Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega in obiectiv - 23 mai 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 23 mai 2019

 • Conferința Rugăciune pentru Israel 2019 - „Semnele vremurilor” - 22-23 mai, Timișoara

  Conferința Rugăciune pentru Israel 2019 - „Semnele vremurilor” - 22-23 mai, Timișoara

 • Alfa Omega in obiectiv - 16 mai 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 16 mai 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 9 mai 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 9 mai 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 2 mai 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 2 mai 2019

 • Mai 2019 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

  Mai 2019 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

 • Alfa Omega in obiectiv - 23 mai 2019
 • Conferința Rugăciune pentru Israel 2019 - „Semnele vremurilor” - 22-23 mai, Timișoara
 • Alfa Omega in obiectiv - 16 mai 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 9 mai 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 2 mai 2019
 • Mai 2019 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

Recomandari TV

 • DOC: Hollywood (r) - Marti, 28 mai 2019, ora 23:30

  DOC: Hollywood (r) - Marti, 28 mai 2019, ora 23:30

  Detalii...

 • FILM: Trăiască - Marti, 28 mai 2019, ora 21

  FILM: Trăiască - Marti, 28 mai 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: Crucea și pumnalul - Luni, 27 mai 2019, ora 21

  FILM: Crucea și pumnalul - Luni, 27 mai 2019, ora 21

  Detalii...

 • DOC: Reforma a schimbat totul III - Duminica, 26 mai 2019, ora 21

  DOC: Reforma a schimbat totul III - Duminica, 26 mai 2019, ora 21

  Detalii...

 • DOC: Trecutul Ierusalimului (r) - Vineri, 24 mai 2019, ora 23:30

  DOC: Trecutul Ierusalimului (r) - Vineri, 24 mai 2019, ora 23:30

  Detalii...

 • FILM: Grace & Gravity - Vineri, 24 mai 2019, ora 21

  FILM: Grace & Gravity - Vineri, 24 mai 2019, ora 21

  Detalii...

Ucenicie 4 - Calea spre viața veșnică

Ziua de 22 noiembrie, 1963, a fost o zi care a șocat și a întristat întreaga lume – a fost ziua când președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, a fost ucis de glontele unui asasin. Lumea grăbită și agitată s-a oprit când unul dintre cei mai mari lideri ai săi a murit.

Impactul incredibil al acestui eveniment a fost simțit în întreaga lume; totuși, un mare efect a avut loc asupra orașului Dallas, unde s-a întâmplat tragedia. Pentru cei care au fost martorii acelui eveniment, acea zi este o zi de neuitat. Printre cei care priveau în acea zi oribilul eveniment a fost și cel mai tânăr fiu al meu, Denis.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

În dimineața zilei de 22 noiembrie, 1963, Denis și alți doi băieți au urcat în micul lui Volkswagen roșu și au pornit spre aeroportul Love Field din Dallas. În drumul lor au observat că ceasul mare de pe o clădire arătase că trecuse puțin de ora 11. Trebuiau să se grăbească pentru că știau că președintele va ateriza curând cu avionul. Au ajuns la aeroport înainte ca avionul să aterizeze. Curând a aterizat avionul, iar în câteva minute mașina președintelui a intrat pe poarta terenului. Unul dintre băieți era urcat pe Volkswagen și făcea poze. Președintele a privit la băiat, a zâmbit și apoi a salutat mulțimea în timp ce trecea.

Denis și prietenii lui au reușit să obțină bilete la Mart, locul unde președintele a fost programat să vorbească într-o oră. Mai târziu, în timp ce se plimbau pe lângă Mart, au văzut un reporter cu un walkie-talkie alergând spre locul fotografului. În acel moment, o mașină a intrat zgomotos cu sirenele pornite. În timp ce privea în vizorul aparatului, ceea ce a văzut l-a șocat peste măsură de mult. Președintele era trântit la pământ, iar doamna Kennedy și încă un bărbat erau aplecați spre el. Unul dintre fotografi a exclamat: „Președintele a fost împușcat!”

Băieții au urcat în Volkswagen și au urmărit mașina care gonea spre spital. Bărbații serviciului secret nu fuseseră încă puși în fața ușilor. Cu o curiozitate copilărească, au intrat înăuntru și au urmărit un reporter până spre camera unde trebuia adus președintele. O asistentă a alergat spre ei și i-a întrebat ce grupă sanguină au și dacă ar dori să doneze sânge în cazul în care va fi nevoie. Denis a spus că o va face bucuros, dar înainte de a se lua alte decizii, doctorii au chemat asistenta în salon și i-au spus că nu va folosi la nimic. Președintele nu putea fi salvat. La scurt timp s-a anunțat că președintele a murit!

În timp ce băieții se întorceau spre școală, aceștia erau foarte gânditori. Nimeni nu a zis ceva. Au trecut pe lângă ceasul pe care l-au privit cu doar 2 ore în urmă. Nu știau ei că sub acel ceas se ascundea arma unui asasin.

Au trecut pe lângă Oak Cliff și au avut parte de un alt șoc! Au ajuns la locul unde s-a tras pe stradă. Sângele era pe asfalt, iar polițiștii urmăreau un bărbat care a ucis un polițist. Polițiștii au reușit să-l prindă și l-au dus la secția de poliție. Mai târziu, s-au găsit dovezi că acel bărbat era cel care îl omorâse pe președintele Kennedy.

A fost o zi sobră pentru băieți. L-am întrebat pe Denis de impactul avut asupra lui evenimentul din acea zi. „Ne-a arătat cât de scurtă este viața și cât de brusc poate veni moartea. M-a făcut să realizez că indiferent dacă ai sute de bărbați care te protejează, poți fi luat într-o fracțiune de secundă și trebuie să fii gata să pleci”, a răspuns Denis.

Există viață după moarte?

De când Iov a rostit cuvintele: „Dacă un om moare, va mai trăi el din nou?”, omenirea s-a întrebat: De unde am venit noi? Unde mergem? Care este destinația omului? Dacă omul va trăi din nou, cum va fi viața?

Există ceva în inima omului – un instinct de tânjire după imortalitate. Există ceva în om care spune că moartea și mormântul nu reprezintă sfârșitul. Într-adevăr, nu toți oamenii din lume cred că există viață după moarte.

Omul este cea mai măreață creație dintre toate ființele care trăiesc pe fața pământului – cu toate acestea, specia cea mai de jos posedă instincte care sunt remarcabile. De exemplu, dacă pui un porumbel mesager într-o cutie închisă și îl duci într-un loc la kilometri depărtare, într-un loc în care nu a mai fost – ce se întâmplă? Cum este eliberat porumbelul, pasărea se ridică în aer, zboară în cerc de câteva ori, apoi pornește spre o linie directă către casă. Curând va ajunge la locul de unde a plecat.

Acum, este posibil ca instinctul din porumbelul mesager să-l poată duce în siguranță acasă și, totuși, instinctul din om să nu-l poată duce în siguranță către casa cerească? Cu cât mai de preț este valoarea unui om decât a unui porumbel? Aceasta este ceea ce a zis Isus când a vorbit de vrăbii.

„Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Matei 10 : 29, 31)

Natura ne învață că există viață după moarte. Un bob de grâu cade în pământ aparent doar pentru a muri. Dar nu! Natura a pregătit un miracol. Din moarte vine viața! Bobul de grâu care a murit primește nu doar viață, ci se și reproduce de mai multe ori. Cu siguranță că omul valorează mai mult decât un bob de grâu!

Isus a învățat destul de clar că există viață după moarte. Când saducheii au negat că a existat o înviere, El le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, când zice: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov?” Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii.” (Matei 22 : 29, 31, 32)

Da, tu și eu vom trăi din nou după această viață. Singura întrebare și cea mai importantă este dacă acea existență va fi una fericită sau dacă, ferească Dumnezeu, va fi de conștientizare a unei oportunități pierdute pe care am avut-o în timpul vieții noastre pe pământ?

Citește integral Calea spre viața veșnică, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Cele mai noi video-uri

Rugaciunea este unul dintre pilonii de baza ai vietii crestine. Este modul in care credinciosii se apropie de Dumnezeu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Brexitul a scos in evidenta o serie de probleme existente in cadrul Uniunii Europene. Peste 30 milioane de britanici...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Anul acesta se implinesc 25 de ani de la genocidul in care au murit aproape un milion de oameni in Rwanda. Efrem...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 32

Un barbat din Virginia a devenit erou, dupa ce a reusit sa opreasca un om de la sinucidere. Collin Dozier si-a riscat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 96

Ambasadorul Iranului in Marea Britanie a acuzat SUA ca face un joc foarte periculos si atrage Iranul intr-un razboi...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 111

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 95

Cele doua natiuni care si-au mutat ambasadele la Ierusalim sunt SUA si Guatemala. Unii crestini vad trei principii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

De ani buni, pericolul unei arme nucleare iraniene a reprezentat principala ingrijorare a Israelului si a multor...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Cam 200 de milioane de oameni sunt asteptati sa priveasca la Eurovision. In acest an, evenimentul va avea loc in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Creste tensiunea intre SUA si Republica Islamica a Iranului si astfel, cresc temerile unui razboi. SUA trimite un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 16

Chris Mitchell este seful biroului CBN din Orientul Mijlociu. George Thomas i-a luat un interviu legat de un posibil...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 51

Legislatia din Taiwan este prima din Asia care legalizeaza casatoria intre aceleasi sexe, desi tara s-a opus acestei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

Crestinii din Coreea de Nord risca enorm de mult cand decid sa asculte mesajul Evangheliei. Potrivit Far East...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

A trecut deja o saptamana de la sosirea Asiei Bibi, o mama crestina din Pakistan, in Canada. Aparent, ea este...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 16

In cadrul emisiunii „Worldbeat”, George Thomas a stat de vorba cu Paul Filidis de la WorldChristian. Timp de 25 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Tema: Viziune pentru slujire crestina in Israel Invitat: Wayne Hilsden (Presedinte, Fundatia Firm, Israel) Subiecte: -...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 121

Ce inseamna sa-ti pui nadejdea in promisiunile lui Dumnezeu atunci cand raspunsul la rugaciuni pare ca nu mai vine?...

Categorie: Marturii
Vizualizari: 160

1. Alegeri europarlamentare. Factorul care poate da peste cap jocurile pentru Bruxelles. Tot mai puţini oameni - mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 51
Resurse pentru suflet
 • Ian Green - Importanta binecuvantarii

  Ian Green - Importanta binecuvantarii

  Crestinii cunosc importanta binecuvantarii. Domnul i-a spus lui Avram, parintele credintei, ca il va binecuvanta pentru a fi o binecuvantare. Avram e parintele credintei, el e exemplul, modelul nostru.

  Mai departe...

 • Liviu Neagoe - Beneficiile postului

  Liviu Neagoe - Beneficiile postului

  Pentru a avea beneficii din ceva, trebuie sa existe o intelegere corecta a ceea ce faci. Nu poate sa fie beneficiu din ceva, daca tu nu ai inteles corect. Avem beneficii cand mancam, avem beneficii cand nu mancam, dar daca nu intelegem corect lucrurile, lucrul care ar trebui sa ne faca bine, ne poate face rau. Tot asa este si cu postul. Trebuie sa intelegem ca postul nu este o unealta prin care noi mutam bolovanii, o parghie prin care noi mutam bolovanii pe care nu i-am putut muta altfel si ne gandim centrati in noi, la noi si totul noi. Nu exista asa ceva! Daca intram in lucrarea aceasta mareata a postului cu gandul „noi”, am pierdut toate beneficiile din start. Din nou, trebuie sa ne raportam la Creatorul nostru. El trebuie sa aiba primul loc.

  Mai departe...

 • Maria Nechita - Povestea unei vindecari miraculoase din Maramures

  Maria Nechita - Povestea unei vindecari miraculoase din Maramures

  Maria Nechita este o femeie credincioasă din județul Maramureș. În urmă cu un an și șapte luni avea 60 de ani și credea ca viața s-a a ajuns la sfârșit. Dumnezeu a intervenit și acesta a avut parte e o experință extraordinară. Atât soțul său, Ioan Nechita, cât și soția pastorului din biserica Filadefia din Baia-Mare, care s-a rugat pentru ea, au fost martori ai acestui miracol.

  Mai departe...

 • Nadejde si responsabilitate cu privire la rapire

  Nadejde si responsabilitate cu privire la rapire

  Răpirea este următorul mare eveniment pe care îl așteaptă Biserica lui Isus Cristos. Ce nădejde poate avea ea în acest sens și ce responsabilitate avem noi în ceea ce privește revenirea Domnului Isus?

  Nădejdea cuprinde cinci încurajări.  Iată prima încurajare: «Și aceasta cu atât mai mult cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm. Este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut» (Rom. 13,11).

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.