Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Corpul uman - Ochiul

Toate procesele si actiunile au loc in creierul nostru. Chiar in acest moment, in timp ce privim, noi privim de fapt cu creierul nostru. Insa mesajul este transmis prin intermediul unei alte structuri uimitoare: ochiul. Camerele moderne de fotografiat opereaza dupa aceleasi principii de baza ca si ochiul nostru. In ochi, setari precum focusul si diafragma sunt ajustate in mod automat

Cum proceseaza creierul nostru imaginile? Perceptia asupra lumii incepe cu ochiul uman. Acesta este o extensie a creierului nostru.

Oamenii de stiinta admira designul ochiului. Fiind mult superior oricarei camere creata de mana omului, celulele senzoriale de la nivelul ochiului (celule fotoreceptoare) se poate ajusta singura la trecerea de la lumina directa a soarelui la intuneric bezna (trecand de la 10 miliarde de fotoni la doar unul singur).

ochiul

Avem nevoie de ochi sa vedem, dar cercetarile facute asupra creierului arata ca vedearea ar fi imposibil fara a folosi alte parti din creier. Ochii sunt numai prima oprire dintr-un drum lung pe care il avem de parcurs.

Daca luam in considerare un simplu aspect al vederii: imaginile 3D pline de culoare si de miscare. Insa ochii nostri nu le percep asa, ci mai degraba detecteaza doua imagini 2D separate una de alta. Creierul trebuie apoi sa le imbine intr-o singura reprezentare 3D a lumii.

ochidecopil

Pentru a realiza acest miracol, creierul nostru compara constant informatii pe care le recepteaza prin intermediul ficarui ochi in parte si face calcule automate pentru a obtine profunzimea corecta, distanta, forma, culoarea si umbrele. Acest lucru iti permite sa stii unde se termina un obiect si unde incepe altul, ca de exemplu prietenul tau si copacul din spatele lui. Cu ajutorul acestei perceptii poti sa treci cu incredere o strada aglomerata. Mai departe, imaginile care ajung pe retina sunt de fapt rasturnate, dar creierul restabileste fiecare pixel punandu-l in pozitia corecta.

Pentru a se asigura ca ai o imagine cotecta asupra lumii, creierul tau contorizeaza si are in vedere fiecare semnal care intra in conctact cu retina. In jur de 1,2 pana la 1,5 milioane de neuroni sunt localizati in spatele fiecarui ochi. Fiecare aduna informatii detaliate despre sectiuni diferite alte imaginii din campul tau vizual. Apoi neuronii transporta informatia folosind fibre separate, numite axoni, inspre creier. Aceste fibre sunt legate in interiorul nervului optic.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.