Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Despre relevanța Bisericii și a creștinului - Adiel Bunescu, pastor, București

Cand vorbim despre relevanta Bisericii, aceasta este importanta la toate dimensiunile. Poate cel mai putin am reflectat asupra Bisericii ca institutie. Cand vorbim de relevanta putem sa o idolatrizam si sa zicem ca totul e relevanta, dar in esenta ea presupune asigurarea noastra a faptului ca mesajul nostru este auzit, ca nu este bruiat, ca nu vorbim limbi straine, ca nu raspundem unor intrebari pe care oamenii nu si le pun. De aceste elemente este legata relevanta Bisericii. Noi avem un mesaj datator de viata.

Preocuparea pentru relevanta cred ca ar trebui sa fie faptul ca vrem sa ne asiguram ca oamenii il aud, ca acest mesaj ce are raspunsurile pentru toate intrebarile fundamentale ale vietii ajunge la oamenii care si le pun. Acest mod pune in contact intrebarea pe care o are omul, cu raspunsul pe care Evanghelia il ofera. De aceea, cred ca are de a face cu relevanta comunicarii si cu relevanta ritmurilor de viata.

De exemplu, daca o biserica functioneaza intr-un ritm care nu permite oamenilor sa o vada, sa se expuna la ea, sa se alature e un bruiaj in calea comunicarii, dat fiind faptul ca noi ne dorim sa comunicam Evanghelia. Atunci trebuie sa comunicam Evanghelia intr-un mod in care o face sa ajunga la cei pe care dorim sa ii aducem la Dumnezeu pentru a se bucura si ei de ceea ce ne bucuram noi.

Relevanta individului cred ca se leaga de relevanta comunitatilor, ele merg impreuna. Acestea cred ca au de-a face cu a sti cu ce se framanta oamenii, a sti preocuparile culturii in care traim, aspiratiile acesteia.

De asemenea, mai are de a face cu intelegerea motivatilor oamenilor, inspre ce alearga, ce cauta, pentru ca mai apoi sa venim si sa le aratam ca toate cautarile duc inspre altceva inafara de Dumnezeu (ca si cautari fundamentale, profunde). Trebuie sa ii ajutam sa inteleaga cum Hristos este raspunsul cautarilor lor. Nu poti face aceasta daca nu intelegi lumea in care traiesti, daca nu stai de vorba cu oamenii si nu esti expus la lucrurile la care sunt expusi ei. Intr-adevar, aceste lucruri trebuie facute cu discernamant si folosindu-ne intelepciunea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Afla mai multe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: biserica, societate, crestinul si societatea, biserica si societatea, adiel bunescu, relevanta, comunitate

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.