• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Trăiesc în concubinaj, ce să fac?

Concubinajul, sau trăirea împreună, a două persoane de sex opus sau de același sex, având relații sexuale, permanente sau ocazionale, este păcat înaintea lui Dumnezeu. Relațiile sexuale sunt destinate în cadrul căsătoriei, și planul inițial și ultim al lui Dumnezeu pentru căsătorie este bărbat și femeie. Orice se consumă sau se practică în afara acestei situații este în afara cadrului biblic și nu este aprobat de Dumnezeu. Ce trebuie să fac?

Fugiți de curvie (1Cor. 6:18). Pune capăt acestei relații. A fugi nu înseamnă să alergi maratoane. Pune capăt acestei relații, oprește-te, desparte-te de acest tip de relație. Și aici sunt două posibile soluții. Primul sfat și prima soluție este: Separă-te și nu mai trăi în păcat. Pune capăt, fugi!

Cealaltă soluție este: Căsătorește-te și pune capăt relației păcătoase! Legalizează și înaintea oamenilor și înaintea lui Dumnezeu. Vino la altar, pune capăt păcatului, mărturisește-l și pocăiți-vă împreună. Pocăința e necesară pentru ambii parteneri. Pocăiți-vă împreună, mărturisiți-vă păcatul. Mărturisirea nu înseamnă decât să vezi păcatul așa cum Îl vede Dumnezeu.

Relațiile sexuale în afara căsătoriei se numesc curvie sau preacurvie. Este scris negru pe alb că cei ce trăiesc în păcatul acesta și nu le mărturisesc, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Chiar dacă eu, ca pastor, sunt indulgent, sau chiar dacă cunosc sau nu cunosc situația, Dumnezeu e credincios și drept și cunoaște toate lucrurile. Oamenii care trăiesc în astfel de păcate nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Am însă o veste bună. Domnul Isus a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut. Pocăiește-te, mărturisește înaintea lui Dumnezeu, fă pasul necesar pentru a fi în rânduială cu Dumnezeu. Fie te desparți, fie te căsătorești și legalizezi relația, și față de stat, și înaintea lui Dumnezeu. Însușește-ți iubirea și iertarea lui Dumnezeu.

Pentru cei ce trăiesc în concubinaj, sugerez un model de rugăciune. Așa cum la fiecare sfântă liturghie în Biserica Ortodoxă se rostește o rugăciune, roagă-te astfel: „Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine, păcătosul. Iartă-mă pentru că trăiesc în concubinaj. Ai milă de mine. Vino în ajutorul meu! Salvează-mă și eliberează-mă! Îmi mărturisesc păcatul înaintea Ta, îmi cer iertare, vreau să pun capăt relației.”

Și Dumnezeu canalizează toate lucrurile. Fie ajungi să te desparți de celalaltă persoană, și El îți dă o altă relație sfântă și curată, fie te căsătorești cu persoana respectivă. Dumnezeu schimbă inimile, schimbă circumstanțele, pune dorință și în inima ta și în inima partenerului, și vă căsătoriți și sunteți o familie după voia lui Dumnezeu.

Cunosc creștini ce trăiesc în concubinaj. Poartă așa o povară în inima lor... Să fii creștin, să vii la biserică, să vii la liturghie, să te știi cu musca pe căciulă, vinovat înaintea lui Dumnezeu, e o povară așa de grea... Nu se merită ca, pentru o plăcere de o clipă, să porți o asemenea povară, aici, și apoi pentru toată veșnicia. Biblia spune că oamenii care trăiesc în concubinaj nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Dar vestea bună este aceasta. Dumnezeu te caută să te restaureze și să-ți dea un nou început glorios împreună cu El.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.1 - Intrebari esentiale (ianuarie-februarie 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

12276 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.