Alfa Omega in obiectiv - 24 mai 2018 - invitat special Amanda Gross, ICEJ

Scris în . Publicat în Noutăți Alfa Omega.

Amanda Gross, Director productie TV, ICEJ - Sunt onorata si privilegiata sa lucrez cu Ambasada Crestina din Ierusalim (ICEJ). Fac parte din staff de doi ani si jumatate. Inca de la inceput am auzit despre dorinta Ambasadei Crestine de a transmite mesajul iubirii Lui Dumnezeu fata de Israel, si, din Ierusalim in toata lumea.

E un privilegiu să pot lucra într-un astfel de program unde putem realiza interviuri cu cei cu care suntem conectați prin departamentul de ajutorare, fie că sunt supraviețuitori ai Holocaustului sau evrei etiopieni pe care ICEJ i-a sponsorizat să vină acasă, în țara lor, sau să călătorim în Etiopia pentru a lua interviuri ori aici în Ierusalim, oriunde ar fi. E plăcut să întâlnim oamenii pe care avem ocazia să îi întâlnim sau să lucrăm  la proiectele la care lucrăm  și să împărtășim toate acestea cu audiența din România.

În prezent, avem acest instrument pe care îl putem folosi, numit televizor, dar mai este și cel numit internet. Ca departament de televiziune, putem vorbi despre iubirea lui Dumnezeu pentru Israel, învățături despre Israel, despre evenimente actuale care au loc aici, chiar și despre diferite țări care se aliniază cu Israelul.

Putem vedea împlinirea profețiilor biblice. E uimitor să ai o asemenea ocazie de a lucra în acest domeniu și să folosești un instrument prin care să comunici acest mesaj. Avem publicații print, dar și de televiziune sau online. Desigur, emitem și la Alfa Omega, e o adevărată oportunitate.

Pentru mine, povestea venirii în Israel este o poveste a loialității lui Dumnezeu. Am crescut într-un cămin creștin, părinții mei au slujit mereu, am fost crescută într-un mediu unde Dumnezeu era mereu pe primul loc, așa că am învățat din Biblie. Părinții mi-au spus că, la trei ani, când m-am întors de la școala duminicală, le-am spus că mi-am predat inima Domnului și chiar am înțeles ce înseamnă.

Îmi amintesc vag, dar aș spune că la 12 ani am avut un punct de cotitură. La o conferință de tineret, într-o vineri noapte, I-am spus Domnului: "Vreau să trăiesc pentru Tine cu inima, sufletul, mintea, puterea mea. Îți dau viața mea". În ziua următoare, sâmbătă seara, la această conferință, adolescenții țineau steaguri din toată lumea și s-a făcut o chemare pentru a sluji națiunilor. Mi-am ridicat iarăși mâinile și I-am spus: "Nu știu unde vrei să merg, Doamne, dar sunt aici, trimite-mă, voi pleca". Am simțit o chemare de a răspândi Evanghelia în lume. Am continuat să mă duc în diferite misiuni de scurtă durată în timpul anilor de liceu. Până acum am fost în 20 de țări cu scopul de a împărtăși lumii dragostea lui Dumnezeu.

În 2012 am fost prima dată în Israel. Am venit cu munca aici, lucram la o televiziune creștină din SUA și am venit în Israel pentru a realiza un documentar despre Yom Kippur și Succot. Am venit la Ambasada Creștină și i-am intervievat pe David Parsons  și pe dr. Jürgen Bühler ca parte din acel documentar. Am venit chiar în această clădire și a fost grozav să luăm legătura cu ICEJ și să vedem ce se întâmplă. Era conferință de Sărbătoarea Corturilor, și mii de creștini veneau din multe națiuni. A fost foarte emoționant să iau parte la asta.

M-am întors la Dallas și am continuat să îmi fac slujba, dar a avut loc o schimbare. Când încă ne aflam în Israel și ne rugam la Zidul Plângerii, I-am spus Domnului: "Mă pregătesc să mă întorc în Dallas, dar nu e chiar ce mă văd făcând tot restul vieții mele. Ce s-a întâmplat cu fata care la 12 ani a spus: `Sunt aici, trimite-mă, voi merge` ? Am o chemare pentru națiuni, mă pot vedea chiar locuind aici".

Mă aflam în mașină, pe o stradă foarte apropiată de ICEJ când mi-am zis: "Chiar mă văd locuind aici cândva". Mă aflam la Zidul Plângerii și m-am predat. Am spus: "Doamne, trimite-mă, voi pleca oriunde vrei. Sunt gata". L-am auzit spunându-mi: "Voi continua să te trimit dacă vei rămâne disponibilă".

Am știut în inima mea că nu se punea problema dacă Domnul va deschide o ușă pentru a lucra cu națiunile, sau chiar în Israel, era doar o chestiune de sincronizare. Am continuat să merg la slujba mea pentru încă doi ani. Într-o zi, dr. Jürgen Bühler  a venit la Dallas, în Texas. S-a întâmplat să fiu producătorul care l-a intervievat. După aceea, a întrebat dacă avem parteneriate cu alte misiuni de media și i-am spus că nu prea, dar l-am întrebat ce anume caută. Mi-a spus că ar avea nevoie de un producător american care are Israelul pe inimă. În acea clipă mi-am amintit momentul de predare în care I-am spus iarăși Domnului: "Sunt aici, trimite-mă". Am putut vedea loialitatea lui Dumnezeu.A avut tot timpul un scop și un plan.

Chiar și la 12 ani când I-am dăruit toată inima mea, El lucra. Îi văd loialitatea. Nu numai în viața mea, ci de fiecare dată când mă aflu pe străzile Ierusalimului, văd asta în modul în care Își aduce copiii înapoi în țară. Toate profețiile se vor împlini și sunt în proces de realizare.

Îi văd loialitatea în faptul că Ierusalimul este un oraș construit din nou. E cu adevărat un privilegiu, o onoare și e foarte emoționant.

Există provocări pe care le întâlnești aici ? Te-am întâlnit deseori și am văzut bucuria de pe fața ta. Probabil că ai și provocări care nu-ți aduc bucurie zilnic, cu toate că ai un motiv principal. Care sunt provocările pe care le întâlnești lucrând aici ?

M-am luptat cu probleme în credința mea. Despre Ierusalim, în Biblie se spune că e un "cuptor". Uneori se simte că are loc un război spiritual. E un oraș important pentru trei religii mari. Se poate simți războiul spiritual. Câteodată sunt momente în care merg pe stradă și pe o stradă anume mă simt mereu tristă.

Trebuie să mă lupt cu tristețea. Cred că ceea ce simt e tristețea oamenilor dinjur. Câteodată trebuie să mă rog, în șoaptă sau în Duh, pentru ce se întâmplă în jurul meu.

Deși Ierusalimul este un loc sigur, uneori simt nevoia să-mi schimb ruta sau să cobor din autobuz puțin mai repede. Învăț cum să ascult vocea Duhului Sfânt mai intens și că aici trebuie să ai o viață de rugăciune. E crucial.

În situații foarte confortabile, vorbesc în numele meu, e ușor să nu te adâncești în rugă. Dar aici învăț valoarea unei vieți de rugăciune constante. Întâlnim provocări și în echipă, fiindcă Ierusalimul este un oraș în care Domnul cheamă oamenii pentru diferite perioade, astfel că am lucrat cu nouă persoane diferite

în ultimii doi ani și jumătate. În televiziune, a fost greu să construim o echipă stabilă. Acum avem asta și e grozav, dar am întâlnit greutăți pe parcurs.

Amanda, înregistrăm acest interviu  la câteva minute după ce ați avut timpul de rugăciune de la amiază. Desigur că e important să ai o viață de rugăciune personală și ne-ai vorbit despre asta, însă e nevoie de rugăciune și pentru misiuni ca ICEJ, lucru pe care încercăm să-l învățăm și la Alfa Omega, fiindcă avem provocările noastre. Dar cum e o viață de rugăciune din spatele camerelor la ICEJ ?

Rugăciunea e centrul a tot ce facem la ICEJ. Dr. Jürgen Bühler accentuează faptul că cel mai important lucru este să ne rugăm toți împreună.

În fiecare miercuri ne adunăm de la ora 8 la 9 dimineața și, în acea primă oră, ne rugăm împreună cu toată echipa. Ne rugăm fie pentru situațiile din Israel, dar și pentru evenimentele globale, pentru cererile care vin de la diferiți oameni care au legături cu misiunea.

De fapt, oricine poate trimite o cerere de rugăciune printr-un e-mail în care ne spune motivul de rugăciune. Ne rugăm pentru aceste cereri și le luăm foarte în serios.

Înțelegem că uneori e ultima fărâmă de speranță pe care cineva o folosește pentru a ruga pe cineva să se roage cu el/ea. Citim cererile, ne rugăm pentru ele. Ne rugăm dimineața, dar și la prânz. La sfârșitul zilei de miercuri încheiem totul prin rugăciune. În prima miercuri a fiecărei luni postim și ne rugăm împreună. E uimitor ! E ceva unic și uimitor să faci parte dintr-o echipă creștină care întărește importanța rugăciunii. E minunat să vezi că Dumnezeu răspunde la rugăciuni.

Sunt rugăciuni pe care le facem, și dau exemplul aliyah din Etiopia. A fost o vreme când părea că nu se va întâmpla. În fiecare miercuri ne rugam și spuneam ce spune Isaia: "... spune miazăzilei: `Nu opri`..." Am făcut această rugăciune și am văzut o deschidere, iar acum 1 308 de evrei etiopieni sunt aici, în țara natală. Toată slava să fie a Domnului ! L-am văzut răspunzând acelor rugăciuni. E minunat !

Amanda, ai venit din Dallas în Ierusalim. Nu simți nostalgie pentru Dallas încât să vrei să te întorci ?

Nu m-am născut în Texas, dar am locuit acolo cinci ani. Dacă sunt întrebată de unde sunt, răspund că din Texas, fiindcă statul Texas și Dallasul au ceva special. M-am bucurat de timpul petrecut acolo. Familia mea e acolo și, uneori mi-e dor de casă. Mi-e dor și de biserica la care mergeam, Gateway Church. Dar simți altfel chemarea când știi că ești în voia Domnului  și n-ai nicio îndoială că ești în locul unde te-a chemat Dumnezeu. Ești entuziasmat și liniștit, deși te lupți cu dorul de casă.

Faci cu multă credință lucrarea la care ai fost chemată, în media, care este o parte importantă a muncii ICEJ.  Ai vreun vis, vreo dorință pentru partea ta de slujire sau pentru întreaga ambasadă ? Ai o dorință de la Domnul pentru un alt stadiu al lucrării tale și la nivelul întregii misiuni ?

Una dintre cele mai mari dorințe în ceea ce privește media este ca Duhul Sfânt să fie producătorul principal al emisiunilor noastre. În tot ce facem, fie că e editare, filmare, compunere, ca echipă și ca organizație, să ascultăm ce ne spune Duhul. El să fie adevăratul îndrumător, adevăratul lider. Încercăm să facem asta în fiecare producție, dar mereu e loc de mai bine în această zonă.

Pe măsură ce ne îndreptăm către stilul documentar, unul dintre obiectivele noastre e să producem anual un documentar despre proiectele sociale la care contribuim aici, fie că e vorba de supraviețuitori ai Holocaustului, de aliyah, mentorat sau de proiectele practice prin care putem intra în viețile oamenilor cu care avem parteneriate. Vrem să ne informăm audiența cu privire la ce se întâmplă și cum se pot ruga pentru aceste situații sau cum pot să se implice. E unul dintre obiectivele mele.  

Apoi, să ne construim echipa și să îi vedem dezvoltându-și darurile. Văd deja cât de mult au crescut. Sunt oameni care aveau cunoștințe de bază în editare sau filmări și acum realizez unde au ajuns în ultimul an și jumătate. E incitant să vezi cum își dezvoltă darurile de la Dumnezeu.

Am o întrebare, poate că nu chiar ultima. În ultimii doi ani și jumătate, pe plan personal, al departamentului sau al misiunii, ai experimentat vreun miracol sau ceva supranatural ce numai Domnul ar fi putut să îl facă ? Ceva supranatural care ți s-a întâmplat ție, echipei sau în slujirea ta ?

Sunt sigură că știți despre asta... La doar două luni după ce am venit aici, dr Jürgen Bühler a aflat că are cancer. Toată echipa am fost alături de el, ne-am rugat cu el pentru un miracol din partea lui Dumnezeu. Cred că acel moment a fost decisiv pentru echipa noastră, fiindcă am putut fi alături de el. Da, a fost o minune pe care am văzut-o cu ochii mei. E liderul nostru care s-a aflat la un pas de moarte și viața i-a fost cruțată. De fiecare dată când îl văd conducând e o minune !

Au fost și alți oameni asociați echipei Ambasadei Creștine, precum liderii de sector, care s-au confruntat și ei cu boala. Am văzut minuni întâmplându-se în viețile lor. Nu pot spune că le-am văzut în propria viață, dar am fost martoră la ale altora. 

În final, poți spune câteva cuvinte pentru echipa noastră ?  Am văzut o parte din echipa voastră, toți sunt tineri. Așa e și echipa noastră, tânără.  Vrei să le adresezi câteva cuvinte ? Susținem Israelul prin anumite proiecte, însă, responsabilitatea principală e să răspândim Evanghelia  în țara noastră, să evanghelizăm și să instruim oamenii. De asemenea, suntem și de partea Israelului. Le poți adresa o încurajare ?

Mulțumesc pentru dragostea voastră, pentru că proclamați Cuvântul Domnului... Mulțumesc pentru ce ați făcut cu chemarea care a fost pusă în inimile voastre. Sunt sigură că și voi v-ați predat, ați avut un moment în care ați spus: "Sunt aici, trimite-mă". Folosiți creativitatea și puterea pe care vi le-a dat Dumnezeu și primiți-le în viața voastră. Fie că ești editor, sunetist, producător, cameraman, ai în tine o abilitate creatoare, fiindcă ai fost făcut după chipul unui Dumnezeu creativ.

Nu te îndoi de puterea Lui, de creativitatea dată, de prezența Lui în viața ta, fiindcă ești făcut după chipul Lui. Suntem atât de încântați că și voi faceți parte din această echipă. De fiecare dată când primiți ceva produs de noi în Ierusalim, fie că traduceți sau adăugați subtitrarea, orice faceți și orice rol ați juca, faceți parte din lucrarea Cuvântului care pleacă din Ierusalim spre toate națiunile. Dorim ca Dumnezeu să vă binecuvânteze, fiindcă cei ce binecuvântează națiunea Israelului, vor fi binecuvântați de El.

Vrem să vă mulțumim pentru munca pe care o depuneți, pentru investiția pe care o faceți. Sunt sigură că, așa cum ni se întâmplă nouă, aveți parte de multe nopți târzii și zile matinale care intervin în producție. Dumnezeu să vă binecuvânteze și țineți-o tot așa !

fii parte si tu: https://alfaomega.tv/partener

Etichete: icej
651 accesări

Descoperă toate proiectele Alfa Omega TV!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.