• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

„Dragostea e tot ce contează” | Mituri despre căsătorie | #1/4

„Dragostea e tot ce contează” | Mituri despre căsătorie | #1/4

Din nefericire, trupa The Beatles ne-a mințit prin cântecul „All you need is love”. E un sentiment drăguț, dar, conform lui Gary Chapman în De știut înainte de căsătorie, realitatea e că „a fi îndrăgostit nu e o fundație adecvată pentru construirea unei căsnicii de succes”. Etapa de îndrăgostiți de la început – căreia Chapman îi spune etapa furnicăturilor – nu trebuie desconsiderată. Are un rol important în a aduce doi oameni împreună, dar nu la ea se rezumă totul și nu e scopul suprem.

„A fi îndrăgostit e o experință emoțională și obsesivă”, explică Chapman. „Cu toate acestea, emoțiile se schimbă și obsesiile pălesc. Cercetările semnalează că media de viață a obsesiei îndrăgostirii e de doi ani”.

Dawn Maslar, autor și profesor de biologie, explică astfel: „Adevărul e că îndrăgostirea e un lucru căruia îi spun nebunie temporară. Cel puțin din punct de vedere neurologic”.

Când un cuplu ajunge în stadiul în care „fericiți până la adânci bătrâneți” începe să se stingă, autorul și psihologul Karen Sherman spune că „poate fi înfricoșător, deoarece nimeni nu îți spune că acest fenomen va avea loc”.

Din fericire, Chapman ne încurajează, spunându-ne că nu e sfârșitul dragostei romantice, e numai capătul primei etape. „Ce am descoperit e”, spune el, „că a doua etapă a iubirii romantice e mai intențională decât prima etapă. Și, da, presupune mai multă muncă pentru a o menține în viață. Totuși, pentru cei care fac efortul de a trece de la Etapa Unu la Etapa a Doua, răsplătirile sunt uimitoare”.

A doua etapă este cea în care intră în acțiune cele cinci limbaje ale iubirii propuse de Chapman. Fiecare are modalități diferite prin care își exprimă și primește dragostea. Când soții nu înțeleg acest fapt, s-ar putea să simtă că nu mai există dragoste între ei, când, în realitate, e dovedită într-un mod pe care nu-l conștientizează sau pe care nu-l apreciază.

„Pot să spun fără ezitare”, notează el, „că profunzimea emoțională a iubirii unul pentru celălalt e mult mai mare decât în zilele de la început, când eram duși de valul sentimentelor euforice”.

Ai citit prima parte din seria de 4 articole „Mituri despre căsătorie”. 

Sursa: Focus on the Family 

Alte materiale despre relații și viața de familie te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii

Etichete: familie
776 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.