E adevărat 11 - Cel mai bun prieten al omului
O zicala veche spune: „Cainele e cel mai bun prieten al omului.” Cainii indeplinesc multe activitati folositoare: vaneaza, pazesc, ii ajuta pe oamenii cu handicap. Multi suntem de acord ca ne bucuram ca fac parte din familia noastra.
Cainii apartin genului Canis. Biblia nu foloseste cuvantul „specie”, dar ne spune ca Dumnezeu a creat animalele dupa soiul lor, adica un tip de categorie de creatura. Cainii fac parte din familia canidelor.
Cum am obtinut atat de multe rase dragalase de caini?
Toate speciile se schimba, dar numai in cadrul genului lor. De exemplu, savantii au observat ca pestii mici din familia Gasterosteidae pot renunta sa traiasca in apa sarata, trecand in apa dulce in decurs de o generatie. Insa raman tot aceiasi pesti.
Darwin s-a folosit de variatiile ciocurilor de cinteze pentru a arata cum e posibil ca toate creaturile sa fi evoluat in timp din acelasi stramos comun. In ciuda acestor modificari marunte, cintezele tot cinteze raman. Diferite specii de iguane
s-au adaptat in mod unic la mediul terestru si cel acvatic, dar tot se pot incrucisa, aratand ca provin din acelasi soi.
Cainii domestici, lupii, vulpile si coiotii fac toti parte din familia canidelor. In cadrul acesteia, deosebirile precum marimea sau culoarea blanii dovedesc o variatie si nu o modificare evolutiva. Avand 78 de cromozomi, cu 38 mai multi decat cimpanzeii, cainii pot produce o variatie mult mai repede decat alte soiuri.
Oamenii sunt cei mai avantajati in acest caz. Variatiile la caini nu numai ca dovedesc creativitatea lui Dumnezeu, dar ofera si un prieten extraordinar pentru fiecare activitate si pentru oricine.
Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org
Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism