Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega in Obiectiv - 08 noiembrie 2018

  Alfa Omega in Obiectiv - 08 noiembrie 2018

 • Puterea rugaciunii 7.22 - Punctele de rugaciune ale lunii noiembrie 2018

  Puterea rugaciunii 7.22 - Punctele de rugaciune ale lunii noiembrie 2018

 • Declararea zilei de 1 decembrie 2018 - zi nationala de multumire inaintea Domnului

  Declararea zilei de 1 decembrie 2018 - zi nationala de multumire inaintea Domnului

 • A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noi-dec 2018)

  A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noi-dec 2018)

 • Unde pot vedea canalul Alfa Omega TV?

  Unde pot vedea canalul Alfa Omega TV?

 • Alfa Omega in obiectiv - 1 noiembrie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 1 noiembrie 2018

 • Alfa Omega in Obiectiv - 08 noiembrie 2018
 • Puterea rugaciunii 7.22 - Punctele de rugaciune ale lunii noiembrie 2018
 • Declararea zilei de 1 decembrie 2018 - zi nationala de multumire inaintea Domnului
 • A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noi-dec 2018)
 • Unde pot vedea canalul Alfa Omega TV?
 • Alfa Omega in obiectiv - 1 noiembrie 2018

Recomandari TV

 • FILM: Cântărețul ambulant - Miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 22

  FILM: Cântărețul ambulant - Miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 22

  Detalii...

 • FILM: Călătorie în viitor - Marti, 13 noiembrie 2018, ora 22

  FILM: Călătorie în viitor - Marti, 13 noiembrie 2018, ora 22

  Detalii...

 • FILM: Ceva mai măreț - Luni, 12 noiembrie 2018, ora 22

  FILM: Ceva mai măreț - Luni, 12 noiembrie 2018, ora 22

  Detalii...

 • FILM: Samuel, ultimul judecător - Duminica, 11 noiembrie 2018, ora 22:30

  FILM: Samuel, ultimul judecător - Duminica, 11 noiembrie 2018, ora 22:30

  Detalii...

 • DOC: Ultima reformă - Sambata, 10 noiembrie 2018, ora 22

  DOC: Ultima reformă - Sambata, 10 noiembrie 2018, ora 22

  Detalii...

 • FILM: Best Friends Eternally - Vineri, 9 noiembrie 2018, ora 22

  FILM: Best Friends Eternally - Vineri, 9 noiembrie 2018, ora 22

  Detalii...

Ucenicie 7 - De ce Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu

DOVADA 1 – BIBLIA ESTE CONFIRMATĂ DE CĂTRE MĂRTURIA ARMONIEI SALE EXTRAORDINARE

Biblia este compusă din 66 de cărți diferite, scrise de mai mult de 30 de bărbați în trei limbi diferite: ebraică, aramaică și greacă. Aceste cărți cuprind o perioadă de 1600 de ani. Acești bărbați au venit din diferite clase sociale, iar cei mai mulți dintre ei nu au avut contact unii cu alții. Cei mai mulți nu au avut niciun contact cu organizațiile religioase din zilele lor.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

Ne-am aștepta ca o astfel de carte scrisă de atât de mulți autori, care au trăit în perioade diferite de timp, în circumstanțe diferite, să fie lipsită de sens și să nu existe nicio legătură între cărțile Bibliei. În schimb, vedem că există o continuitate de gânduri și o minunată și armonioasă unitate. În Biblie există o temă principală – răscumpărarea omenirii prin Hristos.

Deși la suprafață ar putea părea că există anumite discrepanțe, la o studiere mai atentă acestea dispar. Ceea ce la început pare a fi fără sens, devine, de fapt, o confirmare a acurateței Bibliei. Unitatea constă din multe părți care formează un întreg. În toată Biblia există o prezentare constantă a adevărului. Totul adus împreună formează un design consistent, un tapet al frumuseții și o simetrie. Există doar o singură explicație rațională în spatele unității sublime a Bibliei – gândirea supranaturală a lui Dumnezeu.

Cărțile Bibliei sunt împărțite în două părți – Vechiul Testament și Noul Testament. Vechiul Testament are ca temă principală venirea Celui care are să răscumpere și să ajute omenirea – Fiul lui Dumnezeu. Noul Testament este dovada scrisă sau informația despre Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel care a venit în lume. Isus a venit pe acest Pământ luând forma unui om și Și-a dat viața ca sacrificiu pentru păcatul omenirii. După trei zile a înviat din morți și S-a înălțat la Cer unde stă la dreapta Tatălui. Toate acestea au fost spuse cu mult timp înainte de a se întâmpla, astfel încât toți oamenii să creadă și să aibă viață veșnică.

Păstrarea minunată a Bibliei

Așa cum am văzut, profeții din vechime au vorbit fiind conduși de Duhul Sfânt (2 Petru 1 : 19 – 21). Cuvintele lor au fost scrise și păstrate pentru generațiile viitoare. Bineînțeles, la acea vreme nu a existat niciun mijloc de printare. S-ar putea ca unele din scrierile mai timpurii să fi fost înscrise pe table de lut, cum sunt cele descoperite de către arheologi în Babilon. Altele au fost scrise pe pergament de piele. Astfel de manuscrise erau în formă de suluri. Nici un sul nu era suficient de mare ca să conțină mai mult de o carte, iar Vechiul Testament nu era legat împreună într-un singur volum.

Cum am primit Noul Testament

Toate cărțile din Canonul Noului Testament – acele cărți recunoscute oficial de către Biserică drept autentice și inspirate – au fost scrise fie de către apostolii Domnului Isus Hristos, fie de către cei care erau cu ei în acea perioadă și care au fost foarte apropiați de lucrarea lor. Aproape toate cărțile Noului Testament au fost scrise în timpul perioadei cuprinse între anii 50 – 65 d. Hr. (excepție făcând epistola lui Ioan și cartea Apocalipsa).
După aceste scrieri s-au făcut foarte multe copii, multe dintre bisericile mari din acea perioadă având un număr de manuscrise în posesia lor. Acestea au fost prețuite foarte mult și păzite de către congregații.

Din motive foarte ciudate, oamenii din primul secol au înregistrat puține relatări de orice fel, excepție făcând cele care trebuiau să formeze Noul Testament. Totuși, la scurt timp după începerea celui de-al doilea secol au existat foarte multe scrieri falsificate, numite Apocrife, care au apărut sub numele apostolilor. Acestea erau în mod clar contrafăcute. Noul Testament Apocrifa a fost respins de către fiecare ramură a Bisericii Creștine. Cea mai simplă examinare asupra conținutului acestor cărți ne arată că este vorba doar de lucruri de nimic. Multe din evenimentele redate reprezintă cea mai dură încercare de ficțiune. De exemplu, una dintre scrierile apocrife Îl prezintă pe băiatul Isus ca făcând păsări din pământ. La porunca Lui, păsările din pământ au primit aripi și au zburat! În altă parte scrie că Isus a fost acuzat de uciderea unui tânăr. Ca să-Și dovedească nevinovăția, Isus a înviat tânărul din morți.

Pe de altă parte, au fost și alte scrieri ale secolului al II – lea, scrieri care merită citite. Acestea au apărat învățăturile lui Hristos și pe cele ale apostolilor împotriva doctrinei eretice care a fost propagată. Aceste scrieri ale părinților Bisericii din vechime au adus o dovadă în plus la mărturia apostolilor. Cu timpul, superioritatea mare a scrierilor apostolilor, comparată cu orice altceva, a devenit tot mai evidentă. Părinții Bisericii din vechime au văzut că aceste scrieri de neprețuit trebuie protejate pentru a nu fi falsificate și trebuie păstrate pentru generațiile care vor urma. De aceea, după deliberarea matură în consiliile bisericești, părinții din vechime ai creștinismului au luat decizia ca Noul Testament să fie format doar din scrierile apostolice.

Apostolii au fost martori ai lucrării Domnului Isus Hristos. Ei au primit primii învățăturile Lui și au putut vorbi cu autoritate. Pavel l-a urgentat pe Timotei ca să ducă scrierile lui și la alții. „și, ce-ai auzit de la mine în fața multor martori, încredințează la oameni de încredere, care să fie în stare să învețe și pe alții.” (2 Timotei 2 : 2)

În ceea ce privește inspirația Scripturii, Domnul Isus Hristos a făcut două remarci semnificative. Așa cum am observat, El a scos în evidență faptul că oamenii trebuie „să creadă tot ce au spus prorocii!” – din Vechiul Testament. (Luca 24 : 25) În al doilea rând, în instrucțiunile Sale finale pentru apostoli, El i-a autorizat ca să spună altora aceleași adevăruri pe care El le-a spus lor – Noul Testament.

Citește integral De ce Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Cele mai noi video-uri

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Interviu cu Ligia Dugulescu (presedinte, Asociatia Isus...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 78

Aceasta s-ar putea sa nu fie perioada ideala de a vizita Arabia Saudita, dar o delegatie de lideri evanghelici...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 25

Langa Arabia Saudita se afla Emiratele Arabe Unite. Acolo a fost prima data cand o echipa de sportivi israelieni au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 85

Rabinul din New York, Marc Schneier, e presedintele Foundation for Ethnic Understanding, si el cultiva relatii cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Liderii israelieni s-au ridicat sa mangaie si sa consoleze evreii americani dupa ce un om inarmat a masacrat 11 evrei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

America era odata cunoscuta ca fiind un refugiu pentru cei ce fugeau din calea antisemitismului, insa masacrul din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Milioane de israelieni au votat in toata tara saptamana trecuta. Cel mai mult s-a vorbit despre alegerile din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Cateva alegeri locale din Israel s-au terminat in turul doi, iar Ierusalimul e unul dintre aceste orase. Cum voteaza...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

George Thomas: Seful biroului de stiri CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, este cu noi din Ierusalim. Chirs,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Asia Bibi, o mama pakistaneza trimisa la inchisoare si condamnata la moarte pentru blasfemie este, in sfarsit, libera...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Wendy Griffith: Gary Lane a vizitat Pakistanul de mai multe ori. El s-a intalnit cu familia lui Asia Bibi si a lucrat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Crestinii din Pakistan sunt considerati cetateni de rang inferior. Ei nu se confrunta doar cu persecutia. Intr-o...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In Nigeria, cine paraseste islamul pentru a-L urma pe Hristos poate pierde totul. Tanarul pe care urmeaza sa il...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Urmariti episoadele preferate din Cartea Cartilor oricand si oriunde doriti! Calatoriti in timp alaturi de Cristi,...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 1

Ligia Dugulescu este fiica lui Petru Dugulescu, una din figurile marcante ale revolutiei de la Timisoara, pastor...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 3

Ligia Dugulescu despre inceputurile evenimentului „Mic dejun cu rugaciune in Parlamentul Romaniei” Material extras din...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 12

Ligia Dugulescu, fiica marelui Petru Dugulescu, despre realitatea politica din Romania Material extras din emisiunea...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 14

Florica Chereches la „Mic dejun cu rugaciune in Parlamentul Romaniei” 2018. Material extras din emisiunea Realitati si...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 49
Resurse pentru suflet
 • Mihai Dumitrascu - Despre nasterea din nou si mantuire

  Mihai Dumitrascu - Despre nasterea din nou si mantuire

  Raspunde pastorul Mihai Dumitrascu din Galati.

  Mai departe...

 • Bazele crestinismului - 3. Omul

  Bazele crestinismului - 3. Omul

  Inapoi Inainte

  Există o poveste pentru copii despre un faimos sculptor în lemn care a sculptat într-o zi figura unui băiețel. Era o sculptură frumoasă și bărbatul i-a dat numele Pinocchio. Era mândru de lucrarea lui, dar nu se putea ca sculptura să îl iubească.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă sculptorul ar fi pus o mică mașinărie în interiorul băiețelului de lemn? Poate ar fi putut face mica figurină din lemn să se miște și să spună: „Te iubesc”. Ar fi împlinit acest fapt pe sculptor? Ar fi fost el încântat și ar fi zis: „Acum știu că sculptura mea mă iubește”? Nu, pentru că asta nu ar fi o expresie a dragostei. Ar fi doar o frază mecanică fără vreun sentiment real.

  Povestea spune că într-un anume mod, băiețelul de lemn a prins viață. Avea o minte proprie, iar când a zis: „Te iubesc”, aceasta chiar l-a încântat pe sculptor. De ce? Pentru că băiețelul de lemn nu a fost obligat să spună – el a zis-o cu dragoste.

  Știm că povestea este doar o fabulă, dar ne oferă o mică imagine a ceea ce a simțit Dumnezeu când a creat omul. El l-a creat frumos și, cel mai important, cu puterea de a lua decizii proprii. Dumnezeu a creat omul, dar nu l-a sculptat dintr-o bucată de lemn. Cum l-a creat? Ce calități a pus El în om? În ultima lecție am studiat câteva din calitățile lui Dumnezeu și atitudinea noastră față de El. Acum să privim la cum a creat Dumnezeu omul și responsabilitatea pe care i-a dat-o.

  Mai departe...

 • Rugaciunea de binecuvantare - 10 minute despre rugaciune

  Rugaciunea de binecuvantare - 10 minute despre rugaciune


  Ai auzit despre „Rugăciunea de binecuvântare”? O cunoști probabil sub denumirea de „Rugăciunea lui Iaebeț”. În acest episod, Cindy Jacobs analizează această rugăciune specială regăsită în 1 Cronici 4. Vei înțelege mai bine de ce este voia lui Dumnezeu să ne rugăm pentru binecuvântare în viața noastră și vei descoperi că acele binecuvântări se vor revărsa peste membrii familiei tale.

  Mai departe...

 • Bazele crestinismului - 9. Duhul lumii

  Bazele crestinismului - 9. Duhul lumii

  Inapoi Inainte

  „Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.” (1 Ioan 4 : 4).

  Marina era o adolescentă când a deveni medium spiritist. Când am întâlnit-o avea 25 de ani și era deja legată de Satana și duhurile demonice. Primele trei săptămâni din acele 9 luni în care eu și alți credincioși am locuit cu Marina și soțul ei au fost un moment de teribilă luptă spirituală.

  În fiecare seară ne-am pus mâinile peste Marina, rugându-ne pentru eliberarea ei. Duhurile demonice au încercat s-o omoare și, de asemenea, să ne rănească și pe noi, dar nu au putut. Am rezistat forțelor satanice și am cerut protecția sângelui lui Isus. Încet duhurile demonice au plecat. Puterea lui Dumnezeu a fost mai mare și în curând Marina a fost complet eliberată! Putea să spună tuturor: „Dumnezeu care este în mine este mai mare decât Satana sau orice alte spirite demonice din această lume!”

  Marina a devenit membră a familiei lui Dumnezeu, parte din biserica despre care tocmai am studiat. Doar Dumnezeu a condus-o și doar Duhul Sfânt a locuit în ea.

  Poate că și tu ai văzut puterea lui Satana la lucru. Dar nu trebuie să te temi. Puterea lui Dumnezeu este mai mare! În această lecție vom învăța despre forțele duhurilor acestei lumi și protecția pe care o avem ca și credincioși în Hristos.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x
x

GDPR - avem nevoie de acordul tău pentru a putea să-ți trimitem materiale

Dacă ești abonat la revistă sau la newsletterul nostru, trebuie să știi că nu ți le mai putem trimite, decât dacă primim un acord explicit de la tine, conform legislației GDPR. Durează câteva secunde să ne dai acordul. alfaomega.tv/acord
Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.