• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Tanarul si relatiile

Unul dintre factorii majori care te vor influența în mod constant este domeniul relațiilor. Relația cu familia, prietenii, iubitul sau iubita ta și chiar relația pe care o ai cu tine însuți, îți conturează obiceiurile, stilul și perspectivele. Atunci când interacționezi cu oamenii din jurul tău este imposibil să rămâi la fel. Fiecare persoană implicată în viața ta va semăna ceva în tine și astfel schimbarea devine inevitabilă.

Oamenii din jurul tău vor avea multe de spus în viața ta, iar uneori poate că nici măcar nu îți vei da seama de acest lucru. Este important să îți formezi un filtru solid în privința relațiilor din viața ta deoarece oamenii în compania cărora îți petreci timpul vor determina cine ești...iar tu îi vei influența pe ei!


“Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti.”

Dumnezeu ne spune să îi iubim pe oamenii din jurul nostru ca pe noi înșine. Dragostea este cheia! Dragostea va aduce cu ea și o formă de neprihănire și respect, iar acestea sunt elemente vitale pentru a avea relații sănătoase.

Nu este greșit și nu este un moft să ai o relație bună cu sinele, să te respecți, să întelegi cine ești și să îți știi abilitățile și limitele! A-ți cunoaște identitatea este esențial! A cunoaște care a fost visul lui Dumnezeu atunci când te-a creat este, deasemenea, esential!

Nici unul dintre noi nu deține toate calitățile posibile dar fiecare în parte suntem creați de Dumnezeu, suntem unici și am fost trimiși pe pământ cu un scop, cu un destin și o identitate... și este datoria noastră să Îi permitem Lui să ne ajute să le descoperim... să acceptăm și să îmbrățișăm ceea ce a lucrat, în dreptul nostru, geniul desăvârșit al universului! Și apoi vom putea iubi pe cei din jurul nostru ca pe noi înșine.

Iubește-ți familia ca pe tine însuți! Familia ta face parte din identitatea ta tocmai pentru că Dumnezeu a ales să te aducă pe pământ prin intermediul părinților tăi și tot prin ei ți-a dat un nume și ți-a stabilit un set de caracteristici fizice și de valori morale și spirituale. Prin familia ta, Dumnezeu ți-a dat o moștenire: ți-a dat un trup cu anumite caracteristici, ți-a atăta dragoste, ți-a purtat de grijă și ți-a oferit un cadru în care să fii primit și acceptat.

Prietenii și colegii tăi sunt un alt factor de influență din viața ta. Aceștia sunt persoanele cu care petreci o mare parte din zi și trebuie să fii atent ce prieteni îți faci sau ce obiceiuri îți poți permite să împrumuți de la ei. În mod natural, după o anumită perioadă vei începe să faci aceleași lucruri ca și ei sau vei începe să folosești aceleași cuvinte și expresii pe care le auzi repetâdu-se mereu lângă tine.

Nu este de ignorat nici relația pe care o ai, sau pe care o vei avea, cu iubitul sau iubita ta. O astfel de relație implică sentimente foarte profunde, iar acestea vor creea un tern de influență maximă asupra ta. Cine deține inima ta te deține și pe tine... deține atenția ta, timpul tău și are puterea să îți schimbe prioritățile.

Dragostea înlătură multe bariere dar trebuie să fim atenți ca să nu le depășim și pe cele morale, pe cele impuse de Dumnezeu cu privire la relația dintre un barbat și o femeie. Institutul GFK a realizat în 2011 un studiu pentru a vedea câţi tineri întreţin raporturi sexuale fără să folosească mijloace de contracepţie. Bazându-se pe studiile precedente, ancheta arată că, între 2009 şi 2011, numărul tinerilor care au întreţinut raporturi sexuale fără mijloace contraceptive cu un partener nou a crescut de la 19% la 40% în Franţa, de la 38% la 53% în Statele Unite şi cu 19% în Marea Britanie. Acest studiu nu a dat cifre și din România dar numărul de avorturi săvârșite de femeile tinere din țara noastră reflectă o realitate dureroasă.

Așadar, dacă ești într-o relație cu o persoană de sex opus, nu neglija faptul că pe lângă euforia sentimentelor există și un grad mare de expunere și de responsabilitate pusă pe umerii tăi, deoarece o relație poate aduce cu sine și testarea valorilor tale.

Dragostea lui Dumnezeu este cheia pentru o stimă de sine sănătoasă care se va reflecta inevitabil și în relațiile tale. În ficare zi dăruiești oamenilor din jurul tău câte o parte din tine și ar fi bine să reținem că ceea ce semănăm vom și secera. Deasemenea este important să reținem faptul că relațiile din viața noastra sunt o mare binecuvântare de la Dumnezeu dar ele sunt și un domeniu în care suntem provocați și testați zilnic.

Video - Ascendent


Ascendent 1.3 - Familie - Relaţii - Conflicte - Responsabilităţi


Ascendent 1.4 - Prietenia


Ascendent 1.11 - Dragostea adevarata


Ascendent 4.1 - Casatoria


Ascendent 4.6 - Sexul


Ascendent 4.9 - Parinti necredinciosi


Ascendent 4.14 - Rivalitatea intre frati

Alte articole recomandate

Stima de sine 
http://www.josh.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=1

Fratele mai mare- resentimente și rivalitate
http://www.flacarainchinarii.ro/gandul-zilei/nu-fi-fratele-mai-mare-16794

Evaluarea relațiilor
http://www.flacarainchinarii.ro/gandul-zilei/evaluare-16850

Sexualitatea și spiritualitatea: 
http://www.flacarainchinarii.ro/subiect-x/sexualitatea-si-spiritualitatea-nou-4329

Sexualitatea în perspectiva creștină și evoluția istorică:
http://www.flacarainchinarii.ro/subiect-x/o-perspectiva-crestina-asupra-sexualitatii-nou-6018

Limitele într-o relație:
http://www.flacarainchinarii.ro/subiect-x/limitele-intr-o-relatie-1209 

3734 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.