Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Licuricii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Daca intru într-o peşteră, sper să găsesc câteva specii de licurici, dar trebuie să îmi aprind lanterna. Spre deosebire de mine, aceste creaturi îşi fac singure lumină. Lumina lor e rece. Nu avem nimic asemănător. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit cum se face aceasta. Îşi folosesc 100% din energie pentru lumină. La un bec incandescent, 4% e lumină, restul e căldură, deci pierdem 96% din energie. Totuşi, la un licurici sau la un gândac cucajew, lumina este atât de puternică, încât cei din America de Sud îşi fac coşuri cu licurici şi lumina lor îi ajută să meargă prin pădure, atât este de puternică.

Ei ai două substanţe pe care le combină, luciferan şi lucerifex. Lucerifexul are cam 1000 de aminoacizi. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit să reproducă acea enzimă. Totuşi, iată această mică insect care se presupune că nu ştie nimic despre nimic, despre care se presupune că a evoluat din cine ştie ce, are abilitatea de a face ceva ce noi nu putem. Cu toată tehnologia noastră performantă, nu putem face ce face ea.

Dar de ce fac lumină aceste creaturi? Care este scopul luminii? De ce îşi pâlpâie lumina secvenţial?

Cercetătorii cred că acest lucru are de-a face cu găsirea partenerului. Aceste insecte mici au o secvenţă exactă de a-şi pâlpâi lumina şi comunică prin lumină. Un alt lucru interesant este că un grup din acest tip de insecte se aşează pe fiecare frunză dintr-un copac şi îşi aprind luminile pe tot copacul. Toate insectele îşi aprind luminile în acelaşi moment. Cercetătorii nu au nici cea mai mică idee cum comunică pentru a trimite semnalul: bun, aprindeţi-vă lumina, acum. Şi toate şi le aprind. Lumina se poate vedea şi de la doi km. Doar a aprinde luminiţe de-a lungul râurilor din Asia de sud-est este un eveniment fenomenal.

Dumnezeul nostru este uimitor prin lucrurile pe care ne-a învăţat. A început cu nimic. Avem toate aceste lucruri cu care lucrăm. A început cu nimic. S-a gândit la toate aceste lucruri şi au luat fiinţă. Pentru aşa ceva trebuie genialitate, înţelepciune şi putere. Acesta este Dumnezeul nostru, Dumnezeul Bibliei.

Ştiaţi că unii indieni din America de Nord obişnuiau să-şi pună licurici pe faţă şi pe piept şi să-i poarte drept decoraţii? Înfiorător !

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia II - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: creationism, creatie, animale, evolutie, evolutionism, licurici

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.