Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega in obiectiv - 13 septembrie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 13 septembrie 2018

 • Alfa Omega in obiectiv - 6 septembrie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 6 septembrie 2018

 • SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Fete inarmate cu sabii - Lisa Bevere

  SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Fete inarmate cu sabii - Lisa Bevere

 • A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarile tehnologiei pt credinta si societate (sep-oct 2018)

  A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarile tehnologiei pt credinta si societate (sep-oct 2018)

 • Alfa Omega TV in pachetul digital de cablu TV al RCS-RDS!

  Alfa Omega TV in pachetul digital de cablu TV al RCS-RDS!

 • Alfa Omega in obiectiv - 23 august 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 23 august 2018

 • Alfa Omega in obiectiv - 13 septembrie 2018
 • Alfa Omega in obiectiv - 6 septembrie 2018
 • SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Fete inarmate cu sabii - Lisa Bevere
 • A aparut revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarile tehnologiei pt credinta si societate (sep-oct 2018)
 • Alfa Omega TV in pachetul digital de cablu TV al RCS-RDS!
 • Alfa Omega in obiectiv - 23 august 2018

Recomandari TV

 • Emisiune în direct - Sezon nou din 27 septembrie 2018

  Emisiune în direct - Sezon nou din 27 septembrie 2018

  Detalii...

 • DOC: Transformat - sambata, 22 septembrie, ora 22:00

  DOC: Transformat - sambata, 22 septembrie, ora 22:00

  Detalii...

 • DESENE: Biblia animata pentru copii - sambata, 22 septembrie 2018, ora 09:30

  DESENE: Biblia animata pentru copii - sambata, 22 septembrie 2018, ora 09:30

  Detalii...

 • DOC: Dacă Dumnezeu e Dumnezeu, de ce se întâmplă lucruri rele? 1 - Joi, 27 septembrie 2018, ora 19

  DOC: Dacă Dumnezeu e Dumnezeu, de ce se întâmplă lucruri rele? 1 - Joi, 27 septembrie 2018, ora 19

  Detalii...

 • DOC: Creaționismul - Luni, 24 septembrie 2018, ora 23

  DOC: Creaționismul - Luni, 24 septembrie 2018, ora 23

  Detalii...

 • DOC: Corpul uman - inginerie divină - Luni, 24 septembrie 2018, ora 22

  DOC: Corpul uman - inginerie divină - Luni, 24 septembrie 2018, ora 22

  Detalii...

Ucenicie 10 - Darurile Duhului Sfânt

CAPITOLUL 1: DARURILE DUHULUI SFÂNT

Puține subiecte din Noul Testament sunt la fel de importante cum sunt darurile Duhului Sfânt. Pavel, în capitolul 12 din 1 Corinteni, prezintă Biserica Domnului Isus Hristos ca trup (1 Corinteni 12 : 27). El arată că membrii acestui Trup sunt credincioșii care manifestă diferite daruri, chiar la fel cum părțile trupului uman au diferite funcții și scopuri. Toți acești membri, lucrând împreună în armonie, devin Trupul mistic al lui Hristos pe Pământ. În lumina acestor lucruri, fără darurile Duhului Sfânt, Biserica este ceva diferit de ceea ce Dumnezeu a intenționat. În loc să fie un organism supranatural, Biserica este doar o altă organizație umană.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

Este o chestiune de istorie faptul că la scurt timp după perioada apostolică, darurile Duhului Sfânt au început să dispară treptat din Biserică. S-au dat multe motive pentru care s-a întâmplat acest lucru. O explicație comună este că, atunci când canonul Noului Testament (cărțile Noului Testament recunoscute de către Biserica Creștină ca fiind autentice și inspirate) a fost complet, aceste daruri nu mai erau necesare.

Așa cum binecunoscutul scriitor, Donald Gee, scoate în evidență în cartea sa minunată, Despre darurile spirituale, nu există nicio evidență în Noul Testament care să sprijine o astfel de înțelegere. Acesta a scris:

„Un asemenea argument se bazează pe o completă concepție greșită a adevăratei naturi și a scopului darurilor Duhului Sfânt. Se presupune că în Biserica Primară, exprimarea prin aceste daruri a avut toată autoritatea Scripturilor, dar Noul Testament dovedește în totalitate netemeinicia unei astfel de idei. Biserica Primară este redată ca apelând în mod constant la Scripturile Vechiului Testament (notă: niciodată la proprii lor „profeți”) pentru sprijin pentru toate doctrinele și pentru rezolvare în fiecare dispută (Faptele Apostolilor 2 : 16, 15 : 15, 26 : 22). „Profeția Scripturii” (2 Petru 1 : 20) a dat un alt nivel diferit de autoritatea față de darurile spirituale care erau printre ei, și încă o face.

Deși manifestarea darurilor Duhului Sfânt a încetat într-o oarecare măsură după era apostolică, nu există nicio dovadă că aceasta s-a întâmplat din cauză că Domnul și-a luat înapoi darurile. Acestea au încetat din cauză că Biserica a devenit călduță. Începutul cuiva de a deveni căldicel poate fi văzut în avertismentul Domnului pentru Biserica din Efes, când a dat lui Ioan revelația legată de anul 96, d.Hr. (Studenții profetici sunt de-acord că această biserică simbolizează perioada apostolică a istoriei Bisericii).

„Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți, dar, aminte de unde ai căzut; pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești.” (Apocalipsa 2 : 4, 5)

În timpul perioadei marilor persecuții din secolele I și II, darurile Duhului Sfânt au continuat să fie mai mult sau mai puțin manifestate. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Constantin a decretat creștinismul ca religie națională și Biserica a obținut favoare imperială, lucrarea darurilor spirituale a scăzut rapid.

Este important să observăm că darurile Duhului Sfânt nu au încetat vreodată în totalitate. Povestea sfântului Francis conține multe miracole de vindecare. Când și-a trimis predicatorii, el le-a dat aceeași poruncă pe care a dat-o Isus ucenicilor Săi, în Matei 10 : 8. Trebuiau să predice Evanghelia și „să vindece bolnavii, să curețe leproșii, să învieze morții și să alunge demonii.”

Istoria sectelor persecutate ale valdenzilor și albigenzilor arată că darurile Duhului Sfânt erau manifestate chiar în perioada Evului Mediu. John Wesley, în secolul al XVIII – lea, relatează în jurnalele sale un fenomen remarcabil, care a avut loc în timpul întâlnirilor primilor metodiști. Moravienii și alte grupuri contemporane au experimentat multe manifestări supranaturale neobișnuite. În timp ce folosirea și exercitarea darurilor s-a diminuat foarte mult în timpul secolelor următoare Evului Bisericii, acestea nu au dispărut complet. Când au început oamenii să se roage pentru restaurarea darurilor pentru Biserică, a rezultat prezenta revărsare a Duhului Sfânt pentru zilele din urmă.

Au încetat darurile spirituale?

Există un pasaj în Scriptură care a fost folosit ca și text-dovadă de către cei care susțin că darurile Duhului Sfânt au încetat în Biserică. Acest pasaj este în 1 Corinteni 13 : 8 – 10:

„Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârși; limbile vor înceta; cunoștința va avea sfârșit. Căci cunoaștem în parte și prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârșit, acest <<în parte>> se va sfârși.”

Acest pasaj spune că profețiile, limbile și cunoștința vor înceta sau vor avea sfârșit. Cu toate acestea, Scriptura ne arată că perioada la care se referă nu este deloc în acest veac, ci veacul perfect care urmează să vină! Chiar și o persoană neînvățată știe că „ceea ce este perfect” nu a venit încă.

Semnele trebuiau să urmeze

În Marea Sa Trimitere, Domnul a dat promisiunea semnelor miraculoase care vor urma și vor confirma predicarea Cuvântului (Marcu 16 : 15 – 18). Aceste semne erau intenționate să convingă păgânii de autenticitatea mesajului Evangheliei. Nu exista niciun indiciu care să arate că termenii Marii Trimiteri aveau să se modifice într-un anumit fel. De fapt, Isus a spus că toate generațiile care au să vină, chiar și cele din ultimul veac, au să observe „toate lucrurile pe care vi le-am poruncit.”

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Şi învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.” (Matei 28 : 19 , 20)

Cuvintele de mai sus sunt ultimele cuvinte scrise de către apostolul Matei. Cine poate să nege că Marea Trimitere nu mai are efect?

Citește integral Darurile Duhului Sfânt, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare
Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Cele mai noi video-uri

Beni si Veronica Popovici sunt misionari in Romania. Ei povestesc despre modul supranatural in care L-au experimentat...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 7

Daniel Drumea vorbeste despre modul in care a experimentat credinciosia lui Dumnezeu atunci cand a decis sa iasa din...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Exista multe forme de dependenta. Unele sunt mascate. Exista chiar si dependenta de mancare. Oamenii cauta falsi...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 90

Una dintre intrebarile pe care oamenii le au atunci cand incep sa se roage este cum sa mijloceasca in limbi. Ceea ce...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 72

Ati putea spune sau s-ar putea spune despre voi, in functie de modul in care va comportati in familie, cu prietenii,...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 3

Cand invatati sa iubiti pe cineva cu adevarat, in mod voit, din toata inima, in mod sincer si pur, veti descoperi ce...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 0

Liderii palestinieni au devenit furiosi cand au aflat decizia administratiei Trump de a inchide biroul Organizatiei...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 49

In China, un muzician popular si-a pierdut vointa de a trai dupa ce casa lui a luat foc. O mare parte a corpului sau...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Crestinismul se raspandeste cu rapiditate in China, pentru ca bisericile gasesc modalitati noi de evanghelizare. Asa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Perioada dintre anii 1930 si 1940 a fost una dintre cele mai intunecate perioade pentru evreii din Europa. Milioane de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Este o sambata frumoasa si insorita in Beijing. Acesti tineri chinezi fac ceva neobisnuit. Danseaza pe muzica...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Daca ati putea alege orice culoare pentru a descrie orasul vostru, ce culoare ati alege? Locuitorii Beijingului au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Din gradina Eden, la imparati si profeti, pana la a doua venire a lui Hristos si Apocalipsa Sa finala, planul lui...

Categorie: Programe pentru copii
Vizualizari: 0

Documentarul „Transformat” scoate la iveala lumea intunecata si falsa a transgenului prin marturii personale...

Categorie: Filme si Documentare
Vizualizari: 0

Sunt multe discutii pe seama internetului si exista tot felul de abordari. Pe de o parte, e abordarea negativa pe care...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 0

Tinerii trebuie sa fie constienti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 0

Clip inregistrat in cadrul evenimentului pentru copii organizat de Biserica Betania din Iradea in 1 iunie 2018, cu...

Categorie: Alfa Omega in Obiectiv - Despre AOTV
Vizualizari: 0

Inca de la inceputurile sale, Alfa Omega TV a avut o preocupare speciala fata de promovarea alternativei creationiste,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
Resurse pentru suflet
 • Adrian Totan - Cum pornografia poate fi confruntata de catre educatia sexuala

  Adrian Totan - Cum pornografia poate fi confruntata de catre educatia sexuala

  Invitat: Adrian Totan, coordonator al programului de educatie sexuala - Fundatia Estera

  Mai departe...

 • Ce este crestinismul?

  Un sistem monoteist de credințe și practici bazate pe Biblie (sau Sfânta Scriptură).

  Creștinismul are la bază credința în Isus Cristos (de unde și numele), Fiul lui Dumnezeu, prin care omul este mântuit, împăcat cu Dumnezeu, vindecat și eliberat.

  crestinismul

  Creștinismul nu este ceva mistic.

  Creștinismul este mult mai mult decât o religie, este o relație personală, activă cu Isus Cristos.

  Mai departe...

 • Contracepția și planificarea parentală

  Contracepția și planificarea parentală

  Viața unui credincios poate fi definită ca raportarea acestuia la voia lui Dumnezeu. Când vine vorba să căutăm să-I fim plăcuți lui Dumnezeu, ne gândim în mod automat la a-I îndeplini voia. Și când vine vorba de voia lui Dumnezeu, orice credincios știe că aceasta trebuie să se alinieze la Cuvântul Său. Scriptura ne dă direcții cu privire la fiecare aspect al trăirii noastre, unele din ele fiind cât se poate de clare, iar noi, creștinii, obișnuim să le clasificăm în „asta face parte din zona albă” și „asta face parte din zona neagră”.

  Ce facem, însă, în situația în care unele decizii, alegeri, soluții pe care trebuie să le luăm în viață fac parte din „zona gri”? Acea zonă în care nu găsești în Scriptură răspunsul direct. Convingerea mea este că pentru „lucrurile” din „zona gri” avem responsabilitatea căutării personale a răspunsului. Aici apar interpretările și, pentru multe din ele, Biserica nu are un răspuns teologic clar.

  Mai departe...

 • Este masturbarea un păcat?

  Este masturbarea un păcat?

  Adesea oamenii mă întreabă dacă este masturbarea o modalitate acceptabilă și onorabilă pentru o persoană necăsătorită, dea-și controla poftele sexuale. Înainte de a vă spune care este părerea mea, haideți să parcurgem realitatea. Biblia ne îndrumă în toate aspectele privitoare la sexualitate.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x
x

GDPR - avem nevoie de acordul tău pentru a putea să-ți trimitem materiale

Dacă ești abonat la revistă sau la newsletterul nostru, trebuie să știi că nu ți le mai putem trimite, decât dacă primim un acord explicit de la tine, conform legislației GDPR. Durează câteva secunde să ne dai acordul. alfaomega.tv/acord
Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.