Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 18 - Zilele creației

In Geneza scrie ca Dumnezeu a creat universul in sase zile. Insa unii se intreaba ce inseamna cuvantul zi. Ce anume este o zi a creatiei ?

Majoritatii elevilor li se spune ca Pamantul are o vechime de 4,6 miliarde de ani si ca restul universului are o vechime mult mai mare. Multi crestini incearca sa adauge miliarde de ani in cronologia Bibliei. Cel mai adesea, se spune ca zilele creatiei reprezinta perioade extinse de timp, fiecare zi avand cateva sute de milioane de ani. Aceasta este teoria zi-era.

Sustinatorii acesteia sustin ca, in ebraica, cuvantul zi poate insemna o perioada lunga de timp. Insa, astfel, se ignora contextul la care se refera Geneza 1.

In Geneza 1, echivalentul ebraic al cuvantului zi e insotit de un numar, ca intr-o lista cronologica. In oricare alta parte din Biblie, acest lucru face referire la o zi obisnuita. De asemenea, e folosit in context cu dimineata, cum ar fi dimineata devreme. E folosit si alaturi de seara si nimeni nu se indoieste ca e vorba de o zi obisnuita. Asadar, cand scrie seara si dimineata, in mod clar e vorba de o zi obisnuita.

Drept urmare, zilele creatiei fac referire la zile obisnuite. O alta informatie din Biblie, cum ar fi liniile genealogice, ne arata ca aceasta creatie a avut loc acum 6 000 de ani.

Cum ramane cu cele 4,6 miliarde de ani?

Aceasta datare se bazeaza pe metode destul de incerte si pe numeroase presupuneri, cum ar fi evolutia. Nu se bazeaza deloc pe o stiinta reala, ce poate fi testata.

Astfel de speculatii nici nu se compara cu dovezile scrise ale lui Dumnezeu, Care este Martorul ocular al creatiei, iar El spune ca zilele creatiei au fost zile obisnuite, cu o durata de 24 de ore fiecare.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.