Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 14 - Mâini utile și versatile

Probabil ca nicio unealta din lume nu e atat de versatila si utila precum mana omului. Detaliile acesteia prezinta neincetat un design adevarat. De exemplu, lungimea oaselor degetelor pastreaza proportia sirului numerelor Fibonacci.

Suma celor mai mici doua portiuni din degete e egala cu lungimea celui de-al treilea, iar suma celui de-al doilea si al celui de-al treilea e egala cu lungimea celui de-al patrulea os. Mana e o spirala de aur mobila, echilibrand in mod perfect puterea si dexteritatea.

De asemenea, daca intindem degetele si le lipim unele de altele, vedem ca intre articulatii exista un spatiu liber. Daca articulatiile ar fi la acelasi nivel, s-ar freca unele de altele, creand disconfort si indepartand degetele unele de altele.

Muschii ce controleaza mana se gasesc in antebrat si nu in palma, noi putand astfel sa tinem un obiect sau mana altei persoane. Mare parte din creier se ocupa de controlarea muschilor mainii. Drept urmare, combinatiile de apucari cu mana sunt aproape infinite si uimitor de versatile.

De exemplu, un constructor poate tine cu usurinta o galeata cu trei degete, cu o apucare slaba de rezistenta. In acelasi timp, intre degetul mare si aratator poate tine strans o hartie, in timp ce cu degetul mic poate tine si o punga de plastic. In acelasi timp, ultimele trei degete de la cealalta mana se pot indoi ferm spre palma pentru a cara un ciocan greu, in timp ce degetul mare si aratatorul pot apuca usor un chip fara a-l zdrobi.

Cum reusesc oamenii sa scrie la calculator atat de repede? Creierul planifica miscarea degetelor cu trei actiuni dinainte. Deseori, intervalele dintre apasarea tastelor dureaza cat a saizeci de mia parte dintr-o secunda. E de inteles atunci ca Domnul Isus a folosit aceasta indemanare, putere si uimitoare coordonare a mainilor noastre pentru a-Si exprima iubirea.

El a promis ca mainile Lui ii vor indruma, sustine si pastra cu tarie pe copiii Sai in stransoarea lor puternica.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.