Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Semnele vremurilor - editorial de Tudor Petan

Printre primele serii tematice produse de studioul nostru acum 15 ani a fost Numărătoarea finală. Împreună cu invitații am trecut în revistă, în fiecare emisiune, semnele sfârșitului, ale revenirii Domnului Isus, bazându-ne pe versete din Matei 24, Marcu 13... Nu ne-am hazardat nici atunci, nu o facem nici acum, în a lansa ipoteze, calcule de timp, conștienți fiind că “despre ziua aceea și despre ceasul acela nu știe nimeni; nici îngerii din ceruri, nici Fiul ci numai Tatăl.” (Marcu 24:36)

O primă categorie de semne, pe care le consideram doar “începutul durerilor”, s-au accentuat, “durerile” s-au acutizat și au crescut în frecvență: războaie și vești de războaie, persecuție, terorism, cutremure și fenomene naturale neobișnuite, boli și epidemii greu de controlat, învățături false și prooroci mincinoși, lideri politici și religioși care înșeală pe mulți, corupția și lipsa de loialitate și onoare, căderea de la credință sau stări de “căldicel”, înmulțirea fărădelegii, atac la familie și la viața dată de Dumnezeu, diminuarea dragostei...

Apoi, vedem extinderea globalizării, ni se dau ca argumente rațiuni de securitate, de protecție față de terorism, de administrare rațională a resurselor; controlul populației, în domeniul sănătății, al circulației persoanelor, al educației, al mijloacelor de comunicare, al finanțelor, al libertății de expresie religioasă. Au intrat în limbajul cotidian noțiuni precum: corectitudine politică, ecumenism, anti-discriminare și “hate-crime”, credința doar în spațiul privat, “drepturile omului” înlocuind legile lui Dumnezeu...

Realitățile capătă un nou sens dacă le privim din perspectivă biblică: alianțe între națiuni și lideri, radicalizare în islam, evoluția Turciei, Brexit-ul și o noua dinamică în națiuni, secularizarea Europei și ridicarea spiritului naționalist/populist, poziționarea Rusiei, amenințarea nucleară prin Iran și Coreea de Nord, ridicarea Chinei și mișcarea “back to Jerusalem”, persecuția violentă împotriva creștinilor, conflictele din Siria și din Orientul Mijlociu... Capitole întregi din Biblie se cer recitite și înțelese: Isaia 17 (despre Damasc), Isaia 19 (Egipt, Assiria, Israel...), Ezechiel 36-38 (restaurarea Israelului, Gog, Magog, Gomer... și judecata națiunilor)

A doua categorie de semne ale vremurilor cuprinde restaurarea Israelului și răspândirea Evangheliei.

Israelul înfrunzește”, crește, înflorește chiar... Este evidentă o creștere explozivă în economie, infrastructură, agricultură, în știintă, cercetare, IT, în domeniul militar și al informațiilor. Și toate acestea în condiții de ostilitate maximă:

  • amplificarea antisemitismului
  • boicot economic și comercial
  • rezoluții politice împotriva Israelului
  • intensificarea bătăliei pentru Ierusalim
  • creșterea violenței în interior și din exterior

Anul biblic 5777 marchează pe lângă aniversarea din luna mai a restaurării statului modern Israel și aniversarea în 7 iunie a 50 de ani de la recucerirea Ierusalimului. În Marcu 13 suntem provocați să ne uitam la “smochin”, primind imediat și interpretarea: Când mlădița lui se face fragedă și înfrunzește, știți că vara este aproape. Tot așa, când veți vedea aceste lucruri împlinindu-se, să știți că Fiul omului este aproape, este chiar la uși.” (Marcu 13:28-29)

Paragrafe întregi din Romani 11 intensifică aceasta provocare pentru noi, creștinii: “... nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ținea până va intra numărul deplin al Neamurilor.” (Romani 11:25). Cât de aproape suntem noi de momentul în care numărul Neamurilor care vor intra în Împărăție va fi complet ? Cred că suntem la începutul unui seceriș final intens, a extinderii vestirii Evangheliei în locuri în care acest lucru nu a fost posibil până acum. Musulmanii sunt expuși deja Evangheliei în Europa sau în zonele lor prin apariții cristice supranaturale. Se extind lucrări în putere în India, China, Asia îndepărtată, e o deschidere largă pentru lucrarea Duhului Sfânt în Catolicism (inclusiv în România!), treziri în Ortodoxie... Chiar și în Coreea de Nord, cea mai închisă țara pentru Evanghelie (raport Open Doors – 2016). Domnul face breșe, mobilizând rețele de rugăciune și mijlocitori din întreaga lume. Într-o recentă emisiune la Alfa Omega Tv, unul dintre pastorii invitați mărturisea că o tânără din biserică a început să studieze limba coreeană la Universitate cu încredințarea că va putea să slujească în curând în Coreea, în momentul în care zidurile vor cădea. Pentru că ...”mai întâi trebuie ca Evanghelia să fie propovăduită tuturor neamurilor.” (Marcu 13:10)

În propovăduirea aceasta intensă, de seceriș final, Domnul vrea să folosească pe fiecare credincios în zona lui de influență, pe fiecare misionar, biserică, organizație, prin strategii de câștigare a comunităților, orașelor, națiunilor. Duhul Sfânt activează oameni ai rugăciunii, mijlocitori, pentru rugăciuni strategice, de străpungere, de proclamare profetică.

Domnul folosește mass-media, noile tehnologii, atât pentru o acoperire globală căt și pentru a penetra în zone inaccesibile prin mijloace clasice. În media, în lucrări ale bisericii, în slujire personală e nevoie să fim deschiși la modalități noi de operare. Asemenea ultimei pescuiri de la marea Tiberiadei, după învierea lui Isus, El nu ne cere să schimbăm direcția bărcii (citește: a viziunii) ci doar să aruncăm năvodul în mod diferit, în partea cealaltă, cea dreaptă, a corabiei noastre. Și asta dupa ce o viață întreagă noi, “pescarii de oameni”, avem pregătit năvodul, corabia și poziționarea noastră în corabie, într-un anume fel, pentru aruncarea pe partea stângă...

Să înțelegem vremurile, așteptând revenirea Lui, dar și grăbind acest moment prin vestirea Evangheliei la fiecare făptură.

Tudor Pețan

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: intelegerea vremurilor, profetie, sfarsitul vremurilor, tudor petan, campanie tematica

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.