Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Luna PRO-FAMILIE și PRO-VIAȚĂ la Alfa Omega TV - MARTIE 2019

Martie e luna pro-familie și pro-viață la Alfa Omega TV! Descoperiți importanța familiei tradiționale și a protejării vieții copiilor nenăscuți. Aflați cum puteți duce dragostea lui Dumnezeu într-o țară răvășită de imoralitate sexuală, divorțuri, familii disfuncționale și avorturi. Urmăriți filme, documentare și mărturii pe canalul TV, citiți articole de pe site-ul alfaomega.tv si alte informații postate pe rețelele de socializare. Susține și tu familia și viața alături de Alfa Omega TV!

România ocupă locul a doilea în lume ca număr de avorturi raportat la populația actuală: între anii 1958-2016 au fost făcute 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat. Populația României în 1 ianuarie 2016 era de 19.760.000 de persoane.

Susține campania PRO-VIAȚĂ!

Ca creștini, nu suntem chemați să judecăm pe cei ce fac avort, ci să acționăm pentru prevenirea păcatului și restaurarea societății prin dragoste. Cu acest scop, în martie, Alfa Omega TV desfășoară o CAMPANIE MULTIMEDIA PRO-VIAȚĂ, prin TV, online și print. Fii și tu parte!

 

De asemenea, statisticile spun că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri. Aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene! În ceea ce priveşte rata sarcinilor în rândul adolescentelor, într-un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2012-2013, se arată că, pe segmentul de vârstă cuprins între 15-19 ani, au fost înregistrate 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina. România are cea mai mare rată de sarcini la adolescente din Uniunea Europeană, de trei ori mai mare faţă de media europeană. Problema avortului este azi mai actuală decât oricând în țara noastră.

Credem că este mai ușor să previi decât să tratezi, așadar am decis ca anul acesta să abordăm într-un mod special una din principalele surse ale problemei avortului: lipsa educației sexuale sănătoase și biblice.

În mod eronat, mulți părinți și profesori cred că o discuție despre sexualitate cu copilul lor este imorală și că sexul trebuie să rămână un subiect tabu. De asemenea, ei cred că dacă evită acest subiect, tinerii nu se vor confrunta cu această problemă și că vor rămâne „protejați și inocenți” până la căsătorie. Însă rezultatul este exact opusul: ei vor căuta informații în locuri nepotrivite precum mass-media, filme, site-uri sau prieteni și cel mai probabil vor primi informații greșite și distorsionate. Este important să le transmitem ceea ce spune Biblia despre acest subiect și de ce este important să știe riscurile la care se expun dacă își încep viața sexuală în afara voii lui Dumnezeu.

Credem că părinții au rolul cel mai important în ceea ce privește discuțiile de acest tip cu copii. Părinții sunt cei care își cunosc cel mai bine copilul, știu când acesta este pregătit pentru o astfel de discuție. Evident, nu poți să vorbești cu un copil de 10 ani la fel cum vorbești cu un adolescent. Fiecare vârstă este diferită și fiecare etapă trebuie abordată într-un mod diferit.

Sunt studii care arată că tinerii care primesc o educaţie sexuală corectă își încep viața sexuală mai târziu decât tinerii care nu primesc o asemenea educație. Și dacă noi credem că Dumnezeu a creat oamenii să aibă relații sănătoase, să trăiască în familii armonioase și să dea naștere la copii, de ce nu vorbim cu copiii noștri despre perspectiva creștină a sexului și credem că este datoria altora să facă acest lucru?

De asemenea, date publicate în 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că un sfert dintre românce nu se adresează medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, iar peste 20% nu obişnuiesc sa meargă la controale ginecologice anuale. Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic şi necunoaşterea faptului că peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile.

Castitatea (sau abstinența) rămâne cea mai bună medotă de prevenție a avortului. Mai mult decât o experiență sexuală trecătoare, sexul a fost intenționat să se desfășoare în contextul căsătoriei. Dumnezeu a creat sexul pentru ca oamenii să se bucure de el pe deplin. O viață sexuală responsabilă aduce împlinire în viața unui cuplu.

Credem, de asemenea, că adopția este cel mai bun răspuns la problema avorturilor și a sarcinii nedorite. Deși 98% din creștini se declară creștini, marea majoritate nu înțeleg importanța adopției. În Iacov 1:27 scrie: „Religia curată şi nepângărită înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să ai grijă de orfani şi de văduve în necazurile lor şi să te păstrezi neîntinat de lume.” Adopția nu este neimportantă sau opțională în ochii lui Dumnezeu, ba din contră! Ea este de mare preț înaintea Lui!

A miza pe faptul că măsurile de contracepţie sunt suficiente pentru a preveni eventualele complicaţii înseamnă a ignora multitudinea de implicaţii. Problema nu se rezumă doar la o sarcină nedorită, ci și la efecte de ordin emoţional și spiritual și schimbări de perspectivă asupra vieţii de familie.

Plecând de la importanța vieții umane, indiferent de stadiul la care se află, Alfa Omega va aborda în luna martie subiecte precum: statistici și studii care confirmă ceea ce spune Biblia despre sexualitate; relații sănătoase; importanța abstinenței și analizarea metodelor contraceptive; boli cu transmitere sexuală; riscurile emoționale, fizice și spirituale ale relațiilor sexuale în afara voii lui Dumnezeu; înfluența mass-mediei; problema avortului în România; soluții la avort: educația sexuală, castitatea și adopția; mărturii; rolul bărbaților în problema avorturilor; evenimente pro-viață și multe alte subiecte.

Anul trecut am hotărât ca luna martie să fie și luna pro-familie, pentru că inevitabil problema avorturilor în țara noastră este strâns legată de problema imoralității. Castitatea și relațiile sexuale în cadrul căsătoriei oferă un mediu sigur pentru nașterea și creșterea copiilor. Așadar, pe parcursul lunii martie, vom publica pe pagina de facebook, pe site, pe pagina de youtube și vom difuza prin intermediul postului TV emisiuni care vor avea ca principal subiect relațiile sănătoase.

Scopul nostru nu este să condamnăm pe nimeni, ci să ajutăm persoanele în nevoie, să ridicăm nivelul de conștientizare publică asupra problemei avortului și să stimulăm o discuție constructivă și sănătoasă privind răspunsul creștinilor la această problemă profundă a societății noastre. În Proverbe 31:8 scrie: „Deschide-ți gura în sprijinul celui mut, pentru drepturilor tuturor celor care stau să moară!”. Suntem chemați ca și creștini să susținem drepturile celor care nu se pot apăra singuri.

Putem îndeplini această cerință participând la manifestările publice ce vor avea loc de-a lungul lunii martie în mai multe orașe din România și vă încurajăm să participați la Marșul pentru viață din 25 martie, în zeci de localități din toată țara. Cel mai important: toți trebuie să ne rugăm!

Vă invităm și pe dumneavoastră să vă alăturați Campaniei PRO-VIAȚĂ, să luptăm pentru drepturilor celor nenăscuți împreună, pentru familii sănătoase și pentru o societate restaurată și acordată la Cuvântul lui Dumnezeu! Rugați-vă, implicați-vă, răspândiți vorba! Martie este Luna PRO-FAMILIE și PRO-VIAȚĂ la Alfa Omega TV!

www.alfaomega.tv/pro-viata

Etichete: crestinul si societatea, pro-viata, pro-familie, avort, adoptie

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.