Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Editorial - Biserica azi, intre doctrina si relevanta - de Tudor Petan

Încă de la început, în urmă cu 20 de ani, Domnul a asociat lucrării Alfa Omega sloganul Lumină în întuneric. Au fost pe parcurs tentative de a-l schimba, de a-l face mai „actual” sau de  a sublinia alte fațete ale lucrării...

Încă de la început, în urmă cu 20 de ani, Domnul a asociat lucrării Alfa Omega sloganul Lumină în întuneric. Au fost pe parcurs tentative de a-l schimba, de a-l face mai „actual” sau de  a sublinia alte fațete ale lucrării...

Provocarea pentru mine ca persoană și provocarea pentru echipa noastră este una mereu actuală: putem să fim „sare și lumină” prin viața noastră și prin ceea ce facem ca slujire în media? Corporativ, va reuși Alfa Omega să depășească în continuare tentația de a promova confesiuni, biserici, lideri sau organizații de o anumită „culoare” spirituală, focalizându-se pe tot ce înseamnă extinderea Împărăției în întreaga societate românească?...

Această realiniere, reașezare a priorităților, a liniilor tematice, ținând cont de segmentele țintă de audiență, o facem în Alfa Omega în acest sezon astfel:

 1. reflectare a lucrării Domnului cu accent pe relevanță și extinderea Împărăției;
 2. realizare/promovare de resurse, învățătură, pentru echiparea Trupului în vederea slujirii; 
 3. producție de resurse pentru noii convertiți, accesibilitate resurse prin canale media diverse;
 4. catalizator, promotor al acestei noi mentalități a Împărăției, factor de unitate.

Prețul sau riscul acestei poziționări? ...Posibil ca unii dintre cei care citesc aceste rânduri să nu se mai identifice cu această viziune orientată spre relevanță, preferând să rămână „între ziduri”.

Relevanța nu înseamnă diluare a mesajului radical creștin, nu înseamnă compromis spiritual de dragul de a fi relevant, compatibil cu sistemul lumii. Dimpotrivă, un creștin este relevant prin Isus Hristos care este lumină în viața lui și face diferența. Relevanța pornește de la schimbarea mentalității și reașezarea priorităților ca individ, biserică, lucrare.

Văd în România comunități creștine aflate în diferite etape în drum spre relevanță:

 1. Etapa preocupării pentru sfințenie personală și corporativă
 2. Stabilirea de strategii spirituale pentru câștigarea localităților (cartiere, orașe, sate, centre de influență, zone); atingerea unui nou nivel de rugăciune și închinare profetică, strategii de luptă spirituală, înțelegere și operare în autoritate spirituală
 3. Interconectare spirituală pe toate palierele (reconciliere individuală, unitate între biserici locale, organizații, între lideri, depășire bariere denominaționale, înțelegerea pocăinței corporative și a rugăciunii de identificare)
 4. Cultivarea „mentalității” Împărăției în biserici, echiparea credincioșilor și trimiterea lor
 5. Promovarea principiilor biblice în administrarea finanțelor (buget personal familie, mediu de afaceri, integritate, înțelegere mecanisme ale binecuvântării)
 6. Focalizare pentru modificarea și/sau realizarea unor infrastructuri care să susțină transformări majore în societate (în media, educație, administrație...)

Îndrăznesc să afirm, așteptând instaurărea Împărăției în toate segmentele societății, că trebuie să reanalizăm și percepția noastră privind lucrarea Duhului Sfânt în aceste vremuri în România: să trecem de la trezire spirituală la transformarea societății și chiar mai mult, la reformarea societății.

Pentru că o reformare a societății implică o schimbare majoră, o reașezare a infrastructurii acestei societăți, inclusiv în zona legislativului; o infrastructură care să poată menține și „primi” valuri de trezire, seceriș bogat, manifestare vizibilă a Împărăției în societate.

Creștinii preocupați de impactul bisericii asupra societății vorbesc de cei „7 munți” care trebuie cuceriți, sectoare ale societății care trebuie influențate semnificativ de creștinul contemporan:

 • 1. educație
 • 2. familie
 • 3. artă și sfera divertismentului
 • 4. guvernare/administrație
 • 5. afaceri/finanțe
 • 6. media
 • 7. religie

Cu excepția ultimului sector, religia, toate celelalte se găsesc plasate în afara „zidurilor” bisericii.

O prioritate clară: necesitatea mutării focalizării, a preocupării bisericii, de pe o agendă proprie, legată de rigoarea confesională, pe cultivarea unei „mentalități a Împărăției”.

Dumnezeu ridică în întreaga Românie slujitori care gândesc în termenii Împărăției, care echipează credincioșii pentru a fi relevanți și a-L reprezenta pe Hristos, în afara bisericii.

Văd ca om de media, în acest an de răscruce 2014, cum acești lideri se conectează și vin împreună într-un mod informal, chiar dacă reprezintă „ungeri” diferite, zone sociale, culturale, doctrinare diverse. Se întâmplă sub ochii noștri, în generația aceasta.

Se ridică in România o biserică triumfătoare, relevantă prin Isus Hristos, Lumina lumii!

Tudor Pețan
președinte – Alfa Omega TV

 

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.