Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Luna mai 2017 - Lună specială ÎNȚELEGEREA VREMURILOR

…fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel… (2 Cron. 12:32)

Tot mai multe semne indică faptul că trăim vremurile de pe urmă. Deși nu trebuie să ne hazardăm cu o dată anume, este necesar să fim la curent și să ne pregătim pentru a doua venire a lui Hristos, să evaluăm toate evenimentele actuale prin prisma înțelegerii biblice a lucrurilor ce trebuie să se întâmple. Și deși Scriptura se concentrează pe Orientul Mijlociu, e important să evaluăm și evenimentele din alte părți ale lumii, din țara noastră și Europa, din America sau Asia, încercând să le privim din perspectiva creștină.

În Biblie sunt o serie de semne ce jalonează sfârșitul istoriei. Multe s-au împlinit sau sunt pe punctul de a se împlini. Iată câteva.

 • Aliyah, întoarcerea evreilor din toate țările lumii în Israel (Ezechiel 36, Ieremia 23)
 • Restaurarea statului Israel în 1948 în pofida adversităților (smochinul din Matei 24)
 • Recucerirea capitalei Ierusalim în 1967 de către evrei (încheierea perioadei în care neamurile au stăpânit Ierusalimul, Luca 21:24), dar și controversa continuă pentru Ierusalim și lupta pentru Muntele Templului între evrei și musulmani (Zaharia 12)
 • Negocierile interminabile de pace în Orientul Mijlociu, fără succes (1 Tes. 5)
 • Distrugerea capitalei Siriei, probabil pe punctul de a fi împlinită în prezent, orașul fiind afectat de războiul civil (Isaia 17)
 • Revărsarea fără precedent a Duhului Sfânt având ca efect vise și viziuni și semne supranaturale (Ioel 2)
 • Apostazia generală. apariția altor “căi”, proroci falși (2 Tes. 2, 1 Tim. 4, Mt. 24)
 • Degradarea morală a societății (1 Tim. 2)
 • Creșterea vitezei călătoriilor, a cunoașterii (Daniel 12), posibilitatea media a informării globale despre un eveniment (Apoc. 11:9)
 • Răspândirea Evangheliei în orice limbă pentru orice popor (Matei 24)
 • Cutremure, războaie între țări și etnii (Matei 24)
 • Persecuția creștinilor în lume (Mat. 24), decapitarea lor pentru credință (Apoc. 20:4)

Însă sunt și lucruri care urmează a se împlini: întoarcerea poporului Israel spre Hristos ca Mesia al evreilor (Romani 11), un mare război “Gog-Magog” în Orientul Mijlociu (Ezechiel 38) sau alte semne ale judecății lui Dumnezeu (Apocalipsa, Daniel, etc).

Cum să ne raportăm la Israel, ca și creștini? Mai este el poporul ales al lui Dumnezeu, sau a fost înlocuit de Biserică? De asemenea, cu privire la confictul final al sfârșitului vremurilor, menționat în profeții în cărțile Apocalipsa, Daniel, Ioel, Ezechiel, Isaia și Ieremia, toate țările menționate acolo sunt acum musulmane, fiind interesant faptul că lumea musulmană a înlocuit Imperiul roman în dominația Țării sfinte. Va juca islamul un rol la final?

Orientul Mijlociu e locul unde se întâlnesc concomitent mai multe forțe: proiectul Drumul Mătăsii al chinezilor pentru un culoar economic și de influență înspre Europa trecând prin Orientul Mijlociu, Statul Islamic ce dorește instaurarea unui califat sunit, ambițiile de dominare șiită a regiunii din partea Iranului și tensiunile lor cu suniții, interesele Occidentului și influența resuscitată a Rusiei, apărarea agresivă a Israelului. Petrolul, sursă ieftină de energie, se află preponderent în Orientul Mijlociu, fiind la baza transformării regiunii în ultimile decade. Numeroasele războaie, tulburări și evenimente recente fac petrolul ușor de asociat cu acel vin care amețește toate națiunile pământului (Apoc. 17-18).

Dincolo de nuanțe, cea mai importantă întrebare este: Care este planul lui Dumnezeu cu această regiune, și de ce ar trebui să ne intereseze? Răspunsul îl putem găsi în Scripturi: Voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în valea lui Iosafat (în Israel). Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea... Acolo voi şedea să judec toate neamurile dimprejur. (Ioel 3:2, 12)

Dincolo de Orientul Mijlociu, ce ar trebui să credem despre Brexit, sau posibilitatea ca valorile creștine și UE să se întrepătrundă, sau despre situația din Ucraina, sau tensiunile ruso-occidentale, sau ridicarea populismului în SUA și Europa, sau problema refugiaților din Europa, sau terorismul islamist? Ce să credem despre referendumul recent din Turcia? Dar despre consecințele Primăverii Arabe sau alte evenimente contemporane?

Pavel îndeamnă pe credincioșii din Tesalonic să vegheze, chiar dacă nu știu exact momentul sfârșitului. Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ. De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji. Căci cei ce dorm, dorm noaptea şi cei ce se îmbată, se îmbată noaptea. Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoşa credinţei şi a dragostei şi să avem drept coif nădejdea mântuirii. (1 Tesaloniceni 5:4-8)

2017 cover campania Pro IsraelIntelegereaVremurilor

MAI 2017 – CAMPANIE TEMATICĂ ÎNȚELEGEREA VREMURILOR

Prin Înțelegerea Vremurilor, noi, la Alfa Omega TV, te provocăm să interpretezi din punct de vedere biblic ce înseamnă știrile pe care le vezi în fiecare zi la televizor sau pe internet, și să te pregătești pentru ceea ce va veni. Să înțelegem vremurile, nu mergând pe interpretări discutabile, ci având echilibru și înțelepciunea Duhului Sfânt, pentru a fi treaz în aceste vremuri tulburi, și pline de manipulare mediatică și propagandă.

Te provocăm de asemenea să te rogi pentru întregul Orient Mijlociu, pentru Israel, pentru palestinieni, pentru situația dură din Siria și Irak, pentru celălalte națiuni arabe, Iran și Turcia, pentru marile puteri ce acționează în regiune. Să ne rugăm pentru creștinii ce suferă persecuții grele în regiune. Să ne rugăm pentru evrei să își pună speranța în Isus ca Mesia. Să binecuvântăm pe musulmani și să cerem să Îl întâlnească pe Issa (Isus) nu doar ca profet, ci ca Domn. Să ne rugăm și ca românii să fie un agent al binecuvântării și al răspândirii veștilor bune ale Evangheliei în această zonă.

În luna mai 2017, te provocăm să înțelegi vremea în care ne aflăm și să te pregătești pentru viitorul ce vine, la Alfa Omega TV. În cadrul acestei luni, avem o săptămână specială Pro-Israel – 8-14 mai, în care analizăm semnificația poporului evreu pentru astăzi și cum ar trebui, ca români, să ne raportăm la Israel.

Veți urmări materiale captivante care vă vor ajuta să înțelegeți miza spirituală a tensiunilor din Orientul Mijlociu, să descifrați profeții străvechi în lumina evenimentelor moderne. Veti vedea cum istoria scrisă de Dumnezeu se împlinește înaintea ochilor noștri. Vă provocăm să descoperiți miza orașului Ierusalim și al celui de-al treilea templu evreiesc, precum și să înțelegem împreună ce spune Biblia despre sfîrșitul vremurilor.

Luna MAI: lună tematică Înțelegerea vremurilor la Alfa Omega TV. Urmăriți documentare, filme, articole și alte materiale excepționale pe canalul TV, pe site-ul nostru, www.alfaomega.tv, pe pagina de Facebook Alfa Omega TV și pe alte rețele de socializare. Și vă încurajăm să dialogați cu noi, să aduceți perspectiva dvs, să comentați împreună cu noi!

Să înțelegem împreună vremurile, în luna mai, și în permanență!

www.alfaomega.tv/intelegereavremurilor

Etichete: statul islamic, israel, intelegerea vremurilor, orientul mijlociu, islam, profetie, sfarsitul vremurilor, ierusalim, campanie tematica, profetic

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.