Luna PRO-FAMILIE și PRO-VIAȚĂ la Alfa Omega TV - MARTIE 2017
Esența problemei din țara noastră o constituie declinul spiritual al societății românești. Nucleul societății - familia tradițională - este atacat, producând victime colaterale – milioane de copii fără șansă la viață. Conștienți de criza socială și spirituală, dorim ca Alfa Omega TV să fie o voce care oferă soluții sustenabile românilor care doresc o viață mai bună în țara lor.
De aceea, ne-am alăturat eforturilor organizațiilor din România, și dedicăm luna martie ca o lună specială pro-familie și pro-viață. SUSȚINEM FAMILIA TRADIȚIONALĂ și VIAȚA COPIILOR NENĂSCUȚI. Documentarele, filmele și mărturiile difuzate pe canalul Alfa Omega TV, articolele și clipurile video publicate pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook vă vor inspira și ajuta să promovați valoarea și importanța familiei și a vieții copilului nenăscut. Susține și tu viața, alături de Alfa Omega TV!
www.alfaomega.tv/pro-viata
Avortul și abandonul în România. Care este răspunsul creștinilor ?
Procesul formării vieții, dezvoltarea dintr-o singură celulă a celei mai complexe ființe de pe pământ, este un miracol și un adevărat dar al lui Dumnezeu pentru noi.
Dar acest proces este întrerupt brutal prin avort. În special fostele țări comuniste sunt în topul avorturilor raportate la populație. Cu peste 20 de milioane de copii avortați într-o generație, România ocupă locul 1 în Europa la rata avortului, și 2 în lume după Rusia, aflându-se într-un declin demografic și spiritual accentuat.
După revoluție, s-au efectuat peste 8 milioane de avorturi în spitalele de stat în România, la o populație de 10 milioane de femei. Adunând și avorturile neraportate de la privat, numărul crește și mai mult.
Deși 98% din români se declară creștini, și absolut toate confesiunile creștine definesc avortul ca fiind păcat, chiar dacă este legal, magnitudinea acestei tragedii arată clar o discrepanță între vorbele și acțiunile românilor.
Motivele pentru care se avortează sunt diverse. În lipsa educației sexuale, avortul este o metoda de contracepție. Ideea ratării personale sau a carierei, lipsa unui partener stabil în relație, presiunea familiei și a celor din jur, rușinea sau lipsa resurselor necesare pentru a crește un copil determină în general avortul.
Sunt insă și situații în care mama, deși nu dorește să păstreze copilul, nu avortează, ci abandonează copilul după naștere, acesta fiind preluat de instituțiile statului. E o opțiune mult mai bună decât avortul, dar abandonul are consecințe negative care-l vor marca toată viața pe copilul devenit orfan și instituționalizat.
Istoric vorbind, avortul a fost legat la cerere între 1957 și 1966, în communism, în această perioadă 70-80% din sarcini terminându-se în avort. În 1966, faimosul decret 770 al lui Ceaușescu a împins avortul în ilegalitate până la revoluție, provocând faimoasa generație a decrețeilor, copii născuți între 1967 si1989.
În această perioadă de ilegalitate, avorturile au intrat în subteran. Cifre oficiale spunând că peste 10.000 de femei au murit avortând în condiții improprii, numărul real fiind probabil mult mai mare. Tot în această perioadă, a crescut vertiginos numărul copiilor nedoriți, abandonați în orfelinate, lipsiți de orice afecțiune și ținuți în condiții inumane, în centre ca cele de la Cighid sau Siret. Urmările în societatea românească sunt vizibile și azi, acești copii fiind acum în floarea vârstei.
După revoluție, avortul a fost legalizat din nou. Doar în 1990 au fost uciși aproape un milion de copii nenăscuți, peste 70% din sarcini terminându-se din nou în avort, ca înainte de 1966. Procentul oficial a scăzut ușor după anii 2000, deși a crescut numărul avorturilor effectuate în spitalele private.
În această vreme de criză morală, creștinii sunt chemați să fie lumină în întuneric, care nu condamnă, ci propun soluții. Indiferent de confesiune, credincioșii răspund practic la problema avortului și abandonului în diferite moduri.
În primul rând, creștinii se roagă sistematic pentru viața copiiilor încă nenăscuți, pentru restaurarea mamelor ce au comis avort, și pentru ridicarea blestemului sângelui nevinovat.
Apoi, tot mai multe voci se ridică pentru a conștientiza opinia publică cu privire la sacralitatea vieții, prin Marșuri pro-viață, prin campanii media și materiale.
De asemenea, se constituie o rețea tot mai mare de centre creștine ce oferă consiliere pentru femeile ce au făcut avort, pentru vindecare interioară și restaurare.
Deși încă firav, se conturează un grup de medici pro-viață, ce afirmă sacralitatea vieții chiar dacă avortul le-ar putea aduce beneficii materiale.
Credincioșii de asemenea dezvoltă proiecte sociale și centre pentru asistență femeilor cu sarcini nedorite, ce includ consiliere și susținere financiară la nevoie. Se înființează case maternale unde mama și copilul sunt găzduiți pentru o perioadă, case familiale pentru copii abandonați, centre de zi pentru orfani. Tot mai mulți creștini se implică voluntar în aceste proiecte, înțelegând că Dumnezeu e Tatăl orfanilor.
Deși o lege nu poate rezolva o problemă de inimă, credincioșii militează pentru legislație pro-viață, pro-adopție și pro-familie.
Adopția este singurul răspuns eficient la problema sarcinii nedorite, a avortului și a abandonului. Mulți creștini fac această alegere nobilă și adoptă orfani, înțelegând că și ei au fost adoptați de Dumnezeu în familia Lui.
Și nu în ultimul rând, identificând imoralitatea și relațiile sexuale în afara căsătoriei ca fiind o rădăcina a avortului, creștinii români articulează tot mai coerent alternativa castității și a limitării vieții sexuale pentru cadrul familiei, ce oferă un mediu sigur pentru nașterea și creșterea copiilor.
Susține și tu viața, alături de Alfa Omega TV!