Hipopotamul - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția
Un animal uriaş care petrece mare parte a timpului în apă este hipopotamul. Numele lui înseamnă cal de râu. Par liniştiţi şi neîndemânatici. Pe uscat, hipopotamul african poate cântări până la 3 200 de kg şi poate fugi cu 45 km pe oră. Dar hipopotamii preferă apa, unde pot să meargă graţioşi şi să se răcorească.
Pielea lor e groasă de 1,2 cm şi au o metodă extraordinară de a o menţine hidratată şi a o proteja de soarele african. Mulţi oameni cred că hipopotamul sângerează, pentru că transpiraţia este ca sângele, roşie. Dar sub piele are nişte glande care produc un fluid roşiatic şi când iese din apă, aceste glande intră în funcţiune şi elimină acest lichid roşiatic pe piele, care acţionează ca protector împotriva soarelui şi al insectelor.
Uleiul roşu, secretat de aceste glande ajută, de fapt, la prevenirea infecţiilor de piele. Când masculii se luptă pentru teritoriu şi se sfâşie, acesta va preveni infecţiile de piele, de vreme ce stau în ape murdare, tulburi.
De unde vine aceasta? De unde să fi avut abilitatea de a evolua? Câte miliarde de ani i-ar fi trebuit hipopotamului să obţină glandele acelea aşa cum sunt acum?
Nu vă lăsaţi duşi în eroare de calmul lor. Când este ameninţat, se spune că hipopotamul african ucide mai mulţi oameni decât oricare alt animal din Africa. Maxilarele hipopotamului au o putere extraordinară de a sfărâma. Dinţii pot ajunge până la 45 de cm.
Un lucru cu totul deosebit la hipopotam sunt fălcile lui. Ei au cea mai mare gură dintre toate animalele de uscat. De fapt, e atât de mare, încât poate sfărma o barcă. Se ştie că hipopotamii îşi pot deschide gura la 180 de grade. Asta se vede când cască sau când se dau în spectacol, că ei sunt cei mai grozavi hipopotami din zonă.
Urechile, ochii şi nările sunt aşezate în vârful capului, create în mod unic, pentru ca astfel hipopotamul să poată să se scufunde de tot în apă, dar să poată să aibă ochii deschişi, de pază. Hipopotamii pot să stea sub apă cam 6 minute şi pot face acest lucru deoarece acumulează oxigen în sânge, la fel ca balena sau delfinul. Pot dormi ore întregi sub apă. Doar îşi ridică capul, respiră şi se cufundă din nou, fără să se trezească. Aşa cum ne învârtim noi în timpul somnului.
Hipopotamii sunt nişte părinţi minunaţi şi femelele îşi nasc puii în apă, pentru ca aceştia să nu cadă şi să moară. Turmele sunt formate din 10-20 de exemplare. Turmele sunt gazde pentru multe alte animale. Sunt diferite tipuri de animale mici care trăiesc în apă şi pot fi acolo numai dacă sunt şi hipopotami în apă. Ei îşi lasă excrementele în apă şi aceste animale mici trăiesc cu acestea.
În Africa există câteva locuri unde sunt bălţi, dar hipopotamii nu merg acolo dintr-un motiv sau altul. Acestea sunt sterile. În acele bălţi nu este viaţă, aşa că într-un fel sau altul, toate aceste lucruri depind unul de celălalt.
În orice caz, acestea sunt doar câteva din multele lucruri pe care le-a făcut Dumnezeu. Sunt atâtea lucruri pe care le-am putea învăţa, multe lucruri pe care le-am putea învăţa despre ce a creat Dumnezeu!
Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia II - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism