Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Mai 2018 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel (2 Cron.12:32)

De ce e important să înțelegem vremurile?

În contextul scandalului actual cu influențarea alegătorilor prin Facebook, al propagandei ruse (și a altora) care încearcă să livreze știri false pentru a manipula opinia publică, în contextul scuturărilor din Uniunea Europeană și a rivalităților tot mai acute ale Occidentului cu Rusia, China și lumea islamică, în contextul butoiului cu pulbere din Siria și Orientul Mijlociu, în contextul controversei dureroase din țara noastră privind referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, sau a dialogului între surzi între cei ce susțin „lupta anticorupție” până la capăt și cei care vor anihilarea „statului paralel”, contează mult să judecăm corect, să înțelegem mizele spirituale, să înțelegem vremurile. Contează să înțelegem vremurile, ca să știm ce să facem, ca Biserică, într-un context advers, cum făceau odinioară fiii lui Isahar pentru Israel.

intelegereavremurilor israel 11 320Lumea de azi e turbulentă. Auzim de războaie și vești de războaie, revoluții, masacre, și știrile se succed amețitor. Suntem departe de pacea dorită, chiar și în Europa trecută prin două războaie mondiale. Uniunea Europeană e într-un moment dificil și viitorul e incert. La est, la granițe, dă târcoale războiul, și dacă lucrurile ar escala, am fi pe prima linie a confruntării NATO-Rusia. La sud, țările din Orientul Mijlociu și Nordul Africii încă își revin din convulsiile Primăverii Arabe. Întreaga regiune de dincolo de Mediterană este prinsă între trecut, reprezentat de naționalism si un islam moderat, și noul val islamist radical. În unele țări încă rezistă regimurile autoritare din trecut, altele sunt în implozie și război civil, iar în altele ia naștere o ideologie radicală, militantă și periculoasă.

statul islamic steag crurceNe confruntăm cu amenințarea teroristă inclusiv pe teritoriul nostru. Ca aliat al NATO, cu trupe în Irak și Afghanistan, România reprezintă “un stat cruciat” în ochii fundamentaliștilor islamici. Nu e o intâmplare că România a expulzat în ultimii ani cetățeni străini pentru activități islamiste. Dar suntem la curent cu ce înseamnă islamul radical? Știm oare ce ideologie animează mii de luptători ai Statului Islamic să comită fapte respingătoare, decapitări, incendieri, crucificări și atentate teroriste? Este Islamul o religie a păcii sau a războiului? Există musulmani moderați ce se opun radicalilor, și dacă da, ce înseamnă asta? Mulți europeni se tem de imigranții musulmani și îi disprețuiesc, este acest lucru normal?

harta siria aprilie2018Experți în științe politice ne spun, analizând vremurile (deși fără o perspectivă creștină), că ordinea mondială este în plină reașezare. După al doilea război mondial, a urmat o eră de Război Rece care a durat 45 de ani. La căderea comunismului în 1989-1991, Occidentul triumfase și valorile occidentale păreau să devină norma pentru întregul glob și o nouă eră a început. Însă, în ultimii ani, această ordine se clatină, hegemonia americană e tot mai contestată. Vremurile în care suntem sunt schimbătoare, periculoase, fie că vorbim de posibile războaie cu Iran sau Coreea de Nord, fie că Siria va aprinde lumea în al treilea război mondial, fie că UE se va destrăma sub presiunea populismului sau va avea loc un război în Europa de Est, o mega-criză economică sau un război nuclear în lume.

persecutieNoi, creștinii, aparținem unei alte dimensiuni și casa și cetățenia noastră este în ceruri, iar toate aceste tulburări externe contează prea puțin pentru universul nostru interior, spiritual. Dar contextul din lume ne afectează, și afectează și răspândirea Evangheliei.

Contextul e periculos și pentru creștinul care dorește azi să trăiască după valorile creștine. Matei 10:16 spune „Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi (prudenți) ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii”. Ce face Dumnezeu în aceste vremuri pline de lupi, care sunt oportunitățile pentru Evanghelie și cum trebuie să acționăm noi, astăzi? Să căutăm să înțelegem vremurile!

CorespondentaChiar dacă atenția noastră e focalizată pe Europa, să fim cu ochii și pe Orientul Mijlociu. Acolo se întâlnesc mai multe forțe: proiectul Drumul Mătăsii al chinezilor pentru un culoar economic și de influență înspre Europa trecând prin Orientul Mijlociu, forțele islamiste radicale și agenda Iranului, interesele Occidentului în regiune și influența resuscitată a Rusiei. Petrolul, sursă ieftină de energie, se află preponderent în Orientul Mijlociu, și a fost la baza transformării complete a regiunii în ultimile decade, dar și sursa a numeroase războaie și tulburări.

orientul mijlociu siiti suniti influenta iranului

orientul mijlociu scurta istorie thumbCare e planul lui Dumnezeu cu această regiune, și de ce ar trebui să ne intereseze? Răspunsul îl găsim în Scripturi: Voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea... Acolo voi şedea să judec toate neamurile dimprejur (Ioel 3:2, 12). Viitorul biblic are legătură directă cu Orientul Mijlociu.

Alfa Omega TVDe asemenea, cu privire la confictul final al sfarsitului vremurilor, mentionat in profetii in cartile Apocalipsa, Daniel, Ioel, Ezechiel, Isaia si Ieremia, toate tarile mentionate acolo sunt acum musulmane. Este interesant faptul ca lumea musulmana a inlocuit Imperiul roman in dominatia asupra tarii sfinte.Va juca islamul un rol la final?

In Biblie exista o serie de semne ce jaloneaza sfarsitul istoriei, mai jos va prezentam cateva din ele. Multe din aceste semne s-au implinit recent sau sunt pe punctul de a se implini...

Să înțelegem vremurile și să ne rugăm!

Prin Intelegerea vremurilor, te provocam sa interpretezi si sa intelegi din punct de vedere biblic ce inseamna stirile pe care le vezi in fiecare zi la televizor sau pe internet, si sa te pregatesti pentru ceea ce va veni.

introducere in islam 1500 thumbPutin romani cunosc lucruri cu privire la lumea musulmana, credintele si istoria lor, precum si ce cred ei despre alte religii si in special despre sfarsitul vremurilor, te incurajam sa descoperi aceste lucruri.

Te provocam sa citesti despre toate aceste lucruri, precum si despre situatia actuala a islamului in Orientul mijlociu, in Europa si in Romania, sa intelegi ce inseamna Statul Islamic, si sa afli povestiri uimitoare despre vise si viziuni in lumea musulmana. De asemenea, e important sa intelegem si cum sa ne raportam ca si crestini la islam, cum implinesc romanii Marea trimitere, si cum se roaga crestinii din Romania pentru lumea musulmana.

Te provocăm să te rogi pentru întregul Orient Mijlociu, pentru Israel, pentru palestinieni, pentru situația cruntă din Siria, pentru națiunile arabe, pentru Iran și Turcia, pentru marile puteri ce acționează în regiune. Să ne rugăm pentru creștinii ce suferă persecuții grele în regiune. Să ne rugăm pentru evrei să își pună speranța în Isus ca Mesia. Să binecuvântăm pe musulmani și să cerem să Îl întâlnească pe Issa (Isus) nu doar ca profet, ci ca Domn. Să ne rugăm pentru minuni în regiune. Să ne rugăm și ca românii să fie un canal al binecuvântării și al răspândirii veștilor bune ale Evangheliei în această zonă.

orientul mijlociu romania israel

Biserica și Israelul

teologia inlocuirii thumbCa creștini, contează și raportarea noastră la Israel. Europa, inclusiv România, are o lungă istorie de antisemitism sângeros. Noul Testament e clar, spunând că mântuirea noastră vine de la evrei, și că creștinii sunt grefați (altoiți) în rădăcina Israel și că El nu Și-a lepădat poporul, deși evreii L-au respins pe Isus (Romani 11). Ei nu sunt excluși din planul lui Dumnezeu, El nu a înlocuit Israelul cu Biserica, ci El dorește să-i mântuiască, iar noi, ca Biserică, suntem chemați să fim o binecuvântare pentru ei, cum au fost și ei pentru noi (Geneza 12). Să învățăm să ne raportăm corect la Israel!

istoria israeluluiÎnseamnă asta să susținem necondiționat orice face Israelul sau evreii? Nicidecum! Nu putem numi răul bine. Israelul greșește, adesea. Iar Scriptura e plină de profeți care au criticat abaterile și păcatele Israelului, dar nu cu scopul de a dărâma, ci de a corecta și îndrepta lucrurile. Dar trebuie să și înțelegem contextul lor, după un Holocaust care a ucis 6 milioane de evrei în Europa civilizată, după 70 de ani de amenințare militară continuă la adresa existenței statului și după 7 războaie cu arabii, cu vecini care refuză să le recunoască dreptul la existență și cu sute de milioane de adversari care s-ar bucura să-i vadă nimiciți și nu s-ar da înapoi de la nimic pentru asta, fie că vorbim de terorism sau arme nucleare. Evreii rămân parte din planul lui Dumnezeu pentru viitor și sunt (încă) iubiți de El.

2018 intelegereavremurilor luna tematica mai2018

Mai - Lună tematică „Înțelegerea vremurilor” la Alfa Omega TV

coreea modelul coreean headerÎn luna mai 2018, Alfa Omega TV te provoacă să înțelegi vremea în care ne aflăm și să te pregătești pentru viitorul ce vine! În cadrul acestei luni, avem o săptămână specială Pro-Israel - 7-13 mai, în care analizăm semnificația poporului evreu pentru astăzi și cum ar trebui, ca români, să ne raportăm la Israel. Organizăm și conferința Rugăciune pentru Israel în 9-10 mai, transmisă în direct pe Facebook și site AOTV!

Veți urmări materiale captivante care vă vor ajuta să înțelegeți miza spirituală a tensiunilor din Orientul Mijlociu și întreaga lume, să descifrați profeții străvechi în lumina evenimentelor moderne. Veți vedea cum istoria scrisă de Dumnezeu se împlinește înaintea ochilor noștri. Vă provocăm să descoperiți miza controversatului oraș Ierusalim și să înțelegem împreună ce spune Biblia despre sfârșitul vremurilor.

coreea modelul coreean headerLuna MAI: lună tematică Înțelegerea vremurilor la Alfa Omega TV. Urmăriți documentare, filme, articole și alte materiale excepționale pe canalul TV, pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook Alfa Omega TV și în revista noastră gratuită. Abonează-te și la revista Alfa Omega TV Magazin, avem o temă omonimă pe mai-iunie 2018: Înțelegerea Vremurilor. Să înțelegem împreună vremurile!

Daniel 11 scrie despre cei ce trăiesc vremurile din urmă: “aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi”. Să fim gata să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să înțelegem vremurile în care trăim și să acționăm.

www.alfaomega.tv/intelegereavremurilor

Etichete: israel, crestinism, intelegerea vremurilor, orientul mijlociu, musulmani, sfarsitul vremurilor, campanie tematica, Europa

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.