Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Saptamana de creationism 2008

Saptamana dedicata Creationismului in Romania sub genericul: Verdictul Stiintei: CREATIE! - Editia a IV-a

Intr-o tara cu o remarcabila traditie crestina, in care 97 % dintre cetateni se declara a fi crestini, tot mai multi oameni sunt atrasi de noi doctrine, cum ar fi evolutionismul, existentialismul, deismul, religii orientale sau new age. Din aceasta cauza, tot mai multi crestini, organizatii nonguvernamentale sau grupuri mass-media sunt tot mai preocupate sa prezinte celor din jur o alternativa care sa-i faca inteleaga faptul ca viata sau universul in care traim, nu sunt rezultatul unui proces evolutiv aleator!

In perioada 8- 14 decembrie 2008 a avut loc a patra a editie a Saptamanii de Creationism, eveniment media organizat in fiecare an de Alfa Omega TV si in cadrul caruia sunt difuzate zilnic emisiuni speciale dedicate creationismului stiintific.

Saptamana de Creationism are ca obiectiv constientizarea opiniei publice asupra importantei pe care o are introducerea creationismului stiintific in sistemul educational din Romania.
In aceste zile, peste 37 de statii de televiziune cu acoperire locala, nationala sau prin satelit vor prezenta numeroase programe pe tema creationismului, programe furnizate de studioul Alfa Omega TV.

Motivatie

Aceasta actiune a avut ca resort intelegerea nevoii de a prezenta adevarul despre viata nu numai dintr-o perspectiva crestina, ci si dintr-o perspectiva stiintifica.  Inca de la prima editie a Saptamanii de Creationism initiatorii acestei manifestari au avut ca scop sa incerce sa raspunda romanilor la anumite intrebari la care nu au primit raspuns in timpul a 45 de ani de comunism, care a sustinut ateismul.
Alfa Omega TV, ca organizatie de media, a initiat acest proiect pentru a scoate in evidenta urmatoarele aspecte:

  • Exista o nevoie stringenta ca sistemul educational din Romania sa fie revizuit, iar problematica creationismului sa fie abordata nu numai la orele de religie si de biologie, ci la toate materiile.
  • Sistemul educational romanesc este in continuare profund laicizat, iar invatamantul religios este puternic minimalizat, ceea ce impiedica promovarea creationismulul.
  • Elevilor si studentilor ar trebui sa li se prezinte si alte teorii ale aparitiei universului, vietii si a omului pe Pamant si nu doar teoria evolutionista, astfel ca ei sa aiba libertatea de a alege. De cele mai multe ori, exista acea asociere incorecta intre evolutionism-stiinta, creationism-mistic.
  • Este necesar ca profesorii din invatamantul romanesc sa poata sa-si exprime propriile convingeri cand predau elevilor anumite cunostinte, fara a fi pusi in situatia sa transmita informatii care sunt in contradictie cu constiinta proprie sau cu educatia lor crestina.
  • Teoria creationista ar trebui prezentata cel putin ca o alternativa la cea evolutionista, atat in sistemul educational, cat si in viata culturala sau mass-media.
  • Pentru o cat mai buna informare sunt necesare resurse media pe tema creationismului (litereatura, materiale, publicatii, casete video, programe TV si emisiuni radio), dar si manuale scolare care sa prezinte aceasta teorie.

Alfa Omega si Creationismul 

Intelegand aceste nevoi, Alfa Omega produce si distribuie din 2005 o serie de emisiuni TV, sub titlul:Verdictul Stiintei: Creatie!, in care invitati de marca, oamenii de stiinta si teologi, explica publicului din Romania teoria creationismului stiintific in comparatie cu alte conceptii despre lume si viata, subliniind importanta de a intelege de unde ne tragem si incotro ne indreptam.

Proiectele Alfa Omega TV

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.