Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Albina Melipone - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

V–aţi întrebat vreodată de unde vine vanilia? Dacă nu ar fi fost următoarea creatură extraordinară, vanilia nici măcar nu ar fi existat. În Mexic există o albină foarte mică. Nu este cu nimic mai mare decât un purice, dar este o albină adevărată. Nu are ac, dar e albină. Se numeşte albina Melipone. Această albină conţine ceva ce fiecare dintre noi savurăm din când în când: vanilia.

Dacă i–aş întreba pe oameni de unde provine vanilia, mi–ar răspunde că din bobul de vanilie. Dar de unde vine bobul de vanilie? "Provine de la un copac."

Nu, nu neaparat. Provine de la o orhidee. Orhideea de vanilie creşte pe copaci, ca o plantă agăţătoare. Aici apare problema. Orhideea de vanilie înfloreşte într–o singură dimineaţă din an. Ele nu înfloresc toate în aceeaşi dimineaţă. Dar vor înflori timp de două ore şi jumătate, trei şi, până seara, se ofilesc. Nu poate fi polenizată.

Dar ce problemă avem aici? Polenul bobului de vanilie este acoperit de un sept, în interiorul florii şi, astfel, polenul nu poate să iasă. Dumnezeu a creat o albinuţă, numită albinuţa Melipone, care ştie exact ce să facă pentru a poleniza floarea de vanilie, iar noi să avem bobul de vanilie, de unde se extrage vanilia pe care o savurăm cu toţii.

Mica albină se aşează pe floare. Ea ştie cum să se aşeze pe floare, împinge acel sept, găseşte intrarea şi pătrunde înăuntru. Când iese de acolo, va avea polen cu ea şi va merge la următoarea floare. Această albină a fost făcută pentru orhidee, pentru că, fără ea, nu am avea bobul de vanilie.

Aceasta datează încă de pe vremea lui Hernando Cortez. Când Cortez a venit aici, a mers în Mexic, i–a plăcut vanilia şi a dus–o cu el în Europa. Timp de 300 de ani au cultivat plante de vanilie. Cred că le–au obţinut prin tăiere, pentru că ei nu aveau boabele. Aceasta era prin anul 1519.

În 1836, un bărbat pe nume Moren s–a decis să meargă în Mexic, să descopere de ce acolo se fac boabe de vanilie. Stătea lângă florile de vanilie şi le privea şi, dintr–o dată, aude un bâzâit. Se uită şi vede această albină Melipone, care se pune pe floare, ridică septul, găseşte intrarea şi pătrunde acolo. Atunci el si-a zis: "Acum ştiu de ce în Mexic au vanilie, iar noi nu o putem obţine."

Urmează polenizarea artificială. Au început să cultive vanilia în Europa şi au obţinut–o pentru că au reuşit să o polenizeze artificial. Doar această albină este singura insectă care ştie cum să polenizeze acea orhidee. Astfel, orhideea şi albina sunt făcute una pentru cealaltă. Trebuiau să fie făcute împreună, în acelaşi timp, pentru că altfel, după o generaţie, orhideea ar fi dispărut. Nu mai există nimic altceva care să o polenizeze, dacă albina nu ar exista.

Dar dacă albinuţa nu are informaţia necesară pentru a şti cum să intre în floare, ceea ce celelalte insecte nu ştiu, floarea tot va dispare. Deci, a fost nevoie să fie create împreună. Acest lucru ne demonstrează că Creatorul nostru a făcut aceste lucruri astfel încât, dacă le studiem cu grijă, să stăm faţă în faţă cu o dilemă. Ar fi putut fi acesta un accident? Se poate ca acesta să fi fost creat aşa cum este?

Cred că Dumnezeu vrea să spună: "Uite, aceasta a fost creată exact aşa cum este!" Atunci El va primi gloria şi mulţumirea pentru că le–a făcut. E uimitor! Fără albina Melipone, nu ar fi existat orhideea de vanilie şi nici vanilia. Mulţumim, albinuţă!

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia III - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: creationism, creatie, animale, evolutie

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.