Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Mărturia vindecării unei familii în urma infidelității

Ce faci când relația cu soțul tău se răcește și afli apoi că are pe altcineva? Aflați de la Daniel și Rodica Negrean cum și-au reconstruit căsnicia care acum e mai solidă ca niciodată. Cum a reusit familia Negrean sa depaseasca situatia conflictului in momentul infidelitatii sotului, el fiind pe punctul de a-si parasi familia si a divorta. Postul si rugaciunea sotiei a schimbat radical decizia sotului ei de a pleca, iar Dumnezeu a vindecat relatia lor.

Rodica și Daniel Negrean sunt o familie de creștini din Zalău, care cu 13 ani în urmă erau implicați în biserica locală și aveau planuri mari de viitor.

„Soția a putut să lucreze și privat. A început să lucreze tot mai mult. Începusem să construim o casă, și aveam nevoie de tot mai mulți bani. Lucrând foarte mult și fiind implicată în multe direcții din cauza implicațiilor economice și a muncii fără sfârșit, ea venea foarte târziu acasă. Era implicată și nu voia să lase nici lucrarea cu copiii de la biserică. Încet, încet, între noi a apărut o prăpastie”, mărturisea Daniel Negrean.

„Nu aveam timp să observ că el este în casă, că el se ocupa de copii, că făcea multe lucruri pe care eu ar fi trebuit să le fac. Nu dădeam importanță acestor lucruri. Nici măcar nu am apreciat ceea ce făcea. Am văzut că este mai distant, mai rece față de mine. Asta mi-a dat de gândit”, completa Rodica Negrean.

După ce a sesizat primele semne, în luna decembrie a anului 2003, Rodica Negrean i-a propus soțului să postească împreună o zi. Dumnezeu le-a răspuns la rugăciuni și le-a spus că trebuie să-și pună viața în ordine și să intre într-o atitudine de ascultare, dar au ales să ignore vocea lui Dumnezeu.

„Deci a trecut iarna aceea, până prin aprilie”, mărturisea Rodica Negrean.

Rodica Negrean simțea în inima ei că ceva nu este în regulă, dar nu voia să accepte că un astfel de scenariu poate fi adevărat. Dar într-o zi, aceasta a ascultat o convorbire telefonică pe care soțul ei a avut-o cu acea femeie.

„Dorințele care erau în mine, poftele care erau, m-au împins ca să-mi găsesc pe altcineva. Am reușit să disimulez foarte bine relația pe care o aveam, timp de un an poate”, mărturisea Daniel Negrean.

Iar lucrurile au mers din rău în mai rău pentru că Daniel Negrean deja luase o decizie dură.

„Atunci m-am înfuriat foarte tare și cred că i-am zis câteva cuvinte de dojană, dar lui nici nu i-a păsat și pe mine asta m-a durut foarte tare”, mărturisea Rodica Negrean.

Rodica Negrean a simțit că lumea ei se prăbușește și că nimeni n-o mai poate salva.

„A văzut că n-are încotro, că eu deja simt și bănuiesc și a zis: ‘Da, este adevărat și vreau să ne despărțim.’ Nu puteam să accept sau nu puteam să cred că aud așa ceva pentru că eu credeam că în familia noastră este bine și totul mergea bine. Mergeam în concedii, ne înțelegeam bine. Eram priviți ca o familie model în biserica noastră”, mărturisea Rodica Negrean.

„Doream să plec, să-mi părăsesc familia, copiii. Impulsul era foarte puternic, nu mă mai interesa chiar nimic. Am ajuns și la momentul în care cu toată durerea lor, a copiilor, mi-am făcut bagajul”, mărturisea Daniel Negrean.

„Nu am știut ce să fac în noaptea aceea. Știu că am stat toată noaptea pe genunchi și Dumnezeu mi-a vorbit și Dumnezeu m-a mustrat. Era textul din Ieremia care mi-a venit atunci în minte și era vorba despre poporul Israel: ‘’Dacă se vor smeri și vor asculta de Domnul...’’, am luat personal acest cuvânt din partea Domnului. M-am speriat de cuvântul acesta și a doua zi am intrat în post”, mărturisea Rodica Negrean.

În dimineața următoare Daniel Negrean si-a luat lucrurile și a pornit la drum. Dar postul și rugăciunea soției au avut un impact neașteptat asupra sa.

„Am plecat la Cluj. Pe drum a fost un moment în care chiar nu am înțeles ce se întâmplă. A trebuit să opresc. Am tras mașina pe dreapta pentru că începusem să plâng. Am fost o fire foarte rece, am plâns foarte puțin în viață. Nu reușeam să plâng nici la înmormântările apropiaților. Efectiv nu mai puteam să conduc. Simțeam că se întâmplă ceva. Nu știam ce se întâmplă, nu știam de implicațiile, de reacțiile pe care le-a avut ea la tot ceea ce făcusem eu. Toate frământările astea se întâmplau pe fondul unei treziri care era în biserica baptistă. În perioada aceea, faptul că în biserică a început o mișcare a fost spre beneficiul nostru”, mărturisea Daniel Negrean.

„Ei erau altfel, și eu vedeam schimbarea lor, dar nu acceptam. Aveau un fel de a se manifesta, altfel decât noi. Cumva ne deranja”, mărturisea Rodica Negrean.

Iar acel grup de credincioși a ales să lupte în post și rugăciune pentru restaurarea familiei Negrean.

„Până atunci trecuseră trei luni și zece zile în care eu am fost zi de zi în post. Mâncam doar seara sau nu mâncam”, mărturisea Rodica Negrean.

Rodica Negrean s-a apropiat de acel grup din biserică, iar Dumnezeu i-a vorbit că trebuie să renunțe la amărăciunea din inima ei.

„Mă simțeam trădată, mă simțeam înjosită, mă simțeam un nimeni. A fost foarte greu pentru că el era acasă, dar locuiam separat, în camere separate. Vorbea foarte mult la telefon. Pe mine mă deranja foarte tare, pe copii ii deranja. Copiii deja au aflat, erau foarte supărați.

Dar a început să vină pacea și liniștea în inima mea și asta el vedea în casă. Nu-l certam, nu-i ziceam cuvinte înjositoare. Știam că mergea la întâlniri cu ea. Când se ducea la întâlniri cu ea, eu mă puneam pe genunchi și mă rugam. Nu treceau 15-40 de minute și venea inapoi și era așa de tulburat”, mărturisea Rodica Negrean.

„Relația cu femeia cu care plecasem era tot mai în contradictoriu, era foarte greu. Începusem să fiu chinuit. A fost o perioadă foarte grea”, mărturisea Daniel Negrean.

„Deși s-a hotărât să se întoarcă, nu s-a întâmplat și n-a putut pentru că vedeam că era așa de măcinat, așa de întristat. Nu avea stare, ca și cum cel rău îl purta, îl chinuia”, mărturisea Rodica Negrean.

Ea a încercat să facă tot ce i-a stat în putere pentru a-și recupera soțul, dar a ajuns la concluzia că Dumnezeu este singurul care mai poate face ceva.

„Sigur slăbisem vreo 18 kilograme deja în urma postului. După ce am ajuns între frați la rugăciune, au intrat și ei în post cu mine și atunci în fiecare zi era cineva, iar eu umpleam locurile în care nu era nimeni. A doua sau a treia zi eram eu în post și a fost lanț de post cam 18 zile. Dar vreau să spun că după acest post a fost așa o putere care a venit peste mine, o bucurie”, mărturisea Rodica Negrean.

Iar Dumnezeu a continuat să se implice în această familie, cerând soției să aibe răbdare ca El să poată lucra, în timp ce în inima lui Daniel Negrean lucrurile s-au schimbat treptat.

„Dumnezeu a lucrat continuu și practic lucrează. De atunci au trecut mulți ani. Pot să spun că e o luptă continuă de a ne schimba și de a ne apropia de Dumnezeu. Am ajuns să recunoaștem că fără încercarea pe care am provocat-o, dar care Dumnezeu a îngăduit-o, nu am fi ajuns să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Este extraordinar. Dumnezeu a vindecat și avem o relație cu siguranță mai bună decât am avut înainte. La toate nivelele și la toate aspectele este superioară la ce am trăit până atunci. Și asta numai prin mila și harul lui Dumnezeu”, a mărturisit Daniel Negrean.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.