• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Ce este Dragostea - 1 Corinteni 13 - de Elena Patrascu

Ce este Dragostea - 1 Corinteni 13 - de Elena Patrascu

Pentru fiecare om, dragostea semnifică un sentiment profund, dar iubirea de mamă, cred eu că este sublimă pentru că, legătura cu fiinţa căreia îi dai viaţă după ce s- a dezvoltat în tine 9 luni e cea mai specială!

Mai presus de orice, pentru un creştin ar trebui să fie iubirea faţă de Dumnezeu, Creatorul nostru, pentru că El ne-a dat viaţă, ne-a dat raţiune şi inimă ca să simţim, să judecăm ce este bine şi ce este rău, să iubim şi să suferim. Şi, pentru că sufletul este de esenţă divină, putem vedea în dragoste o energie a sufletului care sălăşluieşte în noi.

Citind Biblia (scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu către noi), ca orice bun creştin, dar şi ca om iubitor de cultură, am dat de nişte pasaje care ne îndeamnă la iubire şi ne arată părţile frumoase ale acesteia: 1 Corinteni 13; Iacov 2: 8; 1 Petru 1: 22; 1 Ioan 3: 11-23; 4: 21.

Înainte de toate, când iubeşti, mai important este să dăruieşti fără a aştepta ceva în schimb. Inima nu este doar un organ vital... Ea este un izvor nesecat de dragoste care îşi trimite aripile deschise către toţi muritorii... Iar a iubi aproapele nostru ( Ioan 13: 34) şi a urma Calea Domnului, înseamnă a iubi Cerul...

Atunci când încercăm să ne concentrăm întreaga fiinţă asupra lui Dumnezeu, înseamnă că am învăţat să iubim... Dar, înainte de toate, trebuie să scăpăm de resentimente, de neîncredere, de apatie, de furie, de mânie, bârfă, judecată, invidie şi de toate sentimentele negative care nu duc la polul opus iubirii şi ne separă de Dumnezeu.

Încercaţi să priviţi o floare şi să vă bucuraţi de natură, încercaţi să vorbiţi frumos, să căutaţi plăcerea în lucrurile mărunte şi să nu vă lăsaţi ispitiţi de diavol... Aşa, vom merge pe calea cea dreaptă şi cândva ne vom bucura în Împărăţia cerurilor: Efeseni 5: 2 – „ Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne- a iubit şi S- a dat pe Sine pentru noi ‚ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros’ lui Dumnezeu”;

1 Tesaloniceni 4: 9 – „ Cât despre dragostea frăţească, n- aveţi nevoie să vă scriem; căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii.”

Articol de Elena Patrascu

7316 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.