Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Corpul uman - Creierul

Creierul este centrul unui sistem computerizat mult mai maret decat orice alta masinarie construita. Sistemul de operare al corpului trimite in corp miliarde de biti de informatie, informatie care controleaza fiecare actiune, chiar si simpla clipire din ochi.

In majoritatea sistemelor computerizate, informatia este purtata de catre fire, cabluri si parti electronice. In corp, nervii sunt cablurile care poarta informatia dinspre si catre sistemul nervos central. Si intr-un singur creier uman se gasesc mai multe fire si circuite electrice decat in toate sistemele computerizate din lume la un loc.

Spre diferenta insa de orice alt computer creat de om, creierul este format din celule vii care se schimba constant, pentru a obtine mai multe abilitati si informatie. Este ca si cum arhitecura fizica a creierului nostru se schimba ca raspuns sau in functie de experientele noastre. Un astfel de design minunat face posibila dezvoltarea si capacitatea de adaptare a noastra la mediul inconjurator aflat in continua schimbare.

neuroni

Daca ne propunem, putem face lucruri uimitoare. Cu cat exersam si practicam mai mult, cu atat devenim mai buni. Cu toate acestea, obtinerea de noi abilitati ar fi imposibila daca mintea, creierul nostru ar fi nemodificabil din momentul nasterii.

Pentru a sorta toate datele pe care simturile noastre le inregistreaza, creierul a fost contruit sa se schimbe. El este format din celule vii, care continua sa se dezvolte si sa formeze constant conexiuni noi, inlocuindu-le pe cele vechi. Flexibilitatea creierului ne permite sa obtinem noi abilitati, sa invatam informatii noi si sa ne facem amintiri noi. Mai mult, atunci cand creierul nostru are parte de leziuni, celulele bune lui pot sa preia functiile celulelor afectate.

Creierul nostru functioneaza ca o biblioteca cu spatiu lumitat de stocare. Daca vrei sa adaugi pagini noi unei carti, atunci trebuie sa sacrifici paginile altor carti, care se afla pe raft in apropiere. Actiunile si simturile care sunt folosite mai mult, primesc in creier un spatiu de desfasurare mai larg. Acest lucru explica de ce indivizii care sunt surzi sau orbi si-au dezvoltat alte simturi.

neuroni1

Neuronii fac uimitor de multe conexiuni cu alti neuroni. Un creier adult are in jur de 100 de miliarde de neuroni si numai unul dintre acesti neuroni poate sa faca zeci de mii de conexiuni. Initial neuronii trimit fibre pentru a acoperi zona vizata. Acele conexiuni care sunt folosite in mod repetat devin mai puternice, in timp ce acele conexiuni care nu sunt folosite, se vor pierde intr-un proces de „altoire”. Neuronii concureaza constant unii cu altii pentru a obtine alte tinte.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.