Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Despre schimbare in structura bisericii

Biserica este foarte structurata, dar nu e foarte organica, sau orientata pe relatii. Exista si pastori cu tendinte dictatoriale. Li s-ar fi potrivit postura de comandant in vreun lagar pentru prizonierii de razboi din al Doilea Razboi Mondial.

Trebuie sa intelegem ca milenialii care vin in Biserica vor schimba totul si nu ii vom putea opri. Milenialii sunt centrati pe relatii, le place sa se consulte, sa discute in grupuri. Nu cauta liderul remarcabil dintr-un grup, ci sunt interesati de ideile care se remarca.

Daca luam in considerare procesul de ucenicizare descris in Talmidim, vom avea mai multi crestini autentici. Nu vor exista doar oameni care accepta tacit adevarul biblic, ci vor fi oameni responsabili, imputerniciti, informati, care vor sti cum sa puna Biblia in practica.

Crestinii vor avea oameni care vor fi cu putin inaintea lor in procesul de ucenicizare si care le vor da sfaturi, vor discuta despre masura in care au functionat.

Cred ca Isus a incercat sa-i transmita Bisericii ideea ca trebuie sa atingem niveluri mai inalte de autenticitate, realitate si vulnerabilitate.

Astfel, oamenii vor putea observa ca dragostea noastra pentru ceilalti este autentica. Iubirea va deveni semnul distinctiv al comunitatii crestine.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.