Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Creștinul și sexualitatea - editorial de Tudor Pețan

Tema sexualității o vedem nu doar ca pe o provocare, ci și ca pe o nevoie majoră de învățătură, dezbatere, slujire. Multe din cererile pentru rugăciune pe care le primim la Alfa Omega TV, din cererile de resurse, din materialele video accesate, sunt pe această direcție de sexualitate. Presiunile anturajului, contextul social, liberalismul creștin, interpretarea denaturată a toleranței și a corectitudinii politice, drepturile omului ridicate la rang de religie, marginalizarea valorilor iudeo-creștine și catalogarea fundamentalismului biblic ca retrograd, toate acestea fac absolut necesară o discuție tot mai deschisă în mediile creștine despre perspectiva biblică asupra sexualității.

1. În primul rând, nevoia de informare și educație din perspectivă biblică, depășind o exagerată „pudoare” bisericească. Asaltul asupra tinerei generații a coborât limita de vârstă în primul rând prin media și chiar prin pârghii ale sistemului educațional. Asaltului agresiv privind educația sexuală în școli sub inspirația agendei LGBT trebuie să-i oferim alternative:

- educație sexuală în școli, din perspectivă creștină;
- educație în familie, coborând limita de vârstă, punerea Cuvântului în inima copiilor cu determinare și responsabilitate, ca la momentul potrivit ei sa ia decizii corecte;
- responsabilizarea bisericii pentru trecerea de la activități formale cu copii și adolescenți, la activități consistente, utile;

2. În al doilea rând, printr-o abordare biblică, în dragoste, dar clară, în biserică, familie și relații interpersonale, a oricăror forme de păcat sexual. Trecerea de la aruncatul cu pietre la consiliere și rugăciune. „Du-te, dar să nu mai păcătuiești”, i-a spus Isus femeii prinse în adulter (Ioan 8), sub privirile celor ce așteptau să o omoare cu pietre.

3. Apoi, ca o continuare firească, slujirea celor robiți. Nu doar în centre de consiliere, sau prin punerea mâinilor a celor cu daruri spirituale, ci ca o practică permanentă în fiecare biserică. Mai mult decât alte categorii de păcate, cele din zona sexuală au o conotație spirituală aparte, fiind însoțite, amplificate de o activitate demonică intensă, cu consecințe devastatoare nu numai asupra persoanei, dar și asupra familiei și generațiilor următoare. Slujirea de vindecare interioară și eliberare devine vitală în situațiile în care e deja vorba de dependențe, legături spirituale și chiar infestare demonică. Păcatele sexuale sunt devastatoare pe direcții multiple:

- împotriva ta, ca trup;
- împotriva familiei tale, ca entitate socială și spirituală;
- împotriva lui Isus Hristos (dacă ești creștin, ești și mădular al Trupului lui Hristos);
- împotriva Duhului Sfânt (trupul tău este templul Duhului Sfânt);
- împotriva Tatălui, nesocotindu-I poruncile și sfințenia;

4. Pornind de la aceasta, este nevoie de o învățătură biblică permanentă, clară. Ca parte din efortul mai larg de a avea o perspectivă biblică asupra lumii și vieții („world-view” creștin). Trăim în vremea harului, a dragostei lui Dumnezeu, care iartă și restaurează. Mai ales dacă la un anumit moment al vieții noastre ne-am predat viața Lui și suntem copii de Dumnezeu, născuți din nou. Dar Dumnezeu Tatăl este și un Dumnezeu drept; ne-a dat Cuvântul, ca un reper de credință. Cele trei liste similare prezente în Biblie sunt clare, valabile pentru orice ființă umană cu liber arbitru, preocupată de viața veșnică. Toate trei includ păcatele din zona sexuală:

„Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu” (1 Cor. 6:9-10). Liste asemănătoare sunt în Galateni 5:19-21 sau Apocalipsa 22:15 („Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigașii, închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și trăieste în minciună!”). Recitește-le dacă dorești să intri în Împărăția lui Dumnezeu. El este plin de dragoste, dar sfânt și drept.

Ultima emisiune înregistrată în studioul nostru, înainte de a scrie aceste rânduri, are titlul: „Cum să trăiești ca ființă sexuală într-o lume pervertită sexual”; o provocare pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, poziție socială, educație, slujire sau confesiune creștină. Concluziile acestei emisiuni despre sex din perspectiva Bibliei sunt clare:

- sexul este parte din creația omului și este foarte bun
- sexul este pentru împlinirea intimității și unității între soț și soție
- sexul este pentru plăcere și procreere

Am devenit copilul lui Dumnezeu la 40 de ani, după revoluție, am văzut și văd multe, mă interfațez cu oameni diferiți, oameni simpli sau cu slujiri speciale, văd schimbarea contextului cultural, a dinamicii spirituale. Unora dintre cei care citesc acest material le-aș putea fi tată sau frate mai mare. Pot să spun că nimeni nu este scutit, ocolit de provocări în această zonă. Vestea bună pentru fiecare este realitatea de netăgăduit a dragostei nemărginite a lui Dumnezeu, Care ne cunoaște, ne înțelege, ne cheamă, ne iartă și ne restaurează.

„Copilașilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu mai păcătuiți. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” (1 Ioan 2:10). Același Mijlocitor care ne spune și nouă: „Du-te, dar să nu mai păcătuiești.”

Tudor Pețan
președinte - Alfa Omega TV

Avem o serie de articole despre Sexualitate de pe site-ul Alfa Omega TV, în secțiunea Viața spirituala. Sunt teme tabu, dar abordate dintr-o perspectivă creștină. Explorează-le, citește-le! Dacă ai întrebări, scrie-ne pe Facebook sau email. Și dacă ai nevoie de rugăciune, sună-ne la 0356.401.221 (tarif normal) sau scrie-ne!

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.2 - Creștinul și sexualitatea (martie-aprilie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: sex, tudor petan, editorial, revista, sexualitate, pacate sexuale

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.