Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Saptamana "Verdictul stiintei: Creatie!" la AOTV - 9-15 noiembrie 2015

În perioada 9-15 noiembrie 2015, urmărește Săptămâna Creaționistă, intitulată “Verdictul Științei: Creație!”, numai la Alfa Omega TV! În acestă săptămână te invităm să urmărești dovezi științifice concrete, care atestă actul creației, atat programe pe TV, cât și articole și clipuri video online.

Explorează întinderea minunată a Cosmosului, a Universului nostru fascinant, descoperă trăsăturile planetei privilegiate Pământ (Luni, 9 noiembrie, ora 22), descifrează misterul vieții din ADN si celulele vii (Miercuri, 11 noiembrie, ora 23), informează-te despre dinozauri (Duminică, 15 noiembrie, ora 15:30), descoperă detalii minunate despre corpul uman (Marți, 10 noiembrie, ora 18) și animale și plante extraordinare ce sfidează evoluția (Marți, 10 noiembrie, ora 22)!

Urmărește zilnic emisiunile “Ora de Biologie” și “Verdictul științei: Creație!” și mai ales nu rata premierele săptămânii: documentarele “Cosmosul” (Joi, 12 noiembrie, ora 19), „Originea Speciilor” (Sâmbătă-duminică, 12-13 noiembrie, ora 19), „Astronomia susține creaționismul” (Luni, 9 noiembrie, ora 18) „Corpul uman” (Marți, 10 noiembrie, ora 18) și filmul “Întrebarea despre Dumnezeu” (Vineri, 13 noiembrie, ora 22)! Află dacă am fost Creați după chipul lui Dumnezeu, sau suntem pe planeta maimuțelor (Miercuri 11 noiembrie, ora 18)

Ți-am pregătit și numeroase alte talk-show-uri, documentare ștințifice captivante și dezbateri filozofice între teologii și ateii de top, pentru a-ți întelege și apăra mai bine credința (luni, marți și joi, ora 23). Vezi mai multe recomandari mai jos, pe această pagină. Și multe alte bogății de resurse, atât pe TV cât și online, la adresa: http://alfaomega.tv/creationism

Nu rata Săptămâna Creaționistă, 9-15 noiembrie 2015, doar la Alfa Omega TV!

Verdictul Științei este “Creație”! Care este verdictul tău?

In aceasta saptamana, Alfa Omega TV te invită sa urmaresti programe deosebite în care oamenii de știință susțin, dezbat sau combat creaționismul, aducând la lumină erorile teoriilor ștințifice evoluționiste și eventualele fisuri aflate pe paginile Bibliei. Poți afla acum dacă Dumnezeu a creat lumea, dacă a păcătuit știința sau dacă a evoluat Universul. Ce minuni ascunde corpul uman? Cine a conceput lumea minunata, animalele si plantele din jurul nostru?Ce nu a știut Charles Darwin? Ce s-a întâmplat cu maimuțele și unde au dispărut dinozaurii? Află acum care este, de fapt, adevărul despre enigmele istoriei, constată și tu că verdictul științei este: Creație.

Alfa Omega TVRevista Alfa Omega TV Magazin 5.6 - noiembrie-decembrie 2015

A aparut noul numar al revistei ALFA OMEGA TV MAGAZIN 5.6 - noiembrie-decembrie 2015, un numar special intitulat Știința și Credința, ce abordează acest domeniu de interferență între știință și creștinism din diverse perspective. Aboneaza-te si ti-o trimitem acasa, gratuit. Te poti abona online la adresa www.alfaomega.tv/revista, sau lasandu-ne numele si adresa ta la 0256.284.913 sau pe email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Știința si credința?

articole sustin creatiaBiblia spune că „În adevar, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. (Romani 1:20)”. Cel mai solid argument în favoarea existenței lui Dumnezeu, cu excepția Scripturii, îl găsim în creația Sa. Imensitatea Universului, complexitatea corpului uman, diversitatea plantelor si a animalelor, Pamantul ca singura planeta care poate sustine viata ne vorbesc despre maretia Creatorului. Lucrurile functioneaza atat de bine si armonios sugereaza ideea unui design inteligent.

Am dezvoltat si o sectiune online unde poti gasi numeroase articole si clipuri video suplimentare:  www.alfaomega.tv/creationism

Recomandări TV - 9-15 noiembrie 2015

Astronomia susține creaționismul - Documentar - Luni, 9 noiembrie, ora 18

E uimitor ! Aceasta e puterea lui Dumnezeu. El a vorbit și totul a luat ființă. Biblia ne spune asta. E vorba de o putere uimitoare. Îmi place cum e descris în Biblie procesul creării acestor sute de miliarde de galaxii, fiecare având sute de miliarde de stele. Totul e rezumat prin scurta afirmație: ""... a făcut și stelele"". Lui Dumnezeu I-a fost foarte ușor să creeze aceste sute de miliarde de stele, doar e Dumnezeu ! ""Pe lângă Pământ, hai să facem și o sută de galaxii ! De ce nu ? Așa, sigur Îmi voi impresiona creația !"" Pe mine sigur mă impresionează ! Biblia are dreptate când spune că slava lui Dumnezeu e revelată în cer.

Planeta privilegiată – documentar – luni, 9 noiembrie, ora 22

A fost nevoie ca multe lucruri să meargă perfect ca să existe viață complexă pe Pământ. Numărul factorilor acceptați ca necesari a tot crescut, lista tipică conținând cam 20 de factori. Trebuie să ne aflăm în locația corectă în galaxie, pe o planeta în zona locuibilă a stelei noastre, având în exteriorul sistemului solar planete gigante care protejează planetele dinăuntru de prea multe impacturi cu cometele, că ne învârtim în jurul stelei potrivite, ca să nu fie prea frig sau prea cald, că suntem pe o planetă care are o lună ce stabilizează vârful axei sale, că suntem pe o planetă terestră, care are o scoarță destul de groasă ca să mențină activitatea plăcilor tectonice, care are destulă căldură în interior ce poate circula lichidul de fier care generează câmpul magnetic, cu o atmosferă care are destul oxigen să permită organismelor complexe să supraviețuiască, care are apă destulă pe fiecare continent pentru a permite diversitatea vieții, pentru o biosferă activă care să susțină vietăți complexe. Toți acești factori trebuie întâlniți în același loc și timp în galaxie, dacă vrem să găsim o planetă la fel de locuibilă ca Pământul, necesară unei vieți complexe. Concluzia e că, într-adevăr, suntem o raritate în galaxie.

Filosofie, știință și dezbaterea despre Dumnezeu – luni, 9 noiembrie, ora 23

Stiinta respinge existenta lui Dumnezeu si datorita unor oameni de stiinta recunoscuti, preintre care Prof. Richard Dawkins si Prof. Stephen Hawking multi alti oameni cred acest lucru. Pe de alta parte, alti crecetatori si academicieni (Alistar McGrath, John Lennox, Keith Ward) raspund cu curaj acestui afront adus credintei. in aceasta serie de dezbateri, gazduita de Chris Jervis, profeori eminenti discuta subiecte arzatoare.

Geneza/Genesis – program pentru copii - marți-vineri, ora 9:30

Porniti intr-o calatorie extraterestra cu programul spatial al viitorului! Ca in "Autobuzul Magic", aceasta serie educativa plina de aventuri ii invata pe tinerii astronauti despre Sistemul Solar, calatorind alaturi de nava spatiala Genesis 7 si de modulul de aterizare Micul G. Pilotat de locotenentul Donton Andrews, sub comanda unchiului sau, Enoch Andrews, dar si a nepoatei sale, Priscilla Andrews, specialista in imagistica, naveta porneste intr-o calatorie de explorare a Sistemului Solar ce va dura un an. In timpul misiunii lor de descoperire a dovezilor, specialistul in comunicare locotenentul Abby Jennings si echipa de la sol lucreaza din greu de la centrul de comanda Genesis pentru a asigura reusita echipajului.

Corpul uman, inginerie divină – Documentar - Marți, 10 noiembrie, ora 18

Cât de repede aruncă mingile jucătorii profesioniști de baseball ? Au o viteză de aruncare de vreo 145 de kilometri pe oră. Dacă i-ați putea scoate brațul unui aruncător profesionist și să lăsați brațul așa cum e, adică să poată arunca mingea cu o viteză de 145 de kilometri pe oră, să detașați brațul chirurgical și, cumva, să-l atașați, tot chirurgical, celei mai apropiate rude, adică unui cimpanzeu, acesta nu va reuși niciodată să arunce o minge cu viteza de 145 de kilometri pe oră. Aceasta deoarece creierul lui nu are puterea de a controla degetele, încheietura și brațul precum o face un om. Evoluționiștii susțin că acest lucru e posibil în urma unor numeroase modificări minore succesive, de-a lungul unei perioade îndelungate. Însă eu vreau să vă spun că e cu mult mai probabil că totul a fost creat de un Geniu ce deține capacități de creare incredibile și care a pus de la început toate aceste abilități în acel jucător.

Comori ascunse – documentar – Marți, 10 noiembrie, ora 19

Nu trebuie să vizităm un muzeu pentru a descoperi opere de artă, bijuterii uimitoare sau bogății ascunse. E de ajuns să privim în jurul nostru. COMORI ASCUNSE îți dezvăluie frumusețea pură a unui simplu fulg de nea, să te minunezi de rezistența florilor de deșert, care sunt ascunse vederii celor mulți. În final, vei descoperi cea mai mare dintre comori: să-L cunoști pe Creator și El să fie Tatăl și prietenul Tău.

Metamorfoza – documentar - Marți, 10 noiembrie, ora 22

De-a lungul istoriei, fluturii au fascinat artiști și filosofi, oameni de știință și studenți cu misterul și frumusețea lor. Descoperiți lumea fascinantă a acestor ființe minunate. Trupul fragil al fluturelui este observat în detaliu. Cunoașteți îndeaproape ochii, compuși din mii de lentile individuale, aripile acoperite cu panouri solare microscopice și sisteme de navigare care direcționează cu precizie fluturii în migrarea lor anuală dinspre Canada înspre Mexic. Cum au apărut aceste creaturi extraordinare? Sunt ele produsul unui proces orb și întâmplător? Sau au fost proiectate de un Creator?

Cum a apărut Biblia – miercuri, 11 noiembrie, ora 10

Primul episod ne arata cum a aparut Vechiul Testament. Acesta pare sa fie scris de mana, obiecei care, in acele vremuri, era mult mai influent decat transmiterea pe cale orala. De aceea, increderea in Vechiul Testament este foarte puternica. Manuscrisele de la Marea Moarta dovedesc ca textul biblic (intodeauna copiat de mana) a ajuns la noi intr-o forma precisa de-a lungul anilor. Episodul al doilea vorbeste despre ce contine Noul Testament si cum acesta a fost scris. Relatat din viata lui Isus Cristos in timpul raspandirii Evangheliei. De asemenea, urmarim calatoria lui Constantin Tischendorf cautand vechile manuscrise in biblioteca de la Vatican din Roma.

Creați după chipul lui Dumnezeu sau planeta maimuțelor – Documentar - Miercuri, 11 noiembrie, ora 18

Va fi vreodată găsită veriga care lipsește? În acest curs captivant, Dr. David DeWitt dezvăluie de ce răspunsul este „nu!’’ Subliniind subiecte științifice controversate ca ADN, comparația om/creier de maimuță. DeWitt critică arborele evolutiv care se presupune că face legătura dintre om și maimuță, dezvăluind rădăcinile pentru ceea ce sunt de fapt: ficțiune.

Descoperind misterul vieții – Documentar – miercuri, 11 noiembrie, ora 23

Cum a aparut viata? Cred ca nu a existat vreo alta intrebare care sa mistifice omenirea mai mult decat aceasta. Este viata de pe pamant, in incredibila sa complexitate si diversitate, rezultatul unui proces de evolutie, asa cum cred multi oameni de stiinta inca din vremea lui Charles Darwin? Sau este vorba despre altceva? Descoperind misterul vietii, este o calatorie fascinanta in interiorul unei celule vii, o lume microscopica elaborata, cu sisteme distincte care indica dovezi coplesitoare ale unui design inteligent.

Pasiune pentru plante – documentar – joi, 12 noiembrie, ora 10

Documentar despre viata si activitatea profesorului Sir Ghillean Prance, directorul gradinii botanice regale din Kew-Anglia una dintre cele mai cunoscute gradini de acest fel din lume. Copii dumneavoastra vor calatori impreuna cu el, ei vor invata cum ar trebui sa se ingrijeasca de Pamant. Ei nu numai ca vor vedea cum Dumnezeu a creat totul sa se potriveasca, dar ei vor intelege ca Tatalui ii pasa de fiecare detaliu din viata lor.

Cosmosul – documentar – joi, 12 noiembrie, ora 19

În acest documentar este cercetată întinderea spațiului, dezvăluind incredibila putere a Creatorului nostru. Prezentându-vă programul planetariu proiectat de astrofizicianul Jason Lisle al binecunoscutei companii Creation Museum. Acesta relevă lucruri uimitoare despre universul nostru slăvindu-l pe Dumnezeu ca și Creator. Folosind animații de ultimă generație, telespectatorii sunt purtați într-o călătorie dincolo de sistemul nostru solar până la marginea universului. În timp ce aflăm tot mai multe despre univers, continuăm să rămânem uimiți în fața diversității și frumuseții pe care o descoperim. Deși a fost afectat de blestem, universul încă reflectă lucrarea măreață a lui Dumnezeu.

Praf sau destin – documentar, joi, 12 noiembrie, ora 22

Pesti care isi depun ouale pe uscat. Pasari care navigheaza mii de kilometri fara busola. Lilieci care ataca nestingheriti prada in toiul noptii. In Praf si destin sunteti invitati sa va minunati de cele mai extraordinare miracole ale naturii. Fiecare dintre aceste minuni ale naturii ofera o marturie de necontestat pentru faptul ca planeta nu s-a nascut din praf, ci este creatia unui Dumnezeu viu.

Ecuația credinței – Film – vineri, 13 noiembrie, ora 11

Există Dumnezeu? Oare știința dovedește existența lui Dumnezeu sau ne oferă mai multe motive de îndoială? Doug Holloway, un familist aflat la un pas de faliment în căsnicie și financiar, începe o călătorie cu scopul de a-și găsi tatăl natural, Dr. Eugene Holland. Dr. Holland este într-o misiune pe cont propriu – Ecuația Credinței – prin care ar putea sa dovedească existența lui Dumnezeu. Cea mai mare provocare a lui? Să-și ducă la împlinire scopul, înainte ca o afecțiune la nivelul creierului (CJD) să îi afecteze capacitatea de a raționa. În curând cele 2 călătorii se întâlnesc în timp ce amândoi se luptă să reîntregească familia și să găsească speranță în Dumnezeu. O poveste emoționantă despre familie și credință.

Luna și dincolo de ea – documentar, vineri, 13 noiembrie, ora 17

„Capitane Irwin imi pare rau sa va spun ca nu veti mai putea pilota vreodata.” Devastat, pilotul de testare se afla acum intr-un salon de spital si vede infrangerea in diagnosticul pronuntat de doctor. Dupa zece ani si multa rugaciune, el a zburat pe luna. Descoperiti secretul colonelului James Irwin, din aceasta poveste captivanta.

Întrebarea despre Dumnezeu – film – Vineri, 13 noiembrie, ora 22

Știrile anunță că un grup de savanți de la MIT au dezvoltat un supercalculator în stare să gândească singur. Agenții guvernamentali însă opresc folosirea acestui calculator, după ce el accesează internetul și închide sute de website-uri. Stephen Kendrick a fost unul din programatorii proiectului supercalculatorului, și acum are un alt super-calculator. Alături de alții, el pune la cale un plan pentru a folosi o copie a programului savanților de la MIT pe acest nou supercalculator, în ciuda opreliștilor și a unei investigații guvernamentale.

Proiectul dinozaurul – Film - Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 9:30

Șansele lui Mike de a câștiga concursul de știință scad la minim în momentul în care experimentul lui are parte de un accident. Însă descoperirea unui os de dinozaur îi reînvie speranța. Dar în momentul în care Mike află că teoria evoluției vine în conflict cu credința lui creștină, alege să își apere credința, chiar cu riscul de a pierde concursul științific. 

Originea speciilor - a avut dreptate Darwin? Documentar - Sâmbătă și duminică, 14-15 noiembrie, ora 19

Dr. Terry Mortenson și-a dobândit diploma de doctorat în istoria geologiei la Coventry University, din Anglia. A studiat și a ținut discursuri despre creație și evoluție mai bine de 25 de ani. În ”Originea speciilor: a avut dreptate Darwin?”, dr. Mortenson analizează îndeaproape afirmațiile făcute de Darwin în cartea care a schimbat lumea. El răspunde la întrebări precum ”Ce este selecția naturală ?” ”Pot fi benefice mutațiile ?” ”Animalele chiar se pot schimba de la rasă la alta ?” și, cea mai importantă, ”Care este perspectiva biblică asupra acestor subiecte ?”

Echipajul Life Flight – film - sâmbătă, 14 noiembrie, ora 22

Avand un continut evanghelistic si plin de actiune, Life Flight este un film deosebit despre cum iti poti gasi scopul in viata. Un program plin de esenta, avand ca protagonisti oameni care au incercat sa dea sens vietii lor – de la un veteran al razboiului din Vietnam, la o infirmiera plina de idealuri pierduta printre hartii si birocratie.

Universul nostru fascinant – documentar – Duminică, 15 noiembrie, ora 23

Pregătiți-vă pentru o călătorie în spațiul cosmic, o călătorie într-o lume a măreției, a frumuseții fascinante, a necunoscutului. Cum a luat naștere Universul? Ce rol joacă ființele umane în această lume? Suntem singuri în Univers? Infinitul și măreția Cerului ne face să ne punem o mulțime de întrebări fundamentale. Ce ține stelele și planetele pe orbită? După ce legi sunt ele conduse? Au apărut ele la întâmplare sau au fost gândite și create de Cineva? Documentarul vă prezintă imagini telescopice uimitoare și opinii captivante ale unor oameni de știință și teologi, printre care Alister Mcgrath și John C. Lennox

creationism sectiune

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.