Dumnezeu schimbă oamenii și comunitățile
„Cer deschis peste Oltenia” la Biserica „Vestea Bună” din Drobeta-Turnu Severin
Rugăciunea și închinarea sunt elemente de bază în viața creștinilor care contribuie la apropierea de Dumnezeu. Bisericile care pun accent pe viața de rugăciune pot vedea cum crește impactul lor în comunitate, iar oamenii sunt mai sensibili la Cuvântul lui Dumnezeu. De 12 ani, Biserica „Vestea Bună” din Drobeta-Turnu Severin a început lucrarea „Cer deschis peste Oltenia” din dorința ca oamenii să-L cunoască pe Domnul Isus.
Regiunea Olteniei este cunoscută, din punct de vedere spiritual, ca una foarte dificilă, chiar aridă. Liderii Bisericii „Vestea Bună” din Drobeta-Turnu Severin au dorit să ducă Cuvântul lui Dumnezeu la inimile oamenilor din comunitate. Așa s-a născut maratonul de rugăciune și închinare „Cer deschis peste Oltenia”.
Dumitru Geru, pastor: Noi credem că prin lauda și închinarea pe care o aducem în acest loc, care este o zonă foarte înțelenită din punct de vedere spiritual, Duhul lui Dumnezeu va lucra. Credem că închinarea are putere în lumea spirituală și este o armă prin care noi pătrundem în comunitate, prin care noi înaintăm cu Evanghelia.
Cristi Rațiu-Geru, pastor: Este o nevoie a bisericii noastre pentru a avea o revelație mai mare despre închinare, despre rugăciune și vrem să ducem închinarea la un alt nivel. Credem că Domnul ne folosește în aceste vremuri în națiunea noastră ca să aducă un impact prin laudă și închinare, prin rugăciune și mijlocire.
Creștinii spun că rugăciunea reprezintă pentru suflet și duh ceea ce este respirația pentru trup.
Aurelia Geru, Biserica „Vestea Bună” – Drobeta-Turnu Severin: Un creștin nu poate să existe fără rugăciune. Este momentul încărcării, revelației, inspirației divine. În momentul acela poți să primești totul. Consider că fără rugăciune, Biserica „Vestea Bună” nu ar exista.
Ramona Rațiu-Geru, Biserica „Vestea Bună” – Drobeta-Turnu Severin: Suntem creați să aducem bucurie inimii Domnului, noi suntem din El și El din noi. Închinarea este acel moment de profunzime în relația cu El, de petrecerea timpului cu El. Suntem gata să fim acea generație care ascultă inima Lui, care vrea să facă pe plac, să iubească așa cum este iubită? În Oltenia vrem să antrenăm o generație pentru ceea ce urmează. Vremurile sunt aproape și El are nevoie de închinători.
Biserici și case de rugăciune din țară s-au întâlnit pentru a înălța rugăciuni nu doar pentru Oltenia, ci pentru întreaga Românie.
Ramona Rațiu-Geru: Ne-am rugat conform versetului 14 din 2 Cronici 7: „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” Credem cu tărie că El s-a atins de pământurile Olteniei, de pământurile României și El tămăduiește țara noastră.
Cristi Rațiu-Geru: Credem că împreună cu alte biserici, împreună cu alte Case de rugăciune, putem avea o străpungere la nivel spiritual în țara noastră. Bisericile au nevoie de o trezire a creștinilor. Noi avem nevoie de o trezire în viețile noastre și lauda și închinarea, rugăciunea și mijlocirea ar trebui să facă parte din viața noastră personală.
La acest maraton au participat echipe de laudă și închinare, precum și mijlocitori din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Deva, Ploiești, București, Craiova și din Drobeta-Turnu Severin. Timp de trei zile, participanții la maratonul „Cer deschis peste Oltenia” s-au rugat și au adus laudă lui Dumnezeu.
Daniel Ivan, București: Tatăl mi-a arătat o viziune când a fost vorba să vin aici și mi-a spus că El vrea să vindece inimile oamenilor din acest loc pentru că deseori ne ducem în duhul de orfan și El vrea să funcționăm dintr-un duh de înfiere.
Raluca Bozga, București: Știm că atunci când venim și slujim împreună, în primul rând punem semințe de credință. Știm că există, în același timp, și un război spiritual de care suntem conștienți.
Beni Mutașcu, Timișoara: Am simțit cum Dumnezeu vrea să lucreze ceva nou în generația tânără. Vrea să ridice tineri viteji, să lase duhul care era peste Caleb, să meargă să facă lucrările lui Dumnezeu, să câștige teritorii pentru El și să facă lucrarea Lui în țară.
Patricia Meleg, Deva: Oamenii sunt deschiși să audă Cuvântul, să asculte Evanghelia și s-a văzut o schimbare. Noi, ca biserică, am venit în fiecare an mai schimbați de aici, mai uniți, mai înflăcărați, cu o nouă revelație, cu o nouă direcție.
Articolul a fost publicat în revista Alfa Omega TV Magazin (anul 14, nr. 4), din iulie-august 2024, cu tema „Între sacru și secular”. Mai multe despre revistă și despre cum te poți abona: https://alfaomega.tv/revista