Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Crestini nou testamentari sau biblici

In discutiile mele, am auzit crestini spunand ca Vechiul Testament este lipsit de relevanta. Spun ca suntem crestini nou-testamentari. Mai degraba suntem crestini biblici, nu vechi-testamentari sau nou-testamentari. Suntem crestini biblici!

Oamenii spun ca nu mai suntem sub Lege, ci sub har. Legea este doar o particica din Vechiul Testament.

In Vechiul Testament exista multe capitole care nu includ Legea. Unii zic sa evitam Vechiul Testament fiindca acolo e vorba doar de Lege, iar noi suntem sub har. Replica lor superficiala indica o viziune lacunara asupra Scripturii.

Biblia vorbeste despre scripturi si, de obicei, se refera la Vechiul Testament.

In primele sute de ani ai Bisericii, parintii Bisericii primare s-au hotarat asupra canonului Scripturii.

E textul pe care il avem acum si pe care il folosim pentru a trai o viata evlavioasa inaintea lui Isus.

2 Petru 3:16 ne spune ca putem intelege Noul Testament numai in masura in care il percepem prin intermediul Vechiului Testament. In cartea Evrei intalnim urmatoarea exprimare: Vechiul Testament a fost umbra, dar Noul Testament este realitatea.

Nu sunt doua carti diametral opuse, ci ne ajuta sa avem o viziune integrala a revelatiei lui Dumnezeu pentru omenire. Isus a spus: Nu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc.

Repudierea Vechiului Testament pe baza ideii ca am fi crestini nou-testamentari nu e validata de Scriptura, de istoria Bisericii, si nici de hermeneutica biblica autentica.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.