Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega în obiectiv - 22 august 2019

  Alfa Omega în obiectiv - 22 august 2019

 • Alfa Omega în obiectiv - 15 august 2019

  Alfa Omega în obiectiv - 15 august 2019

 • Mesagerul - La adăpost - John Bevere

  Mesagerul - La adăpost - John Bevere

 • Alfa Omega în obiectiv - 08 august 2019 - Ediția a XV-a a întâlnirii „Rugul Aprins”

  Alfa Omega în obiectiv - 08 august 2019 - Ediția a XV-a a întâlnirii „Rugul Aprins”

 • Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019

  Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019

 • Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019

  Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019

 • Alfa Omega în obiectiv - 22 august 2019
 • Alfa Omega în obiectiv - 15 august 2019
 • Mesagerul - La adăpost - John Bevere
 • Alfa Omega în obiectiv - 08 august 2019 - Ediția a XV-a a întâlnirii „Rugul Aprins”
 • Rugul Aprins Ponoara - 1-5 august 2019
 • Alfa Omega in obiectiv - 18 iulie 2019

Recomandari TV

 • FILM: Ciocanul lui Dumnezeu - Luni, 26 august 2019, ora 21

  FILM: Ciocanul lui Dumnezeu - Luni, 26 august 2019, ora 21

  Detalii...

 • DOC: John Wesley: credința ce a dat naștere mișcării metodiste - Duminica, 25 august 2019, ora 21

  DOC: John Wesley: credința ce a dat naștere mișcării metodiste - Duminica, 25 august 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: Un nou început - Sambata, 24 august 2019, ora 21

  FILM: Un nou început - Sambata, 24 august 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: O viață nouă - Vineri, 23 august 2019, ora 21

  FILM: O viață nouă - Vineri, 23 august 2019, ora 21

  Detalii...

 • FILM: Fără tată - Marti, 20 august 2019, ora 21

  FILM: Fără tată - Marti, 20 august 2019, ora 21

  Detalii...

 • DOC: Enigmele manuscriselor de la Marea Moartă - Luni, 19 august 2019, ora 22

  DOC: Enigmele manuscriselor de la Marea Moartă - Luni, 19 august 2019, ora 22

  Detalii...

Ucenicie 10 - Darurile Duhului Sfânt

CAPITOLUL 1: DARURILE DUHULUI SFÂNT

Puține subiecte din Noul Testament sunt la fel de importante cum sunt darurile Duhului Sfânt. Pavel, în capitolul 12 din 1 Corinteni, prezintă Biserica Domnului Isus Hristos ca trup (1 Corinteni 12 : 27). El arată că membrii acestui Trup sunt credincioșii care manifestă diferite daruri, chiar la fel cum părțile trupului uman au diferite funcții și scopuri. Toți acești membri, lucrând împreună în armonie, devin Trupul mistic al lui Hristos pe Pământ. În lumina acestor lucruri, fără darurile Duhului Sfânt, Biserica este ceva diferit de ceea ce Dumnezeu a intenționat. În loc să fie un organism supranatural, Biserica este doar o altă organizație umană.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

Este o chestiune de istorie faptul că la scurt timp după perioada apostolică, darurile Duhului Sfânt au început să dispară treptat din Biserică. S-au dat multe motive pentru care s-a întâmplat acest lucru. O explicație comună este că, atunci când canonul Noului Testament (cărțile Noului Testament recunoscute de către Biserica Creștină ca fiind autentice și inspirate) a fost complet, aceste daruri nu mai erau necesare.

Așa cum binecunoscutul scriitor, Donald Gee, scoate în evidență în cartea sa minunată, Despre darurile spirituale, nu există nicio evidență în Noul Testament care să sprijine o astfel de înțelegere. Acesta a scris:

„Un asemenea argument se bazează pe o completă concepție greșită a adevăratei naturi și a scopului darurilor Duhului Sfânt. Se presupune că în Biserica Primară, exprimarea prin aceste daruri a avut toată autoritatea Scripturilor, dar Noul Testament dovedește în totalitate netemeinicia unei astfel de idei. Biserica Primară este redată ca apelând în mod constant la Scripturile Vechiului Testament (notă: niciodată la proprii lor „profeți”) pentru sprijin pentru toate doctrinele și pentru rezolvare în fiecare dispută (Faptele Apostolilor 2 : 16, 15 : 15, 26 : 22). „Profeția Scripturii” (2 Petru 1 : 20) a dat un alt nivel diferit de autoritatea față de darurile spirituale care erau printre ei, și încă o face.

Deși manifestarea darurilor Duhului Sfânt a încetat într-o oarecare măsură după era apostolică, nu există nicio dovadă că aceasta s-a întâmplat din cauză că Domnul și-a luat înapoi darurile. Acestea au încetat din cauză că Biserica a devenit călduță. Începutul cuiva de a deveni căldicel poate fi văzut în avertismentul Domnului pentru Biserica din Efes, când a dat lui Ioan revelația legată de anul 96, d.Hr. (Studenții profetici sunt de-acord că această biserică simbolizează perioada apostolică a istoriei Bisericii).

„Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți, dar, aminte de unde ai căzut; pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești.” (Apocalipsa 2 : 4, 5)

În timpul perioadei marilor persecuții din secolele I și II, darurile Duhului Sfânt au continuat să fie mai mult sau mai puțin manifestate. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Constantin a decretat creștinismul ca religie națională și Biserica a obținut favoare imperială, lucrarea darurilor spirituale a scăzut rapid.

Este important să observăm că darurile Duhului Sfânt nu au încetat vreodată în totalitate. Povestea sfântului Francis conține multe miracole de vindecare. Când și-a trimis predicatorii, el le-a dat aceeași poruncă pe care a dat-o Isus ucenicilor Săi, în Matei 10 : 8. Trebuiau să predice Evanghelia și „să vindece bolnavii, să curețe leproșii, să învieze morții și să alunge demonii.”

Istoria sectelor persecutate ale valdenzilor și albigenzilor arată că darurile Duhului Sfânt erau manifestate chiar în perioada Evului Mediu. John Wesley, în secolul al XVIII – lea, relatează în jurnalele sale un fenomen remarcabil, care a avut loc în timpul întâlnirilor primilor metodiști. Moravienii și alte grupuri contemporane au experimentat multe manifestări supranaturale neobișnuite. În timp ce folosirea și exercitarea darurilor s-a diminuat foarte mult în timpul secolelor următoare Evului Bisericii, acestea nu au dispărut complet. Când au început oamenii să se roage pentru restaurarea darurilor pentru Biserică, a rezultat prezenta revărsare a Duhului Sfânt pentru zilele din urmă.

Au încetat darurile spirituale?

Există un pasaj în Scriptură care a fost folosit ca și text-dovadă de către cei care susțin că darurile Duhului Sfânt au încetat în Biserică. Acest pasaj este în 1 Corinteni 13 : 8 – 10:

„Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârși; limbile vor înceta; cunoștința va avea sfârșit. Căci cunoaștem în parte și prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârșit, acest <<în parte>> se va sfârși.”

Acest pasaj spune că profețiile, limbile și cunoștința vor înceta sau vor avea sfârșit. Cu toate acestea, Scriptura ne arată că perioada la care se referă nu este deloc în acest veac, ci veacul perfect care urmează să vină! Chiar și o persoană neînvățată știe că „ceea ce este perfect” nu a venit încă.

Semnele trebuiau să urmeze

În Marea Sa Trimitere, Domnul a dat promisiunea semnelor miraculoase care vor urma și vor confirma predicarea Cuvântului (Marcu 16 : 15 – 18). Aceste semne erau intenționate să convingă păgânii de autenticitatea mesajului Evangheliei. Nu exista niciun indiciu care să arate că termenii Marii Trimiteri aveau să se modifice într-un anumit fel. De fapt, Isus a spus că toate generațiile care au să vină, chiar și cele din ultimul veac, au să observe „toate lucrurile pe care vi le-am poruncit.”

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Şi învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.” (Matei 28 : 19 , 20)

Cuvintele de mai sus sunt ultimele cuvinte scrise de către apostolul Matei. Cine poate să nege că Marea Trimitere nu mai are efect?

Citește integral Darurile Duhului Sfânt, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare

Cele mai noi video-uri

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Spot video: Mesaj profetic pentru Alfa Omega TV – pastor...

Categorie: Alfa Omega in Obiectiv - Despre AOTV
Vizualizari: 287

Aproape 250 de noi imigranti si-au vazut visul implinit cand au ajuns in Israel si multi vad sosirea lor ca fiind...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Deseori, mass-media si politicienii portretizeaza conflictul dintre Israel si palestinieni in termeni de lupta, ura,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Marea Moarta e o minune naturala care, de fapt, aduce viata, dar aceasta perla unica e in pericol de a seca. In urma...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a sustinut decizia guvernului sau de a interzice accesul in Israel in cazul lui...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

L-am intrebat pe liderul McCarthy ce crede despre cresterea antisemitismului. Domnule McCarthy, multumim ca sunteti...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

In aceasta emisiune, veti afla mai multe despre rugaciunea facuta in acord cu voia lui Dumnezeu. De asemenea, Ntiense...

Categorie: Puterea rugaciunii si mijlocirii
Vizualizari: 0

In aceasta emisiune veti urmari o secventa din cadrul intalnirii de rugaciune Rugul Aprins 2019. Pastorul Razvan...

Categorie: Puterea rugaciunii si mijlocirii
Vizualizari: 0

Potrivit ultimului recensamant, cel din 2011, in judetul Neamt, 6.700 persoane s-au declarat de etnie roma. In schimb,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Potrivit unor arheologi israelieni, s-a gasit orasul natal al celor doi ucenici ai lui Isus, Petru si Andrei, in satul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

Raspandirea crestinismului in Iran a dus la o persecutie intensa. Liderii din SUA au cerut regimului islamic sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 139

S-a spus despre el ca este Billy Graham al Americii Latine. Un film care prezinta viata si mostenirea evanghelistului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 120

Crestinii din Siria se tem ca, in urma unei intelegeri dintre SUA si Turcia, pot fi victimele unui genocid. Miercuri,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 130

Razboaie, persecutie si atacuri armate! Multi cred ca ne indreptam spre vremurile de pe urma, daca nu suntem deja...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 118

Dupa saptamani de ingrijorari cu privire la o posibila invazie turca asupra noii democratii din Siria, negociatorii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 771

Golful Persic si Irakul sunt doua puncte de conflict intr-o confruntare geopolitica ce implica SUA, Israelul, Iranul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 295

Aici, in Israel, premierul israelian Benjamin Netanyahu a denuntat uciderea de catre un terorist a lui Dvir Sorek, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 261

Acum, organizatiile evreiesti din lume s-au adunat recent in New York pentru a discuta ce se poate face in privinta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 208
Resurse pentru suflet
 • Ce este Biserica?

  Ce este Biserica?

  Prima dată întâlnim conceptul de Biserică în Noul Testament. O dată cu moartea și învierea Domnului Isus, se naște Biserica, despre care de fapt El va menționa încă înainte de a muri. Chiar etimologia cuvântului Biserică, ekklesia, înseamnă “chemat afară”, dă ideea unei adunări care se strânge pentru un scop bine definit. Biserica reprezintă oamenii chemați din această lume pentru a îndeplini un scop.

  Mai departe...

 • Vindecarea si eliberarea (1)

  Vindecarea si eliberarea (1)

  Inapoi Inainte

  A. Martorul Credincios

  Pe măsură ce persoana explorează sentimentele, minciuna va fi rostită. Apoi vom testa validitatea declaraţiei, persoana folosindu-L pe Isus ca „martor expert”. „Isuse, e adevărat că ea e proastă ?” „E cu adevărat vina lui ?” Isus va verifica adevărul. Încurajăm acest proces nu prin convingerea persoanei să creadă ceva anume, ci prin direcționarea acesteia spre Isus pentru a căuta răspunsurile.

  Mai departe...

 • Cum intră demonii?

  Cum intră demonii?

  Sunt diferite căi prin care demonii intră în vieţile noastre. Devenind familiari cu acestea, noi putem preveni şi împiedica intrarea lor.

  Mai departe...

 • Vieti in lumina 1.22 - Abigail Dan

  Vieti in lumina 1.22 - Abigail Dan

  Abigail Dan vorbeste despre modul in care a experimentat intimitatea cu Dumnezeu si despre modul in care vede prietenia cu El. Atat in luarea deciziilor cat si in provocarile pe care le intampina, Abigail Dan este o tanara care se bazeaza pe caluzirea divina.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.