Care sunt diferențele dintre Dumnezeu și Moș Crăciun?

Care sunt diferențele dintre Dumnezeu și Moș Crăciun?

Scris în . Publicat în Creștinul și ALTE RELIGII ȘI FILOSOFII.

Vom încheia anul acesta cu o scurtă analiză asupra diferențelor dintre Dumnezeul cel Atotputernic și Moș Crăciun. Citește acest articol și copiilor tăi!

1. Existența

Prima și cea mai mare diferență este că Moș Crăciun nu există. El este doar un personaj fictiv. Și chiar dacă Moș Crăciun ar exista, ar fi doar o creatură păcătoasă care ar avea nevoie de harul mântuitor al Creatorului său.

2. Locuința

Moș Crăciun „trăiește” în Polul Nord înconjurat de zăpadă. Dumnezeu este peste tot pentru că El este omniprezent. Cel Preaînalt nu este limitat de spațiu.

3. Prezența

Spre diferență de Dumnezeu, Moș Crăciun „ne vizitează” doar o dată pe an (Ajunul Crăciunului). Tatăl nostru ceresc este cu noi tot timpul pentru că prezența Lui este fără margini.

4. Puterea

Moș Crăciun poate călători în jurul lumii o dată pe an cu ajutorul renilor. Dumnezeu este infinit mai puternic. Dumnezeu poate crea totul din nimic. Trimite ploaie, împarte Marea Roșie în două, oprește soarele și învie morții. Nu este nimic imposibil pentru El!

5. Mânia

Moș Crăciun aduce cărbuni copiilor răi însă nu le spune despre pocăință. Este indiferent și apatic. Domnul este un Dumnezeu iubitor, însă el este supărat pe păcat. În același fel în care a promis că va binecuvânta pe poporul Său, El a promis că va pedepsi pe cei răi pentru totdeauna.

6. Mântuirea prin fapte

Moș Crăciun dă daruri bune copiilor cuminți și cărbuni celor răi. Întregul sistem al lui Moș Crăciun se bazează pe meritul omului. Cum vom ști vreodată dacă am fi fost suficient de buni pentru a câștiga un cadou de la Moș Crăciun? Nu știe că toți suntem răi și neascultători? Evanghelia slavei lui Dumnezeu ne dezvăluie că Dumnezeu ne binecuvântează și ne iartă păcatele prin credință. Credința în moartea și învierea lui Isus pentru păcatele noastre. În Hristos suntem eliberați de orice păcat.

7. Tipurile de cadouri

Deși poate fi adevărat că „darurile lui Mos Craciun” sunt fabuloase, trebuie să ne amintim că sunt doar obiecte materiale. Jucăriile vor dura un an sau doi iar mai apoi se vor rupe. Însă darul lui Dumnezeu, viața veșnică, durează toată veșnicia. Nimeni nu poate smulge unul din mieii lui Dumnezeu din mâna Lui Atotputernic.

8. Confort

Lui Moș Crăciun nu îi pasă cu adevărat de noi. El vine o dată pe an, ne lasă niște cadouri și apoi pleacă fără să spună nimic. El nu este acolo pentru a ne ajuta de-a lungul anului. Biblia ne învață că Mântuitorul nostru este întotdeauna cu noi să ne mângâiem și să se îngrijească de noi.

9. Răspunsul nostru

Ce vrea Mos Craciun de la noi? Câțiva biscuiți cu lapte! Ce vrea Dumnezeu de la noi? Inima noastră, sufletul nostru, întreaga noastră ființă! Domnul nu vrea ca noi să-i mulțumim o dată pe an. El dorește ca noi să-L lăudăm în toate zilele vieții noastre, să ne bazăm viețile pe Cuvântului Său.

10. Spuneți tuturor vestea bună

Moș Crăciun nu ne dă nicio misiune în această viață. Nu-i pasă dacă vorbim cu alții despre el sau nu. Însă când începem să credem în Evanghelie, Dumnezeu dorește ca noi să spunem întreagii lumi despre ceea ce a făcut Isus. Ai vorbit vreodată cu unul dintre prietenii tăi despre Mântuitorul tău? Când împărtășiți vestea bună, glorificați pe Tatăl vostru ceresc și faceți bine sufletului celui căruia îi vorbiți. Este actul suprem al dragostei!

Concluzie

Prin urmare, Moș Crăciun nu este Dumnezeu și Dumnezeu nu este Moș Crăciun.

Sărbători fericite tuturor și un an nou fericit!

Sursă: Evangelical Focus

3863 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.