• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Relația între soți

Relația între soți

Un subiect foarte important pentru cupluri este relația dintre cei doi soți, și modul în care noi efectuăm consilierile este următorul: consiliem pe fiecare dintre soți separat pentru ca să dăm libertate fiecăruia să spună problemele pe care le are.

Am consiliat odată o femeie care avea diverse nemulțumiri față de soțul ei. Și el era creștin, dar nu o ajuta în casă cu lucrurile, nu era genul de soț care să-i ofere ajutor, și ea se simțea copleșită cu lucrul casei, copiii. În procesul de restaurare a relației dintre cei doi, am îndemnat-o pe soție să-l ierte pe soț, punctual, pentru toate lucrurile în care i-a greșit. A fost de acord și a început să îl ierte.

Am condus-o în rugăciune pentru dezlegarea tuturor legăturilor nedumnezeiești dintre ea și soțul ei, și să rămână între ei doar legătura care Dumnezeu o dorește să fie între cei doi soți, de unitate în Domnul și să fie binecuvântată viața lor. Revine ulterior la consiliere și spune: „Nu pot să cred! Soțul meu se comportă total diferit. A început din proprie inițiativă să ducă gunoiul, să mă ajute la cumpărături, să spăl vasele, parcă e altă persoană. Relația noastră s-a restaurat!”

Ne-am bucurat să vedem acest rezultat și am realizat că totul s-a datorat disponibilității ei de a-și ierta soțul pentru micile probleme pe care i le făcea, pe care trebuia să le aducă înaintea lui Dumnezeu și să-i ofere iertare. A fost gata să se concentreze pe partea ei din căsătorie și să nu se mai concentreze la ce lipsuri are soțul ei și să i le amintească de câte ori are ocazia.

Dacă aveți tensiuni în relația cu soțul/soția este important să le aduceți înainta lui Dumnezeu, apoi vizavi de partener să aveți dragoste, acceptare, iertare. Cu dorința de a închide ochii la problemele pe care vi le face, manifestăm tot mai mult în caracterul lui Hristos și astfel dăm ocazia unei apropieri și restaurări a relației.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: familie
4604 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.