Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Midia - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

O creatură incredibilă nu este alta decât modesta midie. Aceste midii trăiesc în râuri şi în izvoare. Deşi par nişte fiinţe neinteresante, au o abilitate uimitoare de a supravieţui. Pentru ca aceste animale mici să ajungă la maturitate, trebuie să–şi petreacă o parte in viaţă, aproape şase săptămâni, în gura unui peşte gazdă, ca bibanul sau păstrăvul. Şi credeaţi că voi aveţi probleme cu creşterea! Dar cum fac aceasta?

Se numeşte midia lampsylis şi imită diferiţi peşti mărunţi sau peştişori aurii. Au şi un motiv pentru a face aceasta. Această midie se închide şi, apoi, îşi scoate afară ţesutul moale. Aceste ţesuturi moi seamănă cu o plevuşcă.

Unele dintre acestea sunt specifice unui anumit peşte. Trebuie să existe un anumit peşte care să vină şi să mănânce plevuşca. Astfel, cea care imită plevuşca, atrage bibanul cu o gură mare. Va sta acolo jos şi va face mişcări sacadate, care par să atragă bibanul. Bibanul va coborî, se va uita şi va spune: "Pare să fie o masă bună!" Îşi va deschide gura să prindă momeala pe care a făcut–o midia.

În clipa în care îşi deschide gura să prindă momeala, midia se deschide şi proiectează larvele şi ouăle în gura peştelui, în cazul acesta, bibanul, iar acestea se vor ataşa de branhiile peştelui. Acolo vor trăi ca paraziţi. Poate fi o relaţie de simbioză, dar ele beau sângele peştelui, din branhii, până sunt destul de mari să cadă şi apoi cresc.

Acum apar câteva întrebări. Cum poate o midie mică, ca o moluscă, să imite un anumit tip de mişcare, cum sunt mişcările sacadate? Unele parcă ar înghiţi aer. Au o gură mică, cu care parcă înghit aer. Altele au alte modele pe corp, o altfel de imagine, să spunem aşa, astfel încât ele imită un alt tip de peşte. Cum ar putea evoluţia să explice acest lucru?

Midiile trebuie să cunoască peştele potrivit în care să–şi proiecteze larvele şi ouăle. De unde ştiu care este peştele potrivit? Dacă ar trebui să fie un biban cu gură mare, atunci acesta trebuie să fie peştele pe care midia trebuie să–l găsească. Nu vă vine să credeţi că o mică creatură ca aceasta poate avea o acţiune imediată, după cum este nevoie să aibă, pentru că atunci când peştele îşi deschide gura, ştim cât de repede va apuca momeala.

Când peştele merge să apuce momeala, într–o fracţiune de secundă a şi prins–o. În fracţiunea de secundă în care peştele şi–a deschis gura, midia se deschide şi trage. Coordonarea este crucială. Trebuie să–şi calculeze bine timpul. Nici nu vă gândeaţi că un animal ca acesta poate avea reflexe de moment. Vă gândeaţi că este doar o moluscă sau ceva de pe fundul râului, care se deschide şi se închide puţin, dar este uimitor!

Haideţi să ne gândim la aceasta, pentru câteva clipe, din perspectiva evoluţionistă. În primul rând, cum ar fi putut evolua exact acest tip de midie chiar aici? Cum s–a întâmplat? Şi dacă a evoluat, de unde să fi ştiut ce să facă? Cum poate evoluţia să explice aceasta? Care ar fi explicaţia evoluţiei la acest lucru?

Nu pot să–mi imaginez. Nu pot să–mi imaginez că hazardul, şansa, ar putea da naştere aici unei asemenea armonii şi unităţi de care este nevoie. Dacă aceasta nu ar funcţiona, dacă midia nu şi–ar proiecta larvele în branhiile peştelui, aceasta ar dispare.

Trebuia să se fi întâmplat aşa chiar de la prima midie. De la prima, pentru că acesta este mecanismul lor de reproducere. Dacă nu s–ar fi întâmplat aşa cu prima, cu peştele corect, la timpul potrivit, având reflexul corect, iar toate funcţiile să aibă loc deodată, ar fi dispărut! Nu văd cum evoluţia ar putea să explice acest lucru. Midia lampsylis chiar sfidează evoluţia. Uimitor!

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia III - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: creationism, creatie, animale, evolutie

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.