Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ce inseamna sa fi o biserica relevanta - Titus Coltea

Relevanta crestinului - Daca ma uit inapoi, cuvantul este intr-adevar frumos. Poate are semnificatie pentru unii, dar cei mai multi crestini nu stiu ce inseamna. Ce vrei sa vorbesti despre relevanta? Probabil ca ce se ascunde in spatele acestui termen „relevanta” este de a fi o expresie adecvata, autentica a crestinismului primar. Cam asta cred ca ar insemna sa fii relevant, asta inseamna sa reprezinti o alternativa care este viabila, reala, genuina a Imparatiei lui Dumnezeu! Nu limbaj de lemn, nu doar sa ai un batic legat si sa crezi ca aceasta este marca sfinteniei sau sa fii tuns, ca si cum acesta ar fi omul adevarat evlavios. Asta nu are relevanta, poate datoita faptului ca esti considerat a fi ignorant, anticultural.

„S-a batut multa moneda” pe aceasta expresie relevanta. Parerea mea este ca s-a creat mult zgomot, pentru nimic. Relevanta, dupa mine, consta in a aduce lumii misiunea si mesajul lui Isus Hristos, in termenii in care Hristos i-a aduc si nu cred ca lumea are nevoie de ceva mai mult in generatia in care traim, decat exact ceea ce Hristos a venit sa aduca: predicarea Evangheliei, iluminarea mintii cu adevarurile lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este nici mort, nici surd, ci vorbeste si cand vorbeste Dumnezeu e bine ca omul sa-si deschida urechile sa spuna: Vorbeste, Doamne! „Sa traiti, am inteles!” Asta este predicarea Evangheliei.

Din sutele de voci, care mai de care mai tipatoare, confuze. Smintelile care sunt in jurul nostru, tot felul de ideologii care mai de care mai aberante. E nevoie ca oamenii sa auda clar mesajul lui Dumnezeu. Dumnezeu este! Dumnezeu nu este nici mut, nici surd, ci vorbeste si El a trimis in lume pe Fiul Sau. Asa cum spune Pavel: Dumnezeu porunceste tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca. Pentru ca vine o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, dupa omul pe care l-a randuit pentru aceasta si despre care a dat o dovada netagaduita, prin faptul ca L-a inviat din morti: Isus Hristos! El trebuie predicat cu indrazneala! Si orice roman care se pretinde intelectual si n-a citit o evanghelie, imi pare rau, este stupidul stupizilor! Este niet cultura cand tu nu stii cine este Hristos, pentru ca El este captul culturii. Crestinismul a fost cu capul si cu umerii si a transformat lumea din jurul nostru si in continuare o face. Du-te in oricare alta cultura in care nu este Hristos si vei vedea absurditatile, pretul ieftin. Un scuipat valoreaza o viata umana! Numai in crestinism este valoarea ultima pe care Dumnezeu ne-a dat-o si ne-a invatat ce inseamna omul.

De aceea e nevoie sa predici Evanghelia. Asta inseamna relevanta. O predicare a Evangheliei cu indrazneala, cu putere, cu Duh Sfant, coerenta, articulata, cu dovezi. De aceea evanghelicii sunt asa de necesari in ceea ce inseamna misiunea pe care Hristos ne-a dat-o: sa aducem la ascultarea credintei pe toate neamurile. Nu balbaieli, nu presupuneri, nu „crede si nu cerceta”, nu tot felul de alte simboluri, istorii, icoane si practici superstitioase, care defapt sunt o ofensa la adresa suprematiei si suficientei lui Isus Hristos.

Urmatorul lucru de care avem nevoie este apoi demonstratia faptului ca Isus Hristos este Domn asupra dracilor. A ne uita la realitate si a nu face acest reductionist simplist la care realitatea nu este numai ce izbeste ochiul. Stiinta moderna,cosmologia moderna, astrofizicienii spun ca exista universe paralele indubitabile si unul dintre universurile paralele care exista cu noi si se interfera cu noi este lumea spirituala. De aceea este nevoie atat de mult ca sa adresam aceasta lume spirituala care ne paraziteaza, ne impinge, ne hartuieste, ne robeste si ne face sa ii implinim agenda intunericului. Cultura a mortii, cultura a pacatului. Pentru asta, nu o poti face jucandu-te cu pusti de soc. Nu stiu cand erai copil daca te-ai jucat cu pusca de soc. Eu m-am jucat cu pusca de soc si cu gloante de calt. Asta inseamna ceea ce fac majoritatea cand merg sa poarte razboiul. Este un razboi pe viata si pe moarte, un razboi vicios care se lupta cu forte puternice, cu draci impielitati care trebuie sa fie ucisi, spintecati, asa cum vorbea despre Samson: el ne-a inmultit numarul de morti si a pus pe fuga ostile vrajmasului. E nevoie de oameni plini de Duh Sfant sa mearga sa puna pe fuga ostile vrajmase, sa inmulteasca numarul de morti in cohoartele demonilor si sa aduca eliberare. Apoi, e nevoie ca Evanghelia sa fie insotita de vindecari. Hristos a venit sa se adreseze tututor partilor unei persoane si noi suntem suflet, suntem spirit si suntem trup. La nivelul sufletului e nevoie de Evanghelie, la nivelul spiritului e nevoie de eliberarea acei paraziti infecti din haurile iadului (duhuri necurate) si la nivelul trupului e nevoie de vindecare.

http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.