Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Femeia care studiaza - de Lidia Schiopu

Adevarul te eliberează…

Într-o seară povesteam unor femei, despre începuturile mele în lucrarea de slujire… vorbeam despre stângăciile începutului, despre bucuriile și satisfacțiile trăite dar și despre eșecuri și greșelile făcute. La un moment dat, una dintre fete îmi puse o întrebare: “nu vă este teamă să povestiți despre toate aceste lucruri?” “Teamă?”- am zis. “Ce fel de teamă? și pentru ce teamă?” “Păi… teama că, oamenii auzindu-vă vorbind despre aceste greșeli, înfrângeri, s-ar putea să-și schimbe părerea despre d-voastră!” (A! deci asta era! Părerea celor din jur!) “Draga mea - i-am zis - Dumnezeu oricum cunoaște toate aceste lucruri… le știe. Am vorbit cu El despre ele… și El m-a iertat de cele greșite, m-a ridicat de fiecare dată și m-a încurajat să merg mai departe… Și dacă El le știe pe toate, ce importanță are că le știți și voi? Și dacă El mă acceptă exact așa cum sunt, ce contează părerea altora?

Eu sunt liberă să-mi trăiesc viața înaintea Domnului meu fără să mă las influențată de atitudinea sau părerea celor din jur. Dar, nu întotdeauna am fost la fel. Încă din copilărie căutam să câștig aprobarea și aprecierea celor din jur, a părinților în primul rând. Atunci mă simțeam bine… Voiam să se zică despre mine că sunt o fată cuminte, credincioasă… și făceam eforturi pentru asta. Numai că, tot nu puteam mulțumi pe toată lumea, iar eu trăiam descurajare, frustrare că nu mă ridicam la standardele lor. Depindeam de părerea altora pentru a mă simți bine.

Într-o zi, Dumnezeu m-a eliberat de acest jug - îl pot numi “jug” sau chiar “robie”. Veți cunoaște ADEVĂRUL și ADEVĂRUL vă va face slobozi, adică liberi. El, Domnul este ADEVĂRUL și TOT ce spune El, este ADEVĂR.

Când am înțeles că valoarea mea nu este cea pe care oamenii mi-o dau și că eu sunt valoroasă pentru că El îmi dă valoare, am experimentat o adevărată eliberare! Atunci am simțit adevărata libertate! Libertatea în Cristos! Mi-am descoperit identitatea! Nu aveam de ce să mă tem și de ce să mă rușinez. El, m-a răscumpărat, făcându-mă o fiică de rege, o prințesă! Cristos m-a făcut moștenitoare a tot ce are El! El își împarte biruința Lui cu mine și atunci căderile mele sunt îmbrăcate în biruința Lui… El, mă iubește necondiționat și veșnic! Și într-o zi mă va conduce la brațul Său spre tronul Tatălui, prezentându-Și mireasa!

Și dacă toate acestea sunt adevărate și SUNT, de ce să-mi pese de judecățile altora? Sunt liberă să fiu eu, să mă exprim pe mine însămi așa cum sunt… sunt liberă de orice frică, de orice condamnare, sunt liberă să trăiesc o viață plăcută Lui - Domnului meu. Pe El vreau să-L mulțumesc. Aprecierea Lui mi-o doresc, îmbrățișarea Lui și zâmbetul Lui peste viața mea! Sunt liberă în EL! și nu mai depind de părerile altora pentru a mă simți bine, pentru a mă simți valoroasă.

Cu cat studiez mai mult Cuvantul Lui, cu atat devin mai libera, deoarece imi cunosc indentitatea si valoarea pe care El a pus-o in dreptul meu. Studierea cuvantului Sau ma face pe deplin libera.

Veți cunoaște ADEVĂRUL și ADEVĂRUL vă va face liberi! Numai El ne poate elibera de orice frică, condamnare, de orice vinovăție și de orice etichete puse de alții. Și, numai în El, ne putem bucura de adevărata libertate!

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.