Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Despre divort si solutii pentru refacerea casatoriei - Adrian Pop, pastor

Am avut cazuri de divorț în biserica pe care o păstoresc. Dar ce am putut să văd, a fost următorul lucru: în cadrul familiilor în care s-a ajuns la divorț, unul dintre membri, în cele mai multe cazuri, sotia s-a întors la Dumnezeu. Și, îmi amintesc despre un caz anume, soția, divorțată fiind de soțul ei care a trăit în adulter, a fost cercetată de Duhul Domnului, Care i-a spus: “Tu te rogi pentru soțul tău, pentru fostul tău sot?”

Ea, revoltată, a răspuns: “Cum să mă rog pentru el? Uite cât rău mi-a făcut și cât m-a făcut să sufăr.” Dar, Duhul Domnului a fost tot mai stăruitor: “Ar trebui să te rogi pentru el”. Și pentru că nu a vrut să se supună acestui gând, tot mai des Duhul Domnului venea și îi spunea lucrul acesta: “Ar fi bine să te rogi pentru soțul tău, totuși este soțul tău”.

Ea rămase necăsătorită. Erau tineri când s-a întâmplat toată această poveste cu ei, și, acum, Duhul Domnului îi spunea mereu: “Ar trebui să te rogi, ar trebui să te rogi”, până când, într-o zi ea a spus: “Bine, Doamne, capitulez. Am să mă rog pentru soțul meu.” Nu se văsuseră poate de trei ani. Ea nu îl mai văzuse, el nu o mai văzuse pe ea.

Când ea a hotărât că se va ruga pentru el, a doua zi, omul acesta a venit să o caute. El i-a spus: “Nu știu de ce, dar a trebuit să vin să te văd”. Ea i-a zâmbit și i-a spus: “Eu știu de ce.” „De ce?”, a întrebat-o el. “Pentru că am început să mă rog pentru tine”, i-a răspuns ea. “Poftim?”,a întrebat el, „doar nu cumva te-ai pocăit?” Ea i-a răspuns: „Ba da, m-am întors la Dumnezeu și Dumnezeu mi-a spus să mă rog pentru tine.” El, supărat i-a spus: „Nici nu știu de ce te-am căutat!”

A plecat val vârtej de-acolo, dar a doua zi s-a întors la ea, apoi și a treia zi și tot așa. Am observat cum, după o bucată de vreme, s-a întors și el la Dumnezeu. Omul acesta, care a servit din cupa lumii, amândoi serviseră din cupa lumii, cu nesaț, s-a întors mai apoi și el la Dumnezeu, iar, mai apoi, s-au recăsătorit.

Eu cred că pentru o familie disfuncțională, așa cum au fost ei, și mai am și alte exemple, singurul lucru care poate să vină să aducă o vindecare și o restaurare este numai Dumnezeu. Dacă cineva crede că altceva ar putea să facă acest lucru, se înșeală. Am întâlnit, în viața de pastorație, multe exemple, în care familiile au fost dezbinate, pentru că familia este ținta numărul 1 a diavolului. De aceea familia este importantă.

În grădina Edenului, ținta numărul 1 a diavolului a fost tot familia, prima familie. Ținta diavolului a rămas aceeași, aceea de a dezbina familiile, soțul de soțiă, părinți de copii, copii de părinți. Ori, pentru a exista restaurare, nu cred că există alt remediu, decât Dumnezeu, întoarcerea la El.

Un alt caz, mai dramatic a fost cel al unei familii, în care erau implicați și copii, unde soțul a călcat strâmb de nenumărate ori, plus că a ajuns să fie închis, din cauza unor lucruri pe care le-a făcut. În închisoare, Dumnezeu a lucrat în viața lui, iar când a fost eliberat, s-a întors la soția lui și i-a spus: “Uite, vrei să mă primești înapoi?” Ea i-a răspuns: „Nu pot să te primesc înapoi, numai dacă vrei ca Dumnezeu să vină în viața ta și să schimbe viața ta, pentru că altfel noi nu putem continua împreună deoarece tu vei repeta lucrurile pe care le-ai făcut, și asta pentru că nu există putere în om, în el însuși, pentru a face o asemenea transformare.”

De aceea eu cred că singura modalitate prin care cineva poate să-și recâștige partenerul, copiii este o dedicare totală lui Dumnezeu. Dedică-te total lui Dumnezeu, fără rezerve și încredințează Lui această problemă, pentru că Dumnezeu dorește restaurarea mai mult decât oricine.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.