Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Râma - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Aceasta este o creatură care nu întâmpină nici o problemă cu găsirea hranei, pentru că nu mănâncă decât pământ. Pentru o râmă, întreaga lume nu este decât un bufet suedez. Dar râmele sunt mult mai interesante decât v-aţi gândi. O râmă obişnuită poate consuma într-o singură zi, o treime din masa totală a corpului. Nu au ochi, dar sunt foarte sensibile la vibraţii şi pot avea diferite dimensiuni.

În Australia există o râmă de 2,5 cm, cu diametrul puţin mai mare de 2,5 cm. La maturitate ajunge să aibă o lungime de 3,5-4 m. Seamănă cu un şarpe. Lungimea medie a unei râme de un an este de 15-20 de cm.

Când eram copil, obişnuiam să le prindem când mergeam la pescuit. Dacă încerci să le prinzi, încep să meargă înapoi. Deci, nu pot să se târască numai înainte, ci pot să meargă şi înapoi, până ajung din nou la gaura lor. E splendid !

De fapt, ele întorc pământul, aerisesc solul şi îl fertilizează. Poate vă întrebaţi, dar cum fac ele aceste lucruri? Râma scuipă pe pământ şi acesta se înmoaie. Dacă nu poate să treacă prin el, îl mănâncă. Nasul îi ajunge într-un punct, într-un punct bun. Îl lipesc în cea mai fină crăpătură şi încep să împingă în crăpătură pentru a înlătura pământul, astfel că în interior au nişte organe mici care împing în afară.

Cineva a măsurat că pot impinge afară 1,54 de atmosfere. Pentru a împinge înăuntru, au mici ancore. Când se târăsc, acele mici ancore pot fi ascunse în mici tuburi. Când vor să se mişte, le scot afară şi apoi se contractă şi se relaxează în segmente şi pot să meargă înainte, scot afară ancorele şi astfel se pot mişca. Dacă vrei să tragi o râmă, acele fire de păr vor ieşi şi se vor ancora în pământ.

Am citit în câteva locuri, unde evoluţioniştii vorbesc despre râme şi aceste mici ancore pe care le scot în părţile laterale sunt ca smocurile de păr, aşa că ei spun că râmele primare au evoluat şi şi-au pierdut blana.

Dar de ce ar fi avut nevoie o râmă de blană? Şi apoi, care este dovada pentru această teorie? Nu au decât aceste mici firişoare, care au un rol, le ajută să înainteze. De ce trebuie să spunem că au evoluat din ceva care a avut blană?

Cârtiţa mănâncă râme şi de cele mai multe ori cârtiţa muşcă râma de cap. Pentru că odată ce le muşcă capul, râmele nu se mai târăsc, dar rămân vii. Aşa că vor rămâne vii în sol şi în timpul lunilor de iarnă, cârtiţa le mănâncă, dar pe unele nu ajunge să le mănânce şi, în timp, acestea îşi regenerează capul şi pleacă de acolo. Au abilitatea de a-şi contracta muşchii şi să dea coada în locul întregului corp şi apoi să se regenereze.

Ce creatură minunată este râma, pe care a creat-o Dumnezeu, astfel încât tu să o poţi tăia în trei bucăţi şi ea să se poată regenera, chiar şi capul.

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia II - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: stiinta, creationism, creatie, animale, evolutie, evolutionism, rama

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.