Manualul luptatorilor (1)

Manualul luptatorilor (1)

  Eliberare
Inapoi Inainte

A. Manualul de război

Cuvântul lui Dumnezeu este un manual asupra războiului spiritual. Ne arată strategia pentru eliberarea captivilor şi pentru salvarea celor târâţi spre moarte. (Vezi Proverbe 24: 11-12.)

Aici sunt prezentate cu consecvenţă şi acurateţe – dacă nu în detaliu, cel puţin prin principii – soluţiile la fiecare experienţă şi condiţie umană. Adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu devin dinamice şi puternice atunci când sunt specifice. Provocarea vieţii şi a uceniciei creştine constă în a învăţa şi a aplica principiile generale ale Scripturii situaţiilor specifice din viaţa noastră.

B. Strategia de război

Marele Tablou trebuie să includă planul lui Dumnezeu pentru rasa umană şi strategia lui Satan de distrugere a acesteia.

Cuvântul lui Dumnezeu este plin de informaţii şi de instrucţiuni menite să ne aducă cunoaşterea adevărului. Acesta este manualul de război al soldatului, care ne oferă planul bătăliei pentru a recupera de la Satan lucrurile care de drept aparţin credinciosului. Isus a început lucrarea de restaurare când a coborât în inima infernului, pentru a-i smulge diavolului cheile pe care Dumnezeu le dăduse lui Adam şi Evei în Grădina Eden. El a recuperat autoritatea asupra iadului şi a morţii.
El ne-a însărcinat să continuăm lupta împotriva duşmanului, pentru ca Împărăţia Sa să vină, pentru ca voia Tatălui nostru să se facă, atât în Cer cât şi pe pământ. Împărăţia Sa nu va veni printr-o legislaţie de eradicare a păcatului, ci aducând lumina Evangheliei celor care zac în minele şi în închisorile întunericului interior. Cuvântul lui Dumnezeu nu se va întoarce la El gol şi fără rod, ci Îi va îndeplini voia oriunde este răspândit şi oricând este aplicat credinţei.

VERSETUL CHEIE: 2 Corinteni 10: 4 - „Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.”

Cuvântul lui Dumnezeu este manualul de bază

Manualul luptătorului spiritual ne arată

  • principiile,
  • strategia
  • şi armele

pentru a distruge întăriturile.

C. Lumea spirituală

Pentru a ne mişca cu încredere pe câmpul de luptă, trebuie să înţelegem mai în profunzime caracterul şi organizarea lumii spirituale.

Observăm legăturile complexe şi inter-relaţionarea din lumea înconjurătoare a sistemului alimentar, a rotaţiei Pământului şi a legăturilor de internet prin sateliţi. Sistemul care guvernează viaţa pe Pământ reprezintă un mănunchi de detalii, începând cu structura moleculară şi neurotransmiţătorii din funcţia neurologică a creierului şi până la arterele gigantice, la sistemul masiv de tranzit care împânzeşte această ţară. Toate aceste reţele sunt valide şi operează într-un anume scop. La fel de adevărate sunt şi structurile complicate şi scopurile din lumea spirituală. Aceasta din urmă este organizată cu înţelepciune, cu mult dincolo de înţelegerea noastră, şi este mult mai dezvoltată decât lumea fizică. Lumea spirituală operează printr-o ierarhie de domnii, de puteri şi de principalităţi asemănătoare cu lumea naturală. Noi însă nu suntem foarte conştienţi de acestea, pentru că o putem distinge doar prin Duh.

Dacă ni se pare rezonabil să credem că tot ceea ce operează în lumea tangibilă îşi are corespondentul în lumea spirituală, atunci ni se va părea plauzibil ca moştenirea spirituală să opereze pe principiul moştenirii genetice. La fel ca moştenirea biologică, moştenirea noastră spirituală poate conţine un amestec de binecuvântări şi de blesteme, depinzând de neprihănirea înaintaşilor noştri. Acest fapt s-ar putea să nu fie corect, dar este legal.

P20Puterea adevărului din Scriptură transcende timpul şi anticipează schimbarea. Denominaţiunile şi grupările noastre religioase s-ar putea să recunoască cam greu schimbările de paradigmă pe care societatea le face, dar Cuvântul lui Dumnezeu a existat înainte de orice tendinţe şi va rămâne adevărat şi când acestea vor fi dispărut. Cuvântul rosteşte adevărul cu privire la cele mai complexe nevoi umane. Adevărul este puterea de care avem nevoie să învingem demonii iadului, oriunde i-am întâlni. Lucruri precum infestările demonice şi multiplele tulburări de personalitate, ne indică această bătălie spirituală care se dă pentru sufletul uman şi care nu constituie un mister pentru Dumnezeul Omniscient şi Atotputernic.

VERSETUL CHEIE: Efeseni 6: 12 - „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.”

Inapoi Inainte
109657 accesări

Manualul Eliberand Captivii

Această lecție a fost extrasă din manualul Eliberând Captivii elaborat de Marjorie Cole. Autoarea caută să comunice adevărul scriptural pentru eliberarea oamenilor, echiparea Trupului lui Cristos pentru lucrarea de vindecare și eliberare și restaurarea oamenilor pentru slava lui Dumnezeu. Poți comanda acest manual din librăria Alfa Omega TV.

COMANDĂ ACUM

O poți urmări pe Marjorie Cole în cadrul seminarului Diavolul în fața instanței, unde vorbește despre demascarea strategiei vrășmașului. Această strategie caută învingerea credincioșilor în lupta lor pentru rodire în Împărăția lui Dumnezeu.

VIZIONEAZĂ ACEST SEMINAR

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912