Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Transmiterea generațională a binecuvântărilor și a blestemelor - Interviu cu Titus Colțea, medic, pastor

Un element nou din ultimii ani, adus ca și iluminare și ca descoperire din partea Duhului Sfânt a ceea ce înseamnă adevărata lucrare de salvare, restaurare și reformare a noastră în toate aspectele, este această realitate a blestemelor. Realitatea faptului că păcatele bunilor și străbunilor noștri ne urmăresc. Din câte știu, subiectul acesta n-a fost tratat deloc în cercurile penticostale, adventiste, baptiste, creștine după Evanghelie. Poate doar unii dintre ei au fost informați recent în ultimii zece ani.

Ca și medic, făceam fișa medicală a pacientului. A doua rubrică era intitulată „Antecedente heredo-colaterale”. Pentru medicină era foarte important să vedem care sunt bolile de care au suferit părinții, frații, surorile, bunicii, unchii, mătușile: antecedentele heredo-colaterale. În momentul când vedeam că este o prevalență a unei boli în familie, știam că pacientul era predispus la asta. Era o observație medicală validă, deoarece bolile în general se transmit generațional. De exemplu, dacă altcineva din familie a fost bolnav de schizofrenie, există explicația că pacientul respectiv să fie bolnav de schizofenie pentru că în familia sa a existat această boală. Sau alte boli - boli cardiovasculare, mai ales cei care erau cu cancer la nivelul tubului digestiv, cancer de colon, cancer în partea de jos. Aceștia trebuiau să aibă grijă, mergând regulat la control. În familia noastră, trei din unchii mei au murit cu cancer de colon. Evident că exista această transmitere. Ceea ce am constatat eu este că și acest mod de a crede că bolile sunt produsul numai al factorilor biologici fizici este reducționist.

Prin anii `70 eram student la medicină și eram interesat să văd cum aș putea sa fiu mai eficient în a ajuta pe oameni și a vindeca, și am fost atent să mă uit în descrierea Scripturii să văd ce cauze afirmă Scriptura că ar fi în spatele bolilor. Și când citești cu atenție, nu poți face deosebire - Isus Hristos a vindecat bolile fizice sau a scos dracii și după aceea s-au vindecat oamenii?

Ca medici, noi dacă vedem pe cineva cu febră, îl conștientizăm că are febră. Nici nu ne gândim că o febră ar fi cauzată și de un duh. Găsim că soacra lui Petru era cuprinsă de friguri și Isus Hristos a mustrat acele duhuri, acea entitate. Nu poți mustra ceva, decât dacă este o entitate personală. De aceea, cred că este întotdeauna o pluri-cauzalitate multifactorială în fiecare boală: atât elemente fizice, cât și elemente spirituale. Cred că aceste elemente spirituale au nevoie de adresare.

Noi credem descrierea caracterului lui Dumnezeu din Exod 34: Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu îndurător, plin de bunătate și credincioșie, încet la mânie, care Își ține dragostea până la al miilea neam de oameni, îi iartă fărădelegea, îi iartă răzvrătirea și păcatul, dar nu socotește pe vinovat drept nevinovat, ci pedepsește fărădelegea părinților în copii și în copiii copiilor lor, până la al treilea și al patrulea neam. Aici se descrie pe de o parte caracterul lui Dumnezeu, și aici se descrie, pe de altă parte, modul cum se manifestă pedepsele lui Dumnezeu pentru cei ce calcă Legea.

Acest lucru nu e afectat de Noul Legământ, ci cred că acest lucru continuă să fie valid. El Își ține dragostea până la mii de neamuri de oameni și toti frații noștri evanghelici, carismatici, ortodocși, catolici sunt de acord, și așteptăm să fim binecuvântați. De ce? Pentru că legea binecuvântării și a blestemului este aceeași, același tipar. Nu există o altă cale, ci tiparul prin care vin binecuvântarile este același tipar prin care vin și blestemele. Ascultă, împlinește! Nu te abate nici la dreapta, nici la stânga și uite binecuvântările! Vei fi cap și nu coadă! Nu vei cunoaște nici una din bolile Egiptului. Pe orice vei pune mâna, vei prospera, în investiție, în economie și finanțe, în productivitate, la tine nu se va ști ce înseamnă infertilitatea. Pântecele tău va binecuvânta, postava ta va binecuvânta, vei fi lider al națiunilor”, asta este ceea ce ne asigură Dumnezeu în condițiile în care ascultăm. Aceasta s-a validat de-a lungul istoriei. În același timp, este adevărat și faptul că dacă părinții au trăit în păcat, în nelegiuire, în vrăjitorie, în alte practici care cer blestemele, cer judecata lui Dumnezeu, atunci copiii suportă consecințele.

E textul acela: s-a terminat vremea în care părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au sterpezit dinții (Ez. 18, Ieremia 31) - înseamnă că s-au terminat aceste lucruri? Dacă părinții au păcătuit, de ce sunt vinovat eu?

Acel element era valabil doar pentru perioada aceea, în sensul că ceea ce au experimentat evreii în robia de 70 de ani, n-a fost numai consecința păcatelor lor, ci au fost păcatele părinților lor. Au stat 70 de ani, pentru că de când a ieșit poporul Israel din Egipt și până în data aceea (anul 590 sau 603 cand a început asaltul), evreii nu au respectat nici un Sabat ca lumea. Acumularea zilelor de Sabat puse una lângă alta s-a constituit în șaptezeci de ani. N-ați vrut să sărbătoriți Sabatele, odihnindu-vă, mâncând, bucurându-vă înaintea Domnului? Pentru că n-ați vrut, 70 de ani va trebui să plătiți în robie, asta este pedeapsa. În acel moment se spune ca părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au sterpezit dinții. Da, e plătit! De acum înainte, avem un nou început! De acum înainte, s-a terminat cu ceea ce a însemnat blestemele din generațiile anterioare, de acum avem un nou început, o altă șansă! Dați un alt ton! Aduceți binecuvântări! O nouă pagină! Dar în continuare e valabil ceea ce Dumnezeu a zis: Eu Îmi voi ținea dragostea până la o mie de oameni și o mie de oameni, pentru cei care vor asculta și Îi voi pedepsi până la al treilea neam pe cei care au călcat Legământul, sau pe cei care Mă necinstesc. Am constatat lucrul acesta așa de evident!

În biserică la noi a încercat cineva să facă o lucrare de exorcism, până când s-a descoperit că omul în cauză fusese blestemat. Numai când am rupt blestemul acela, a avut loc eliberarea. Un alt caz foarte dificil viza un tânăr care a făcut seminarul teologic și care era cumplit de robit de tot felul de dependențe murdare. Până când nu a fost descoperirea că bunicii lui au fost implicați în spiritism și până când nu am rupt blestemul acela și consecințele spiritismului în care au fost implicați părinții și care au adus mai apoi blestemul peste familie, n-am putut să-l eliberăm.

De aceea, indiferent de interpretările pe care le au unii și alții, testul final în medicină este proba terapeutică. Stai în fața unei boli, nu știi exact care este cauza, diagnosticul precis, dar dintre mai multe diagnostice, ai bănuiala că este o cauză anume, și că acesta e tratamentul pentru acea cauză. Atunci ce faci? Proba terapeutică. Și dacă proba terapeutică funcționează, înseamnă că ți-a confirmat diagnosticul.

Dacă am oameni cu tot felul de dependențe, cu păcate, cu tot felul de falimente teribile în viața lor și îi dau la unul care nu crede în păcate sau în transmiterea generațională a duhurilor, sunt convins ca nu îi poate rezolva. Dar dacă eu îl rezolv cu proba mea terapeutică, înseamnă că modul meu de interpretare este corect. De aceea, haideți să nu ne gândim doar la numele nostru, că avem dreptate într-o interpretare, ci să ne gândim ce am putea face pentru a-l ajuta pe omul care se confruntă cu tot felul de căderi, boli, necazuri, neîmpliniri, disfuncționalități în familie, cu copiii, în societate, cu biserica. Cum as putea să îl eliberez? Și dacă această paradigmă funcționează, haideți să o îmbrățișăm!

Interviu difuzat în emisiunea Întrebări Esențiale. Această emisiune se difuzează zilnic pe canalul Alfa Omega TV.

Dacă dorești să aprofundezi această temă, comandă pachetul SOS sau cartea Curăță-ți casa și arborele genealogic de Perry Stone - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0256.284.913, sau online la: www.alfaomega.tv/librarie.

   Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: eliberare, binecuvantare, blestem, titus coltea

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.