• Secțiunea „Creștinul și Biserica”

    crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI BISERICA - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Importanta grupurilor mici in cadrul Trupului lui Hristos din Romania

„Majoritatea dintre noi suntem influentati de experientele prin care trecem, de ceea ce citim, dezvoltand idei preconcepute cu privire la cum ar trebui sa decurga anumite lucruri. Eu as vorbi, mai degraba, despre Biserica din Romania ca fiind foarte influentata de catre teologia reformatoare. La ce anume ma refer?

Dupa Reforma, mare parte din Biserica a inceput sa puna accent pe adunare, aceasta devenind preocuparea majora.

Asadar, vorbitorul se adreseaza adunarii aflate intr-o cladire. Cumva, am ajuns sa credem ca Biserica a fost asa dintotdeauna.

Insa e un concept nou. In primii 300 de ani, Biserica nu dispunea de nicio cladire. Existau foarte putini pastori platiti.

Nu exista nici cler, asa ca am infiintat noi clerul. Dupa Reforma, s-a spus ca fiecare om e slujitorul Domnului, dar, in ce priveste

modul de organizare, unii cred ca numai persoana din spatele amvonului are o legatura speciala cu Dumnezeu. Aceasta idee nu are deloc fundament in teologia nou-testamentara. Cand vorbim de modul de functionare al Bisericii... Eu as spune sa ne intoarcem la radacinile Bisericii, dar nu e destul sa ne intoarcem in timp cu doar 500 de ani, ci trebuie sa ne intoarcem la radacinile biblice.

Majoritatea bisericilor nou-testamentare se tineau in case.

Nu e vorba de case cum avem aici, in Europa, precum apartamentele cu doua camere si asa mai departe.

Ei aveau case mari, caci, deseori, casele erau facilitati multifamiliale. Deseori, chiar si afacerile familiei se faceau in case.

Cand Isus a folosit expresia in casa Tatalui Meu sunt multe locasuri, oamenii intelegeau la ce se referea: era loc destul pentru toata lumea, asa cum era in casele lor, care aveau multe camere.

Asadar, Biserica nou-testamentara era una de casa. Biserica ce a cunoscut cea mai rapida crestere din lume e cea din China, fiindca e organizata in grupuri mici. Ei nu au biserici in cladiri uriase, nici temple. Da, nu au biserici sau temple. Desigur ca mai e si Biserica subterana evreiasca, dar Biserica subterana creste intr-un ritm extraordinar.

Membrii acesteia apreciaza si se bucura de persecutie.

La data de 1 februarie 2018, a fost adoptata o lege prin care se cere ca fiecare institutie religioasa sa fie inregistrata, la fel, fiecare persoana care e adepta vreunei religii. Noua, occidentalilor, acest lucru ni se pare teribil.

Insa chinezii se bucura foarte mult fiindca, asa, vor fi nevoiti sa stea in ilegalitate. Asa, ei vor primi Duhul Sfant, in ciuda persecutiei indurate din partea guvernului, iar biserica lor va creste mult mai rapid.”

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications. El a fost invitatul nostru la emisiunea Realitati si Perspective 079 - Un nou sezon in viata bisericii.

Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - https://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective #‎RSP‬ ‪#‎RealitatiSiPerspective‬ 

791 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.