Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 15 - Era glaciară

Invelisuri de gheata, smilodoni si mamuti! Era glaciara pare a fi fost foarte friguroasa. Ce anume a provocat-o?

In mod ironic, trebuie ca temperatura la suprafata a oceanelor sa fie mai ridicata pentru a provoca o era glaciara. Excesul de caldura duce la formarea mai multor vapori de apa care se racesc sus, in atmosfera, iar apoi cad sub forma de ploaie sau zapada. E vorba de multa zapada!

Au fost cumva oceanele mult mai calde odinioara? Biblia ne spune ca, in timpul potopului din Genesa, izvoarele din adanc au erupt. Acest lucru coincide cu dovezile geologice care arata ca in trecut au avut loc eruptii vulcanice.

In urma unor eruptii dramatice s-au eliberat cantitati imense de magma si aburi in apele care acopereau odinioara globul pamantesc. Fiindca apa retine caldura chiar si dupa ce s-a retras de pe continente, inseamna ca a nins mai mult din cauza oceanelor mult mai calde. Asa putem explica inceperea erei glaciare.

Insa, pentru mentinerea ei, zapada ar fi trebuit sa ramana inghetata toata vara. Potopul explica si acest lucru.

Aerosolii, adica microparticulele eliberate in timpul potopului de vulcani, au impiedicat ca lumina soarelui sa ajunga pe pamant, iar astfel, zapada nu s-a mai topit. Dupa imprastierea aerosolilor, a patruns destula lumina solara pentru a incalzi verile si a topi gheata.

Era glaciara a disparut in doar cateva sute de ani. E clar ca aceasta perioada rece pe care o numim „era glaciara” a fost provocata de incalzirea oceanelor si de eruptiile vulcanice. Totul a fost provocat de anumite evenimente catastrofice.

Savantii seculari cred ca niste procese lente si normale, in niciun caz un potop global, au dus la aparitia multor ere glaciare ce au durat eoni. Insa, fara o catastrofa la nivel global, nu au cum sa explice caldura si aerosolii necesari pentru o singura era glaciara macar.

Ne putem increde in Cuvantul lui Dumnezeu, care ne ofera indicii pentru a explica aparitia erei glaciare.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.