Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

cav live joi reclama 1280x660

Divorț, recăsătorire și concubinaj - inregistrarea emisiunii live din 30 martie 2017

Joi, 30 martie 2017, de la ora 21, am avut o nouă emisiune în direct pe canalul Alfa Omega TV, cu tema: „Divorț, recăsătorire și concubinaj”. Invitați: Tiberiu Ciubotari - pastor, Biserica Diakonia - Suceava, Lucian Chiș - pastor, Centrul Creștin Aletheia - Timișoara.

Rata divorturilor in Romania este în creștere alarmantă. Numai în anul 2015, au fost intentate 31.500 de divorţuri. Cauza numarul 1 a divorturilor a fost infidelitatea conjugală - iar pe locul doi au fost cele din cauza violentei fizice. Divorțul provoacă suferință nu numai soților dar și copiilor. În 2015 au rezultat peste 18.500 de minori proveniţi din familii destrămate.

Familia este opera de Dumnezeu și ea este sub un asediu permanent încă de la crearea ei. Din această cauză subiectele ce tratează diferite probleme de familie sunt mereu actuale. Deși sunt o mulțime de cauze ce pot duce la divorț, principala cauză a divorțului este din cauza înțelegerii greșite, a ceea ce înseamnă căsătorie. Ea este un legământ un angajament, în care intervine Dumnezeu. În urma asumării acestui angajament Dumnezeu binecuvântează căsnicia. La fel cum Dumnezeu în Vechiul Testament le spunea poporul că să rostească Numele lui Dumnezeu peste copii, și le zicea că Eu îi voi binecunta, tot astfel azi Dumnezeu binecuvntează pe soți în intrarea lor în legământul căsniciei. Căsătoria este tratată dintr-o perspectivă lumească, implicând o abordare neserioasă. Dumnezeu a interzis divorțul nu dintr-un most, din spre binele soților, pentru că, Dumnezeu stie ce rău, ce durere aduce divorțul. Există acea ruptură care te marchează toată viața.

O altă cauză majoră care trebuie luată în calcul este lipsa de pregătire pentru cei ce se căsătoresc și lipsa unui model. Pentru că tinerii nu sunt învățați cum să-și asume responsabilitățile de soț/soție atunci când trec prin greutăți, creze sunt mult mai vulnerabil, și atunci renunță în a mai fi împreună.

Un alt subiect discutat la emisiune este concubinajul, sau căsătoria de probă.

Etichete: concubinaj, familie, pro-familie, divort, casatorie, recasatorire

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.