au observat că ceasul mare de pe o clădire arătase că trecuse puțin de ora 11. Trebuiau să se grăbească pentru că știau că președintele va ateriza curând cu avionul. Au ajuns la aeroport înainte ca avionul să aterizeze. Curând a aterizat avionul, iar în câteva minute mașina președintelui a intrat pe poarta terenului. Unul dintre băieți era urcat pe Volkswagen și făcea poze. Președintele a privit la băiat, a zâmbit și apoi a salutat mulțimea în timp ce trecea.

Denis și prietenii lui au reușit să obțină bilete la Mart, locul unde președintele a fost programat să vorbească într-o oră. Mai târziu, în timp ce se plimbau pe lângă Mart, au văzut un reporter cu un walkie-talkie alergând spre locul fotografului. În acel moment, o mașină a intrat zgomotos cu sirenele pornite. În timp ce privea în vizorul aparatului, ceea ce a văzut l-a șocat peste măsură de mult. Președintele era trântit la pământ, iar doamna Kennedy și încă un bărbat erau aplecați spre el. Unul dintre fotografi a exclamat: „Președintele a fost împușcat!”

Băieții au urcat în Volkswagen și au urmărit mașina care gonea spre spital. Bărbații serviciului secret nu fuseseră încă puși în fața ușilor. Cu o curiozitate copilărească, au intrat înăuntru și au urmărit un reporter până spre camera unde trebuia adus președintele. O asistentă a alergat spre ei și i-a întrebat ce grupă sanguină au și dacă ar dori să doneze sânge în cazul în care va fi nevoie. Denis a spus că o va face bucuros, dar înainte de a se lua alte decizii, doctorii au chemat asistenta în salon și i-au spus că nu va folosi la nimic. Președintele nu putea fi salvat. La scurt timp s-a anunțat că președintele a murit!

În timp ce băieții se întorceau spre școală, aceștia erau foarte gânditori. Nimeni nu a zis ceva. Au trecut pe lângă ceasul pe care l-au privit cu doar 2 ore în urmă. Nu știau ei că sub acel ceas se ascundea arma unui asasin.

Au trecut pe lângă Oak Cliff și au avut parte de un alt șoc! Au ajuns la locul unde s-a tras pe stradă. Sângele era pe asfalt, iar polițiștii urmăreau un bărbat care a ucis un polițist. Polițiștii au reușit să-l prindă și l-au dus la secția de poliție. Mai târziu, s-au găsit dovezi că acel bărbat era cel care îl omorâse pe președintele Kennedy.

A fost o zi sobră pentru băieți. L-am întrebat pe Denis de impactul avut asupra lui evenimentul din acea zi. „Ne-a arătat cât de scurtă este viața și cât de brusc poate veni moartea. M-a făcut să realizez că indiferent dacă ai sute de bărbați care te protejează, poți fi luat într-o fracțiune de secundă și trebuie să fii gata să pleci”, a răspuns Denis.

Există viață după moarte?

De când Iov a rostit cuvintele: „Dacă un om moare, va mai trăi el din nou?”, omenirea s-a întrebat: De unde am venit noi? Unde mergem? Care este destinația omului? Dacă omul va trăi din nou, cum va fi viața?

Există ceva în inima omului – un instinct de tânjire după imortalitate. Există ceva în om care spune că moartea și mormântul nu reprezintă sfârșitul. Într-adevăr, nu toți oamenii din lume cred că există viață după moarte.

Omul este cea mai măreață creație dintre toate ființele care trăiesc pe fața pământului – cu toate acestea, specia cea mai de jos posedă instincte care sunt remarcabile. De exemplu, dacă pui un porumbel mesager într-o cutie închisă și îl duci într-un loc la kilometri depărtare, într-un loc în care nu a mai fost – ce se întâmplă? Cum este eliberat porumbelul, pasărea se ridică în aer, zboară în cerc de câteva ori, apoi pornește spre o linie directă către casă. Curând va ajunge la locul de unde a plecat.

Acum, este posibil ca instinctul din porumbelul mesager să-l poată duce în siguranță acasă și, totuși, instinctul din om să nu-l poată duce în siguranță către casa cerească? Cu cât mai de preț este valoarea unui om decât a unui porumbel? Aceasta este ceea ce a zis Isus când a vorbit de vrăbii.

„Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Matei 10 : 29, 31)

Natura ne învață că există viață după moarte. Un bob de grâu cade în pământ aparent doar pentru a muri. Dar nu! Natura a pregătit un miracol. Din moarte vine viața! Bobul de grâu care a murit primește nu doar viață, ci se și reproduce de mai multe ori. Cu siguranță că omul valorează mai mult decât un bob de grâu!

Isus a învățat destul de clar că există viață după moarte. Când saducheii au negat că a existat o înviere, El le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, când zice: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov?” Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii.” (Matei 22 : 29, 31, 32)

Da, tu și eu vom trăi din nou după această viață. Singura întrebare și cea mai importantă este dacă acea existență va fi una fericită sau dacă, ferească Dumnezeu, va fi de conștientizare a unei oportunități pierdute pe care am avut-o în timpul vieții noastre pe pământ?

Citește integral Calea spre viața veșnică, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare
Resurse pentru suflet
 • Rugaciuni care primesc raspuns

  Rugaciuni care primesc raspuns

  Rugăciunea: respiraţia sufletului

  Când se naşte un copil, există un moment de tensiune în care toţi cei prezenţi aşteaptă ca nou-născutul să înceapă să respire. În acelaşi fel, când o persoană se naşte din nou din Duhul lui Dumnezeu, începe să dezvolte o viaţă spirituală prin rugăciune. Un înţelept pe nume Rowland Hill, a spus odată: „Rugăciunea este respiraţia unui suflet născut din nou fără care nu poate supravieţui.” Astfel, când oamenii vorbesc despre o viaţă de rugăciune ar trebui să îşi dea seama că rugăciunea nu este doar o caracteristică a vieţii spirituale ci ceea ce face să existe o viaţă spirituală.

  În rugăciune stăm de vorbă cu Dumnezeu Tatăl din ceruri, îi mulţumim, îl iubim, îl binecuvântăm, şi îi cerem ajutorul pentru noi înşine şi pentru alţii, atunci când este nevoie. În acelaşi timp, El doreşte să îţi spună cuvinte de dragoste şi de încurajare.

  Uneori însă, este dificil să ştii dacă Dumnezeu ţi-a auzit rugăciunile sau dacă tu auzi cu adevărat răspunsul Lui. Iată câteva indicii care te vor ajuta să îţi dai seama de aceste lucruri:

  Mai departe...

 • Siguranta raspunsului la rugaciune

  Siguranta raspunsului la rugaciune

  Inapoi Înainte

  A fi sigur de un lucru înseamnă a pune acel lucru dincolo de orice îndoială. Aceste scurte lecții au scopul de a sădi în tine acea siguranță care te pune dincolo de orice îndoială atunci când vine vorba despre anumite promisiuni de o importanță deosebită, pe care Dumnezeu le-a făcut copiilor Săi.

  În timp ce parcurgi aceste lecții, memorează Cuvântul lui Dumnezeu, meditează asupra lui și studiază-l! Astfel vei reuși să înțelegi promisiunile lui Dumnezeu.

  Începe prin a memora Ioan 16:24.

  MEDITAȚIE ASUPRA TEXTULUI IOAN 16:24

  Ce este rugăciunea? R:
  În numele cui trebuie să te rogi? R:
  Ce rezultă din rugăciune? R:

  „...până acum n-ați cerut nimic în Numele Meu...”

  Mai departe...

 • Fii plin de putere- de Joyce Meyer

  Fii plin de putere- de Joyce Meyer

  Dumnezeu are un plan pentru viața fiecărui om și El vrea să să ne bucurăm de fiecare zi. Dar nu putem să facem asta dacă ne lăsăm conduși de frică și de lipsa de încredere. Încrederea este credința că putem să facem ceea ce trebuie sau vrem să facem. Dumnezeu ne dă încrederea de care avem nevoie, dar noi trebuie să știm cum să o accesăm prin credință.

  Mai departe...

 • Roagă-te cu privire la toate lucrurile și nu te teme de nimic! - de Joyce Meyer

  Rugăciunea fierbinte (din toată inima, necurmată) a celui neprihănit are mare putere (dinamică în funcțiune). Iacov 5:16 (AMP)

  În acest pasaj, Domnul spune poporului Său să nu privească în jur cu groază și să nu fie descurajat, căci El este Dumnezeul lui.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi video-uri

În trecut, în casele olandeze era un lucru obișnuit să existe diapozitive și prezentări de diapozitive. Nu aveam încă...

Categorie: Semnele Vremurilor

Cât de departe suntem pe drumul istoriei lumii? Uneori comparăm acest parcurs cu o diminuare progresivă a unui lucru....

Categorie: Semnele Vremurilor

În august 1997, Congresul Mondial Evreiesc din Basel, Elveția, a sărbătorit faptul că, în urmă cu o sută de ani, a...

Categorie: Semnele Vremurilor

După un an și jumătate, Israelul are în sfârșit un guvern. Dar va rezista? Apoi, pentru prima dată în istorie, un zbor...

Categorie: Stiri crestine

Trei întrebări: Când se va întâmpla acest lucru? Care va fi semnul venirii Tale? Care va fi semnul sfârșitului...

Categorie: Semnele Vremurilor

Asemănându-se cu predica lui Isus despre sfârșitul veacului, rostită pe Muntele Măslinilor, apostolul Ioan, în cartea...

Categorie: Semnele Vremurilor

Domnul supraveghează istoria de la început până la sfârșit. Sau invers: De la urmă, El privește înapoi și...

Categorie: Semnele Vremurilor

În contextul actual vedem din ce în ce mai limpede că venirea Domnului se apropie. Prin urmare, ne gădim la iminenta...

Categorie: Stiri crestine

V-am pregătit o nouă ediție a emisiunii „Puterea Rugăciunii”, în care prezentăm punctele de rugăciune propuse pentru...

Categorie: Puterea rugaciunii si mijlocirii

1. Oficialii Fatah se tem că Israelul lucrează pentru înlăturarea lui Mahmoud Abbas Oficialii Fatah se tem că Israelul...

Categorie: Stiri crestine

Procesul de eliberare și vindecare este unul tumultos. În lupta pentru schimbare persoanele dependente se confruntă cu...

Categorie: Clipuri tematice

Drogurile produc o degradare treptată a ființei umane. Totuși, acest viciu poate fi învins odată ce persoana...

Categorie: Clipuri tematice

Cele mai noi produse

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.