Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Verdictul Stiintei: CREATIE

În perioada 9-15 noiembrie 2015, urmărește Săptămâna Creaționistă, intitulată “Verdictul Științei: Creație!”, numai la Alfa Omega TV! În acestă săptămână te invităm să urmărești dovezi științifice concrete, care atestă actul creației, atat programe pe TV, cât și articole și clipuri video online. Ți-am pregătit un regal de emisiuni și informații deosebite în această săptămână, ce îți vor schimba perspectiva asupra raportului dintre știință și credință. Vezi de ce acest lucru e important, și află mai multe detalii despre această săptămână!

Știința si credința?

Biblia spune că „În adevar, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. (Romani 1:20)”. Cel mai solid argument în favoarea existenței lui Dumnezeu, cu excepția Scripturii, îl găsim în creația Sa. Imensitatea Universului, complexitatea corpului uman, diversitatea plantelor si a animalelor, Pamantul ca singura planeta care poate sustine viata ne vorbesc despre maretia Creatorului. Lucrurile functioneaza atat de bine si armonios sugereaza ideea unui design inteligent.

Alfa Omega TV te invită sa citesti resurse si articole în care oamenii de știință susțin, dezbat sau combat creaționismul, aducând la lumină erorile teoriilor ștințifice evoluționiste și eventualele fisuri aflate pe paginile Bibliei. Poți afla acum dacă Dumnezeu a creat lumea, dacă a păcătuit știința sau dacă a evoluat Universul. Ce minuni ascunde corpul uman? Cine a conceput lumea minunata, animalele si plantele din jurul nostru?Ce nu a știut Charles Darwin? Ce s-a întâmplat cu maimuțele și unde au dispărut dinozaurii? Află acum care este, de fapt, adevărul despre enigmele istoriei, constată și tu că  verdictul științei este: Creație

CREAȚIONISM?

Creaționismul reprezintă credință conform căreia o inteligență superioară cu rol de Creator (adică Dumnezeu) a creat materia din nimic. Acesta susține că pentru actul creației a fost nevoie doar de putere, înțelepciune și voință din partea Creatorului iar viața a apărut în mod spontan prin rostirea cuvântului atotputernic. Materia este efemera dar viața continuă prin reproducerea fiecărei specii în parte, unele dintre ele fiind înrudite.

Creaționismul nu este considerat ca făcând parte din vreo ramură a științei ci este o credință veche de secole, îmbrățișată de multe religii. Totuși, creaționismul este împărțit în trei ramuri de bază: creaționismul biblic, creaționismul evoluționist și creaționismul științific.

Creaționismul a început să piardă teren în secolul al XIX-lea când majoritatea oamenilor de știință au început să promoveze idei care susțineau o evoluție biologică, declarând război creaționismului prin replici ca și cea a lui Jacques Godbout, care afirma că: "trebuie amintit elevilor că dușmanii credincioșilor sunt în primul rând microscopul și telescopul".

În anul 1859 Charles Darwin a dat startul unei noii teorii prin lucrarea sa intitulată “Originea Speciilor”, în care propunea că există o evoluție naturală a formelor de viață care are loc prin două mecanisme majore, acestea fiind selecția naturală și driftul genetic. Teoria sa susține că speciile descend unele din altele, iar faptul că anumite organisme sunt mai compelexe decât altele se explică prin gradul de evoluțuie pe care l-au suferit.

De la Darwin încoace, pe băncile școlilor și în institutele de specialitate, se discută intens teorii evoluționiste conform cărora Universul a apărut în urma așa-numitului Big Bang. Teoria Big Bangului susține că toată materia a fost concentrată într-un “ou cosmic” care a explodat iar această materie s-a dispersat și a suferit modificări care au produs transformări radicale referitoare la textura, structura și temperatura sa, iar soarta acestei materii fiind de a se restrânge în “oul cosmic” inițial. Teoria susține că ciclu materiei durează multe miliarde de ani și că acesta se va repeta la nesfârșit, concluzionând cu faptul că materia este veșnică.

Mulți dintre oamenii de știință au îmbrațișat teoria evoluței deși o parte dintre ei au recunoscut că au ajuns la concluzia că ceva nu se potrivește. Spre expemplu evoluționistul Hans Kuhn a spus: “Este neclar cum s-au putut forma primele sisteme biologice... Ele trebuie să fi avut deja un mecanism care să lucreze cu o strategie rafinată, precum aparatul genetic al organismelor de astăzi. Cum au putut să apară astfel de sisteme?... Un sistem de complexitatea aparatului genetic nu poate niciodată să fie produsul unei întâmplări.” În timp ce evoluționistul și chimistul Ernest Kahane a afirmat că “Este absurd să crezi că o celulă vie apare prin ea însăși, dar, totuși, cred asta pentru că nu îmi pot imagina lucrurile altfel.”

Biologul german, Arnold Dobel, prevestea în anul 1904 că : “Noua percepție asupra lumii se bazează efectiv pe teoria evoluționistă. Bazându-ne pe ea am construit o nouă etică. Toate valorile vor fi reevaluate.” iar presupunerea sa s-a adeverit deoarece în prezent oamenii de știință generează în permanență teorii și presupuneri, provenite din dorința de a găsi o formă finală a reevaluării și de a perpetua această etică nouă.

Savantul Pascual Jordan a scris astfel referitor la opoziția dintre evoluție și creație: “Nu există conciliere. Doar una din ele poate fi adevărată, cealaltă fiind neadevărată.” iar în cartea “Creaționism contra evoluționism”, editată de Bruno Schwengheler, ni se propune să luăm în considerare faptul că “Modelul care are dreptate este acela care este în concordanță cu afirmațiile științei și nu contrazice experiențele oamenilor.”

Așadar, în săptămâna 9-15 noiembrie, Afla Omega TV te invită să urmărești atât pe TV, cât și pe site sau Facebook, numeroase talk-show-uri, documentare și articole în care oamenii de știință susțin, dezbat sau combat creaționismul, aducând la lumină erorile teoriilor ștințifice evoluționiste și eventualele fisuri aflate pe paginile Bibliei. Poți afla acum dacă Dumnezeu a creat lumea, dacă a păcătuit știința sau dacă a evoluat Universul. Ce nu a știut Charles Darwin? Ce s-a întâmplat cu maimuțele și unde au dispărut dinozaurii? Află acum care este, de fapt, adevărul despre enigmele istoriei? Va invitam sa descoperim impreuna minunile creatiei lui Dumnezeu.

Afla mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.