Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Verdictul științei: Creație - 9.4 - Cum să trăiești veșnic

Dragi prieteni, bine ați venit la un program nou și interesant, fiindcă am în fața mea ceva despre care vă voi vorbi mai târziu. Acesta e un nou program din seria „Verdictul științei: Creație!” Astăzi avem un invitat care ar trebui să aibă încă două cetățenii: cea maghiară și cea română.  Dl John Mackay este din Australia, e geolog, dar e și director internațional la „Creation Research”.

john mackay creationresearch

Mi-ai dat o revistă. Este o revistă științifică la care m-au atras cuvintele mari scrise în mijlocul coperții. Pe care eu nu le-am văzut. Am citi toate celelalte titluri. Noi suntem obișnuiți să citim tot ce e scris cu litere mici. „Cum să trăiești veșnic?” E o revistă științifică, nu?

Da, asta m-a și intrigat. În mod normal, teologii și creștinii discută despre viața veșnică, dar aceasta este o revistă științifică care are ca titlu al articolului principal „Cum să trăiești veșnic?”

Am luat repede revista, m-am uitat prin ea și am fost fascinat fiindcă au introdus „Methuselah flies”. Ai auzit de Metusala? Aici ne spune cum pot trăi muștele veșnic? Începe cu „Methuselah flies”, dar spuneți-ne dvs., dle teolog, cine este Metusala.

El a trăit mult. 969 de ani. Majoritatea suntem impresionați de faptul că a trăit 969 de ani. Noi vom muri mai mult ca sigur înainte de a face 96 de ani, cu excepția cazului în care Domnul are milă de noi. Eu aleg a doua parte, cea cu mila lui Dumnezeu.

Au început cu „Methuselah flies” fiindcă oamenii de știință au descoperit că dacă muștele nu mai fac sex, trăiesc mult mai mult. În loc să moară după două săptămâni, ele trăiesc de patru ori mai mult decât atât, adică opt săptămâni. Ei merg pe ideea că dacă muștele pot trăi mai mult, atunci și oamenii pot trăi mai mult.

Mie mi se pare interesant. Din punct de vedere științific, acești savanți recunosc că moartea nu e ceea ce ar trebui să fie. Cu alte cuvinte, ceva din interior ne zice că noi nu ar trebui să murim, ci că ar trebui să trăim mult mai mult.

Subtitlul spune astfel: „Oamenii de știință vor să păcălească moartea”. Recunoaștem că ar trebui să fie o soluție pentru problema morții. Știi ce le motivează cercetarea? De ce ar studia muștele pentru a încerca să țină oamenii în viață? Ei fac asta deoarece cred că oamenii și muștele sunt înrudite. Pe baza a cărei teorii cred ei asta? A evoluționismului! Molecule, alge, muște, oameni...

 Lumea a sărbătorit 150 de ani de la lansarea cărții lui Charles Darwin, „Originea speciilor”. Aceasta stabilește perspectiva asupra lumii, ea pune ochelarii cu care lucrează acești savanți. De asta dau șobolanilor o anumită chimicală și apoi spun că de asta nu o vor în cafea. Dacă omoară șobolanii, nu o mai dau la oameni. Prin urmare, ei cred că oamenii și șobolanii sunt înrudiți. Poate că unii oameni sunt șobolani, dar în realitate, oamenii și șobolanii nu au nicio legătură, după cum a spus Dumnezeu.

Următoarea sugestie a celui care a scris articolul va fi aceea de a diseca oameni fiindcă aceștia trăiesc mai mult. Poți observa un punct slab la această logică? În afară de partea cu sexul...

Fără sex, nu mai există copii. Nu mai există generația următoare. Poți face o generație să trăiască mai mult și să elimini apoi rasa umană. Tai creanga de sub tine... E clar că nu a nimerit încă formula, dar spune că putem face anumite lucruri pentru a ne lungi viața.

Tu lucrezi în domeniul educației. Ce anume știi tu că ar crește probabilitatea ca oamenii să moară?

Lucrurile pe care le știu eu au de-a face cu împotrivirea la legile lui Dumnezeu. Dumnezeu zice să nu lăsăm soarele să apună peste mânia noastră. Ce se întâmplă cu corpul nostru dacă continuam să fim supărați și să ne gândim la răzbunare? Ce se întâmplă cu abilitatea noastră de a dormi? Pur și simplu dispare. Iar cu cât dormim mai puțin, cu atât murim mai repede. Prin urmare, știm ceva care cu siguranță ne poate grăbi moartea.

Ce se întâmplă cu inima dacă mănânci alimente ce conțin mult colesterol? Știm că anume alimente, consumate în exces, sunt dăunătoare. În concluzie, dacă reduci mânia și colesterolul, asta îți va lungi viața. Dar știm că niciunul din aceste lucruri nu ne vor scăpa de moarte. Vom muri în cele din urmă. Cineva a spus odată că alimentele sănătoase doar ne lungesc drumul spre cer. Trebuie să vedem ambele perspective. Asta nu rezolvă problema la care vrei să-i găsești o soluție.

Să ne întoarcem la Darwin. El motivează acest lucru. Perspectiva ta e cea a unui creștin cu experiență. Cum crezi tu că ai parte de viață veșnică? O poți avea prin ceea ce mănânci, prin faptul că nu faci sex, sau trebuie să o cauți într-un alt domeniu?

Vom discuta despre asta la sfârșit. Acum vreau să vorbim despre oamenii care au fost afectați de teoria lui Darwin, mai ales în domeniul tău.

Există teologi care au zis că ar fi bine să spună că Dumnezeu a folosit evoluția. Acesta se numește evoluționismul teist. Vorbind din perspectiva științifică, aceștia mă scot din sărite. De obicei, aceștia sunt cei mai mari împotrivitori ai mei. Merg la universități, la colegii... De aici voi merge la un mare colegiu biblic din Anglia, unde am fost invitat de către studenți, nu de către profesori.

Aceștia mi-au spus că nu au niciun profesor care să creadă că Biblia este și o carte de istorie. Toți au fost influențați de Charles Darwin.

Citește-mi Geneza 1:1. Vom vedea aici de ce un creștin nu poate spune că Dumnezeu a făcut-o.

„La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul.” Îți dai seama că acesta este prima veste bună din Biblie? Teoria lui Darwin e ateistă, nu teistă.

Evoluționismul teist încearcă să-L implice și pe Dumnezeu. Ce înseamnă cuvântul „ateist”? Fără Dumnezeu. Dacă citești de la prima și până la ultima pagină din orice carte a lui Darwin, vezi că spune că nu e nevoie de Dumnezeu. Prin urmare, teoria este ateistă. Luată în serios, și până la ultima sa concluzie, teoria lui Darwin nu elimină doar crearea omului, ci elimină crearea oricărui alt lucru.

În Geneza 1, prima veste bună pe care o primim e faptul că nu am ajuns aici din greșeală. Citește Geneza 1:26. Mulți creștini care încearcă să pună la un loc evoluționismul și Dumnezeu spun că astea nu contează, ci că importantă e Evanghelia. Dar vestea bună începe în Geneza. Citește-mi versetul 26 și capitoul 1.

„Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ."”

Îți dai seama că aceasta e cea de-a doua veste bună din Biblie? Tu nu ești doar un animal. Cu alte cuvinte, omul are ca moștenire chipul lui Dumnezeu, iar caii și câinii nu au așa ceva.

Ai observat ce spune a doua parte? Dumnezeu ne-a făcut stăpâni peste animale. Știu că tu ai copii, iar acest verset îți dă autoritatea necesară ca să le spui să se dea jos din pat, să facă patul, îți autoritate să-i spui câinelui să se dea jos din pat. Teoria lui Darwin spune că omul este tot un animal. Biblia spune că suntem făpturi, la fel cum este câinele și maimuța, dar vestea bună este că omul nu e orice faptură, ci singura făptură creată după chipul și după asemănarea lui Dumnezeu. Avem două vești bune în Biblie și amândouă îl contrazic pe Darwin.

Citește-mi versetul 31 din capitolul 1. „Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.”

A treia veste bună din Biblie spune că Dumnezeu nu a greșit cu nimic. Nu a luat la întâmplare o mână de tărână, fără să fie sigur de ce va ieși din ea.

În călătoriile mele în jurul lumii colecționez tradiții locale și multe dintre ele arată că se trag din Geneza. Inuiții, din Canada și din Alaska, au propria poveste despre creare.

Bătrânul care a creat prima persoană a luat pietre și le-a aranjat în așa fel încât a creat un om. Dar când acesta a încercat să meargă, din cauză că pietrele erau țepene, acestea s-au crăpat și i-au căzut picioarele, ceea ce nu a fost prea bine.

Apoi a luat-o de la capăt și l-a făcut din țărână. Acest creator a încercat să nimerească materialul bun, ceea ce e de lăudat, dar i-a luat cam mult să reușească.

E interesant că Geneza ne spune nu numai că nu am ajuns aici la întâmplare, nu numai că am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar am și fost făcuți bine din prima. El nu S-a jucat cu Lego ca să vadă ce iasă, ci ne-a făcut direct bine.

În concluzie, există trei vești bune în Geneza 1. V-ați obișnuit deja cu teoria lui Darwin. De unde zice ea ca vine omul? Din molecule, iar apoi din maimuțe care au creierul mai mare... A fost nevoie de milioane de ani ca să arăți așa cum arăți azi. Cu alte cuvinte, Dumnezeu dă cu zarul când vine vorba de Univers și nimic nu ajunge să fie bun.

Atunci când cineva spune că Dumnezeu S-a folosit de evoluție e suficient să pui o singură întrebare: Despre care dumnezeu vorbești tu? Nu poate fi vorba de Dumnezeul din Geneza 1. Ca oamenii care locuiau în peșteri să poată pune stăpânire pe planetă trebuiau să inventeze arme mari, nu din acelea cu care să-și bată nevestele și să le tragă de păr în peșteri, cum vedem în desene animate, ci din acelea cu care să omoare creaturile anterioare.

Acum, noi suntem ocupați omorându-ne între noi, iar Charles Darwin s-a uitat în lume și a spus că noi am fost produși în urma luptei și a morții. Dacă se îndoiește cineva de acest lucru, trebuie doar să ia cartea „Originea speciilor”, să deschidă la ultimul capitol și să citească ultimul paragraf. Teoria evoluționismului vorbește despre milioane de ani de luptă, despre milenii de moarte, care au produs ceea ce vedem acum. Noi suntem în vârful piramidei. Dar nici noi nu vom fi aici prea mult fiindcă ne omorâm unii pe alții. Iar dacă încetăm să mai facem sex, ca să trăim mai mult, vom dispărea cu siguranță.

Poți observa importanța acestui lucru? Biblia spune că Dumnezeu a lucrat foarte repede, că totul a fost făcut bine și că nu a existat moarte sau conflict la început.

Darwin, în Anglia victoriană, a privit în jurul lui și a văzut doar moarte, suferință și lupte, a vizitat America de Sud și a văzut cum localnicii se omorau între ei, așa că a presupus că acestea au existat dintotdeauna. Dar Biblia spune că nu e așa.

Dumnezeu spune că la început totul a fost bun. Geneza 3, dle teolog, este un capitol foarte important. Despre ce vorbește acesta?

Despre consecințele care au loc atunci când Dumnezeu face un lucru bun, iar altcineva face exact opusul.

Cu alte cuvinte, este un capitol cu vești proaste. Veștile proaste sunt așa de rele fiindcă cele trei vești bune primite anterior au fost așa de bune. Geneza 3 ne permite să spunem că așa ne-a creat Dumnezeu? Nu. Noi am fost creați după chipul și după asemănarea lui Dumnezeu, ne folosim creierul pentru a lua decizii și, din păcate, am luat decizia opusă celei pe care ar fi trebuit să o fi luat. N-am fost forțați să o luăm, Dumnezeu nu ne-a pus să o luăm, ci noi am ales. Vestea proastă vine în Geneza 3. Care sunt consecințele?

După cum spune în Noul Testament, plata păcatului este moartea. Vezi fosilele pe care le-am adus azi? Toate sunt moarte. Consecința păcatului este moartea. Punctul crucial pentru cineva care spune că îl celebrăm pe Darwin de 18 luni, că există atâtea semne care ne spun că trebuie să-l credem și că, prin urmare, Dumnezeu a lucrat în felul acesta fiindcă adevărul nu se poate contrazice, că dacă există atâtea semne, înseamnă că ei știu despre ce vorbesc, iar Dumnezeu a folosit evoluția...

Totul se reduce la asta: fosilele, care sunt considerate dovezi ale evoluționismului, nu reprezintă istoria vieții fiindcă totul este mort. Acestea sunt dovezile morții. Biblia spune că Dumnezeu a fost acolo, iar moartea nu a venit pe planetă decât după ce Adam a păcătuit. Apoi vedem că Biblia nu ne arată doar de unde a venit viața, ci ne arată și de unde a venit moartea. Teoria evoluționismului, de asemenea, ne arată de unde a venit viața și moartea.Dar, la un moment dat, acestea se despart total și se contrazic cu privire la originea vieții și a morții.

Revenim la această revistă. Scriitorul spune că dacă băieții ar fi castrați, ar trăi mai mult și n-ar mai fi așa de stresați. El vorbește serios despre clonare și sugerează că, o dată ce tehnologia se va dezvolta destul de mult... Atunci când vei avea nevoie de un șold nou, vei primi un șold nou, când vei avea nevoie de un genunchi nou, ți se va da un genunchi nou, atunci când vei avea nevoie de un creier nou... Tu ai nevoie deja de unul, dar problema e că acestea nu sunt disponibile, așa că el a sugerat ca la fiecare 30 de ani să se facă o înnoire a hard-drive-ului. Acest lucru va face ca noi să nu murim, iar dacă nu murim, trăim veșnic.

Prin urmare, acest articol prezintă o altă modalitate prin care poți avea viață veșnică. Îți dai seama că Biblia nu ne arată doar de unde a venit viața, moartea, ci ne arată și soluția pentru problema morții.

Evoluția ne arată de unde a venit viața și moartea, iar acum vedem cum caută în mod serios să găsească o soluție la problema morții. Vei aștepta până o vor găsi? Dle teolog, vei căuta viața veșnică pe care o promit acești savanți, care spun că dacă au destui bani pentru cercetări, o vor găsi?

Mie nu-mi pasă de asta. Pentru că asta nu rezolvă nimic, nu-mi oferă viață veșnică, ci doar îmi prelungește viața de pe pământ și mă face să ajung mai târziu în locul în care îmi doresc să ajung, adică în cer.

Vrei să spui că nu-ți dorești să trăiești aici pentru totdeauna? El asta vrea. El are această lume fizică și spune că dacă putem înlocui părțile care nu mai funcționează sau dacă încetăm să mai facem sex, putem trăi aici pentru totdeauna.

Există motive pentru care aceasta n-ar fi o soluție bună?

Nu vreau să trăiesc într-un loc blestemat. Biblia vorbește și despre modul în care a fost afectată planeta, pe când teoria lui Darwin spune că Pământul este natural, că e așa cum ți-l faci.

Partea tristă e că cel care investește în această variantă a vieții veșnice va trăi alături de Saddam Hussein sau alții ca el, care vor avea, de asemenea, viață veșnică. Asta înseamnă că vei avea viață veșnică într-un conflict etern de care nu vei putea scăpa. Nu-mi pot imagina ceva mai rău decât atât.

Tu ai spus că vrei o altă formă de viață veșnică. Care este aceasta? Ai menționat ceva despre cer. În Cuvântul lui Dumnezeu există o promisiune frumoasă despre o zi în care pământul, care a fost blestemat din cauza a ceea ce am făcut noi, va dispărea, iar un cer și un pământ nou va fi locul în care vor locui cei care vor avea viață veșnică de la Cel care o poate oferi după cum a planificat El. Dacă blestemul implică țepușe și suferință, acestea nu vor mai exista?

Nu va mai exista păcat. Aceasta este o ofertă mult mai bună decât cea pe care o face el.

Mai am o nelămurire. Aici ne spune cum crede el că va obține viața veșnică. Va înlocui coastele, sistemul nervos, ne va injecta cu chimicale tot la 30 de ani, ne va da un nou hard-drive, ne va upgrada la Windows 12 anul viitor. Tu mi-ai spus unde vrei să ajungi, dar nu mi-ai spus cum vei ajunge.

Cu siguranță nu pot ajunge acolo aplicând tratamente cosmetice trupului meu fizic. În mine e ceva ce trebuie rezolvat, ceva ce nu are de-a face cu piesele de rezervă, cu coastele. Este ceva ce trebuie „reparat” de Cel care mi l-a dat, care a format partea nevăzută a omului, care a luat ființă prin faptul că Dumnezeu a suflat peste prima mană de țărână și așa am ajuns noi să fim persoane vii.

Chiar și în vremea lui Adam, problema nu era una externă. Nu mâna lui Adam sau a Evei a cauzat problema, ci decizia lor luată în interior. Prin urmare, trebuie să găsim o soluție pentru interior. Trebuie să reparăm programul, nu hard-drive-ul.

Permite-mi să te întreb ceva, dle savant. La ce m-ar ajuta să scot programul, sau să-l păstrez neatins, și să-i dau un nou drive. Dacă computerul tău e virusat, îl schimbi cu totul, și apoi introduci din nou vechiul program virusat, e ca și cum n-ai făcut nimic. Ai doar un sistem îmbunătățit, cu același program stricat.

Îți amintești cele trei puncte pe care le-am făcut la început? Geneza 1 spune că Dumnezeu nu a creat lumea la întâmplare, că nu suntem animale, ci am fost creați după chipul și după asemănarea lui Dumnezeu, și că am fost buni, perfecți, la început.

Geneza 3 ne arată că păcatul a întinat această imagine a lui Dumnezeu, iar Biblia, în rest, arată cum Dumnezeu și-a dus la îndeplinire planul pentru a salva acest om păcătos și întinat, care la început a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar acum trebuie recreat în acest fel.

Cei care vor să-L pună pe Dumnezeu la un loc cu evoluționismul, pot vedea că nu doar Geneza 1, 2 și 3 contrazice evoluția, ci și restul Bibliei fiindcă soluția este alta. Vestea bună care a început în Matei, Marcu, Luca și Ioan este aceea că Dumnezeu a venit pe Pământ și nu numai că a trăit o viață perfectă, dar a și făcut mult bine. A înviat morții, a vindecat bolnavii, lucruri care sunt contrare evoluționismului.

Dacă evoluționismul ar fi fost adevărat, Isus nu ar fi spus despre aceste lucruri că sunt bune. Dar El a făcut ce a fost bine, apoi a murit pe cruce și a înviat din morți. Asta mă fascinează pe mine, ca savant. Oamenii de știință sunt interesați de reguli și de legi, iar legea pe care o spune Dumnezeu încă din Geneza e aceea că plata păcatului este... Moartea.

De câte ori a păcătuit Isus? Nici măcar o dată. Cu asta se deosebește viața Lui. Chiar și Coranul recunoaște că Isus nu a păcătuit. El nu a păcătuit, dar a murit, totuși. Legal, dacă păcătuiești trebuie să mori, dar dacă nu păcătuiești și mori, înseamnă că nu mori pentru păcatele tale, ci pentru păcatele altcuiva. Vestea bună e că Dumnezeu a găsit o soluție legală la problema morții ca John Mackay și toți ascultătorii noștri care se vor smeri și vor accepta ce a făcut Dumnezeu în locul lor, să primească viață veșnică.

Nu e aceasta vestea bună a Evangheliei? Iar ceea ce ai menționat tu este vestea bună primită bonus. O nouă planetă... Eu de abia o aștept! Încercam să-mi imaginez cum va fi aceasta. Leul și mielul vor locui în același loc. Un nou Ierusalim va veni din slava lui Dumnezeu, având străzi din aur, râuri și pomul vieții.

De unde scoți aceste lucruri?

Din Biblie. Din ultima carte a Bibliei, din Apocalipsa, descoperirea despre Isus pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Ioan. Mi se pare fascinantă profeția din Vechiul Testament care zice că leul va sta lângă miel. Cred că acolo vei vedea și diavolii tasmanieni, animalele tale preferate, care nu vor mai așa de răi și care s-ar putea să fie la fel de mari ca înainte. Și nu va trebui să te îngrijorezi de rechini fiindcă nu va mai exista mare.

Mi-am amintit un lucru pe care vreau neapărat să-l rețineți. Dacă sunteți de părere că orice restaurare făcută în exterior va repara problema din interior, că exercițiile fizice, că botoxul, sau orice altceva, vă va rezolva problemele interioare și vă va scăpa de vinovăția pe care o simțiti din cauza păcatelor, greșiți. După cum am spus, nu contează de câte ori schimbi hardul și de câte ori updatezi computerul după ultimele descoperiri, dacă nu scapi de virus și nu ți-l curăță cineva din exterior, nu ai rezolvat nimic. Pur și simplu duci mai departe o situație dezastruoasă.

După cum scrie în Biblie, Isus e același ieri, azi și în veci, iar noi suntem aici astăzi fiindcă ce a spus în urmă cu 2000 de ani e valabil și azi. Nu contează când urmărești acest program, nu contează adâncimea în care te găsești acum fiindcă Dumnezeu, care a creat toate adâncimile din lume, te va auzi și te va scoate de acolo. Strigă-L doar, și El îți va răspunde. Asigură-te doar că mergi până la capăt și lasă-te îmbrățișat de dragostea Domnului Isus Hristos care iartă și care dă viață. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Vă mulțumim că ați fost alături de noi.

Extras din emisiunea Verdictul stiintei: creatie 9.8 - Culoarea pielii si rasele, cu dr. Mackay, www.creationresearch.net.

Etichete: stiinta, creationism, creatie, vsc, evolutie, viata vesnica, john mackay, transumanism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.